Reklama

Reklama

VOD (1)

Jediná věc nebezpečnější než mise je útěk... Tajný zpravodajský agent Tom Harris (Gerard Butler) pracuje pro CIA a operuje na Blízkém Východě. Uvízne na nepřátelském území v Afghánistánu poté, co selhal  a jeho krytí bylo odhaleno. Nyní musí i se svým tlumočníkem Moem (Navid Negahban) uprchnout. Pronásledují ho nejlepší žoldáci světa a elitní speciální jednotky nepřítele. Dostat se do Kandaháru je jediná šance na záchranu. Zde na hrdinu budou čekat buď spojenecké vrtulníky, nebo kulka s jeho jménem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (96)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Dvojička ku Covenantovi od Ritchieho. Butler bude drsňák do konca života, jeho parťák bol skvele castingovo obsadený, výpravu to malo perfektnú, vidieť, že to nie je tretia liga resp. céčko, ale poctivé kinobéčko. Aj Travis Fimmel si tu strihol fajn postavu. Nezávidel som veru situáciu Butlerovi a jeho tlmočníkovi, keď po nich šli všetci a viaceré strany zároveň. Normálne človek chápal všetkých agentov, ktorí tam vystupovali na všetkých stranách konfliktu. Neľutujem. Dávam síce len tri hviezdy, ale určite tie lepšie. Musím pozrieť Covenanta, aby som vedel zrovnať a možno zmeniť hodnotenie, takto si nechávam rezervu na väčší z dvojice takmer identických snímkov tohto roka. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Když minule Gerard Butler nouzově přistál s Boeingem na Filipínách, aby odtud následně odletěl ve stylu Jana Tleskače, nabyl jsem dojmu, že si začal vybírat z lepších pracovních nabídek, ale v Kandaháru se zase vrátil ke svým slabším rolím. Uznávám, že snímek nebyl zase až tak špatný a že ta má jedna pěticípá není tak úplně objektivní, ale já se dlouhodobě netajím tím, že hodnotím subjektivně, a mně prostě vadilo, že jsem i přes nemalé množství akce nepociťoval žádné napětí nebo obavy o osud úhlavních klaďasů. Příběh mě totiž za celou dobu (a že to byla doba) nezaujal a veškeré postavy v něm mi byly v podstatě ukradené. No, a protože šlo o záležitost americkou, dočkal jsem se spousty falešné sebereflexe, byl jsem poučen o tom, že pokud by muslimové četli korán, možná by se nestávali v takové míře teroristy (?!!!?), vše doplnily nezbytné rodinné hodnoty a tento komplet tvůrci prolili řádnou dávkou patosu. No, nebylo to pro mě nic moc. / Poučení: Tavení jaderných reaktorů se mi zdá být krajně neekologickým postupem. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tentokrát Žérard nemal šťastnú ruku na projekt. Akcie je málo a dramatická stránka strašne nudí. Postavy sú fádne, Žérard pôsobí celý čas tak unavene, že nie je problém mu veriť, že by tam najradšej nebol a samotná zápletka proste ničím nestrhne. Rovnako ako akcia. Zopár prestreliek ani nič, čo by som si chcel pustiť znova. Tentokrát to proste nevyšlo a nestojí to ani za jedno pozretie. 4/10. ()

faraoon 

všechny recenze uživatele

Tady už režisér Ric Roman pochopil, že sádelnatého Butlera nedotlačí do posilovny a nenechá jej tudíž nechat se ztrapňovat neohrabaným poskakováním mezi hořícími barely jak tomu bylo u totálních a ještě dalece příšernějších braků bývalého Sparťana ve filmech "Plane, Greenland, Pád anděla a Dokonalá loupež . Pro jistotu jej tedy vnořil na téměř celý film do kokpitů drancovaných vozů čímž pouze naznačil, fikaně, jeho možnou svižnost. Svist filmu odpadními trubkami tím však nepřibrzdil.  Stokrát omletý a již úmorný námět spletitého průniku slizkých, amerických, teroristických zlořádců důmyslnými pastmi statečných čestných a chrabrých ochránců islámské demokracie O5 ničím nešokoval. A stejně tak stupidně to ve finále špatně dopadlo s nesmrtelnými hrdiny protože ta námaha celičká dobře dopadla. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Gerard Butler jako agent CIA jehož identita je prozrazena uprostřed mise a on musí v Afganistánu se svým tlumočníkem prchat 400km před talibanem, islámským státem, milicemi, iránskou jednotkou a jedním pakistánským Jamesem Bondem na motorce. Nějaký nápad to mělo, lokace krásný, ale scénáristicky a režijně to je kapku děravé, přičemž to občas kombinuje nudné pasáže s hloupými, takže jenom proto, že jsem toho drsňáka Butlerovi věřil jako vždy, tak dám tři hvězdy. PS: Vlastně to je naprostá kopie o pár měsíců staršího The Covenant od Ritchieho, což je podstatně dokonalejší záležitost. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Scenár k filmu napísal bývalý analytik vojenskej rozviedky Mitchell LaFortune. Vo filme si strihol cameo, paradoxne taktiež ako analytik. Podieľal sa aj na produkcii ako pridružený producent. (Real Tom Hardy)
  • Film bol kompletne celý natočený v Saudskej Arábii, prevažne vo veľkomeste Džidda a neďaleko starovekého mesta Al-'Ula. Obdobie natáčania trvalo od 2. decembra 2021 do 28. januára 2022. (Real Tom Hardy)
  • Kahil (Ali Fazal) se ptá mladého chlapce, kam Harris (Gerard Butler) jede. Chlapec odpoví: „Delaram“, ale to nemůže vědět. Harris právě napsal svému kamarádovi, že tam jede místo něj, ale aby to mohl udělat, musí odbočit z hlavní silnice, po které jede (pravděpodobně vede do Kandaháru). Hned poté Harris odbočí z hlavní silnice. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama