Reklama

Reklama

Temná hvězda

  • Česko Dark Star (více)
Trailer

Čtyři astronauti v hlubokém vesmíru likvidují planety nevhodné k osídlení v hvězdném systému. Kromě vychytralého ufona si musí poradit s porouchaným počítačovým programem a "chytrou bombou", která sama sebe považuje za Pána Boha. V začátku své tvorby se režisér John Carpenter vydal do relativně blízké budoucnosti, tedy do poloviny jednadvacátého století, kdy lidský druh začal kolonizovat celý široký vesmír. Dark Star je futuristická vesmírná loď vyzbrojená speciálními bombami určenými ke zničení planet nevhodných k osídlení člověkem. Jednoho dne se bomba, která má být vypuštěna na planetu porouchá, a její "vyšší mysl" se odmítne odpoutat od lodi. Hrozí, že zničí vesmírnou loď i s bizarní posádkou. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Odstřelíme si planetu aneb It is time for Sgt. Pinback to feed the alien. 1) Podobně jako kolegovi želvopýrovi mi tato neortodoxní scifická komedie dala zpočátku dost zabrat. Poprvé jsem se zasmál, tuším, někdy kolem 35. minuty. Nicméně výborný scénář spolu s bizarními postavami a humorem se mi nakonec pod kůži dostaly._____ 2) 26letý John Carpenter se do filmu otiskl velmi silně. Snímek režíroval, sestřihal, podílel se na scénáři i na produkci, napsal hudbu a předaboval i kosmonauta Talbyho._____ 3) Spoiler. When I brought you on this ship, I thought you were cute, říká Pinback s vážnou tváří mimozemšťanovi, když ho jde nakrmit. Jak na neposlušnou inteligentní bombu, radí mrtvý kapitán Powell: Talk to the bomb. You have to talk to it, Doolittle. Teach it phenomenology. Bomba sama se rovněž touží podělit se s divákem o své intelektuální poznání: In the beginning, there was darkness. And the darkness was without form, and void...And in addition to the darkness there was also me. And I moved upon the face of the darkness. And I saw that I was alone. Let there be light._____ 4) Duchu comedie noire odpovídá i diskuse na IMDb, kde v řadě vláken se diskutující vášnivě přou, zdali zhlédnutý film komedií je či není. No, i just don't find blowing up planets, killing aliens and dying from burning up in the atmosphere of a planet particularly hilarious. What parts were funny I honestly want to know, ptá se rozzlobeně diskutující tezz27000. Oponenti mu (nebo možná jí) odpoví seznamem scén s uvedením míry vtipnosti u každé z nich. Voila! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Sci-fi a komédia mi nejde dokopy. Carpenter a komédia mi nejde dokopy. Lacné kulisy a lacné masky mi so sci-fi nejde dokopy. Očividné porušovanie fyzikálnych zákonov (aj keď v rámci humoru) mi so sci-fi nejde dokopy. Ešte že Carpenter presedlal na vážnu nôtu ako hororov, tak aj sci-fi. Každopádne zaujímavé pre štúdium režisérovho diela. Čiže treba vidieť. VIDENÉ ZNOVA 6/23: Na druhý krát mi film pripadal oveľa viac dramatický než komediálny a ani tie triky mi nepripadali na svoju dobu až tak lacné. Ono aj ten kvázi komediálny záver je dosť smutný. 70% ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

docela zajímavé sci-fi...je to takový oddechový co se děje v lodi atd...chviličku před koncem zažít s posádkou a vidět její konec kterej byl krásnej...efekty teda příšerné a carpenter když tohle dělal byl asi zhulenej jinak nevim..ale neni to špatný :D barva filmu - červená..žánr neni komedie ale spíš drama... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V podstate skoro celý film hrozná nuda. Nezáživný dej, nijaká komédia a naivná technická úroveň. Sem-tam nejaký trápny pokus o inteligentný pokec ohľadom technického vybavenia lode, do toho skákajúca prerastená rajčina, nudná scéna s výťahom... V rámci zábavy a záživnosti deja sa ako tak sa podarilo len záverečných 10-15 minút. To je však na dobrý film málo. Podpriemer. 30/100 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Carpenterovy začátky byly jsou zábavná věc. Čtveřice kosmonautů, co všichni vypadaj jak hippies, cestuje vesmírem a vybouchává planety. Vše se zvrtne v okamžiku, kdy se osvobodí lodní maskot ufoun (míč s kachníma nohama) a začne volně pobíhat po lodi. Některý hlášky jsou dobrý, jiný méně, ale rozhodně jsem se bavil. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Po stěnách ložnice jsou vylepeny plakáty z Playboye. (HellFire)
  • Monolog bomby ze závěru filmu použila kapela Mňága a Žďorp v úvodu písně "Matahari". (shaman.1)
  • Během promítání deníku vynechá počítač větu „Fuck You Harris“. Ta byla směřována Jacku H. Harrisovi, producentovi filmu, který během produkce lezl na nervy Johnu Carpenterovi. (HellFire)

Reklama

Reklama