Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při cestě autem z Chicaga do San Diega nabídne mladík Jim (C. Thomas Howell) svezení neznámému stopaři (Rutger Hauer). Jim neví, že stopař je brutální vrah a s úmyslem vraždit nastoupil i do jeho automobilu. Policie, aniž by měla tušení o existenci skutečného vraha, ale ze zabíjení podezírá právě Jima. Rutger Hauer v roli stopaře Johna Rydera předvádí ve scénách zuřivého řádění místy až nadlidský výkon. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (387)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Hm, na tenhle film jsem se podíval zcela a pouze kvůli jeho přítomnosti v TOP10 Chrise Nolana, přiznávám bez mučení. A tedy, proto jsem čekal i mnohem zajimavější kousek. Ruther Hauer byl super.... ehm. To je asi vše, co mi z filmu po pár dnech zůstalo. Děj banální, závěr nijaký, horor teda ani náhodou. Možná tehdy, ale dnes určitě ne. Béčkovost mi nevadí, feeling 80. let někdy ala Terminator působivý. Ale akce přehnaná a motivace ponechané fantazii diváka. j, asi tím tvůrce něco chtěl říct, ale dá se to udělat i mnohem elegantněji. Takhle pouze průměr ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak docela zklamani, fakt nechapu ty komentare typu skvelej pribeh a podobne. Pribeh je hodne jednoduchej, skoro az stupidni a vetsinu casu se to furt mota v kruhu, kdy se Rutger vzdy nekde objevi, aby naprudil pubertaka a zase zmizi, takle se to deje skoro celou dobu filmu, je vicemene jasny, kdo chcipne, poldove jednaj jak hovada a hlavni hrdina moc sympatickej neni, takze me vlastne vubec nezajimalo, jesli chcipne. Nejaky sceny brutalniho nasili sem si taky nevsim, kdyz uz to totiz vypada, ze bude naka akcicka, tak strih jinam, coz hlavne u kamionovy sceny hodne nasere. Dale postava Jason Leigh je takova dost nesmyslna, clovek ani nevi, proc mu pomaha a zaroven se ani nedozvime, proc Rutger tak prudi zrovna tohohle. No a ke vsemu tu je jeste hodne slaba hudba, napinavy to moc neni a sceny, ktery meli bejt akcni, pusobi tak nak zpomalene. Ty tri hvezdicky jsou vicemene za Rutgera, kterej je naprosto famozni, jedna z jeho nej roli, skoda, ze nema vic prostoru a pak taky za prostredi, ktery precejen atmosfere trosku pridava. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nadprůměrný silniční thriller. Pochmurná atmosféra, osamělé silnice na poušti, málo lidí, pouze skvěle psychoušský Rutger Hauer, ze kterého jde opravdu strach. Povedlo se dobře vykreslit bezmoc hlavní postavy, které nikdo nevěří, že nikoho nezabil. Napětí některých scén je špičkově vygradované. Ano, jsou tu nějaké nelogičnosti a sem tam to scenárista možná trochu přehnal, ale po delší době jsem zase viděl napínavý film a ta scéna s holkou a náklaďákem se zcela vymyká hollywoodským standardům, to jsem koukal s otevřenou pusou. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Co se týče scénáře, tak tvůrci si s ním moc hlavu nelámali. Po režijní a kameramanské stránce, ale odvedeno bez nejmenších námitek . Důvod proč shlédnout tento B - čkový psychothriller je pouze jeden, ale zase dosti pádný! Rutger Hauer jako stopař John Ryder je naprosto FANTASTICKÝ. Tvůrci si nelámali moc hlavu s osvětlením důvodů co, proč...vedlo Johna Rydera k těmto činům. Samotný Rutger Hauer toho moc nenamluví, což se nakonec ukazuje jako největší klad celého snímku, protože za Johna Rydera mluví činy a to, že je jeho postava opředena tajemstvím snímku pouze prospívá a dodává mu to na mystičnosti. The Hitcher není snímek zdaleka dokonalý, ale za DÉMONICKÉHO Rutgera Hauera, za tu atmosféru, za ty vygradované akční scény a za tu přímočarost jakou uhání k cíli si pozornost jistě zaslouží.75% ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Dostalo se mi do ruky DVD se slovy: "Dokoukal jsem to na třikrát, jak jsem se strašně bál." ....a já jsem to nedokoukal, protože jsem se vůbec nebál! A navíc jsem se nemohl zbavit pocitu, že to je přesně druh filmu jaký dávají v něděli na Primě přesně hodinu po obědě. Před dvaceti lety to možná budilo hrůzu, ale dnes to vyvolává už jen úšklebek před mým kamarádem jakej to je posera ()

Galerie (38)

Zajímavosti (11)

  • Scenárista Eric Red prohlásil, že ho k napsání scénáře inspirovala písnička od skupiny The Doors "Riders on the Storm". (Chatterer)
  • Červený Cadillac se ve 14. minutě filmu srazí s autobusem, přičemž vozidlu odpadne zadní chromovaný nárazník. V dalších záběrech je však nárazník již na svém místě, ačkoliv řidič z vozidla ani nevystoupil a po kratičkém zastavení jel dál. (BrianStorker)

Související novinky

Kdo s kým a za kolik

Kdo s kým a za kolik

16.01.2007

Staré pořeklo říká, že méně je někdy více. Ano, je to pravda, někdy je skutečně lepší se krotit, vážit každé slovo a dělat vše se zdravou mírou. Na druhé straně... v každém z nás je kousek megalomana… (více)

Ptačí zob

Ptačí zob

06.07.2006

Už jsme tu dlouho neměli remake. Těšíte se? Bude to maso. Ale co maso, přímo masochismus (diváků vůči sobě), sadismus (filmařů vůči divákům) a narcisismus (filmařů vůči nim samotným). Ale nebudeme to… (více)

Reklama

Reklama