Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V čase mezi druhým a třetím Rockym natočil Sylvester Stallone akční pecku, která je svým tématem terorismu žhavě aktuální právě v těchto dnech. Deke DaSilva (Sylvester Stallone) a Matthew Fox (Billy Dee Williams) jsou partnery u newyorské policie a hlavní náplní jejich práce je potulovat se v převlecích po nocích jako návnada pro drobné násilníky a zlodějíčky, které pak společně nepříliš vybíravým způsobem lapají. Velmi brzy se však mají střetnout se zločincem daleko většího formátu. Jmenuje se Wulfgar a na scénu vstupuje bezcitným teroristickým útokem na londýnský obchodní dům. Zatímco Interpol školí oba svérázné policisty, aby dokázali proti Wulfgarovi účinně zasáhnout, terorista zajme jako rukojmí skupinu zástupců OSN. Je třeba zasáhnout a DaSilva s parťákem jdou do akce. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má jedinou závadu a to, že se mu říká béčko a že béčko je. Stručné, nápadité, rychlé, krutopřísné v závěru. Už jsem viděl Stalloneho všelijak, ale ještě né jako ženskou(začátek + konec filmu). Noční dravci je opravdu béčko jak má být. Béčková hudba, kamera, ale tyhle léta miluji, i když jsem je nezažil. Špinavé ulice plné magorů, hlavní magor, typická zápletka: blázen chce udělat něco velkého, ale překazí mu to hlavní hrdina. ____ Jdeš do lepšího života! ____ ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Tohle vás asi bude zajímat víc. Chcete si přivonět?“ Noční dravci vynikají především báječnou atmosférou 80. let, příběh se odehrává v zruinovaných předměstích New Yorku, které prostě mají svoje drsné kouzlo. O to více překvapený jsem byl z toho, že Stallone tentokrát není takovej drsňák, na jakého jsem byl zvyklý. Tady hraje roli spíše rezervovaného policisty, který má problém s uplatňováním násilí vůči teroristům. Z toho vyplývají situace, kdy hlavní hrdina váhá a váhá a hlavní záporák mu vždycky kvůli tomu úspěšně uteče. Na to se dívat je docela utrpení. Když už jsem u utrpení, soundtrack je opravdu hodně výrazný, možná až příliš. Přesto v sobě mají Noční dravci ten solidní oldskůl fíling a syrovost, což je jen dobře. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

THERE IS NO SECURITY! Myslím, že hodnocení tohoto filmu, je zde velice přísné. Je to sice průměrná krimi, ale za to se skvělým obsazením a parádními sekvencemi. Honička Wulfgara, obsazení lanovky, to jsou parádně napínavé scény. Stallone je tu patřičně tvrdý, Lando mu skvěle sekunduje a vyšinutý Wulfgar je bezchybný maniak. Dobře se na to dívalo a atmosféra NYC let osmdesátých je tu značně cítit. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

70tkovy styl akcnych kriminalok okopceny od friedkina ci lumeta (povodne bol scenar napisany ako tretie pokracovanie francuzskej spojky), avsak postradajuci lepsich hercov (i ked sa sly snazi a nechal si dokonca narast serpicovsku bradu, ale na hackmana ci pacina zial nema) kde len hauer a jeho terorista inspirovany carlosom jackalom ma navrch od ostatnych. dost zabudnutelny film v slyovej filmografii... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný krimi thriller so Sylvestrom Stallonom. Má dosť dobrý príbeh o dvojici schopných policajtov z New Yorku, ktorí sú pridelení do novej jednotky určenej na zadržanie veľmi nebezpečného európskeho teroristu, ktorý práve prišiel do New Yorku. A keďže ho najviac ohrožujú práve oni, tak sa tomu prispôsobí. Spracovanie pôsobí priemerným dojmom, väčšinu času má film dosť pomalé tempo a hlavne zo začiatku, ale v druhej polovici sa to už vylepší, síce ani potom sa nekoná nič výnimočné, ale už sa aspoň stále niečo deje, dej sa stáva osobnejším a tak je to už celkom slušná zábava. Akcia je samozrejme úplne prispôsobená žánru, žiadna výrazná akcia sa tu čakať nedá, policajti stoja len proti jednému protivníkovi, ale nájde sa tu pár slušných výbuchov, niekoľko maličkostí, ktoré potešia a v druhej polovici aj niekoľko slušných dlhších scén, či už naháňačka v metre alebo celá situácia s rukojemníkmi. Len neviem, čo si mám myslieť o prvej zásadnej scéne filmu, stretnutí na diskotéke, kde je pasivita policajtov až neskutočná. Herecké obsadenie je dosť dobré, Sylvester Stallone v hlavnej úlohe a výborný Rutger Hauer v zápornej, hlavne táto dvojica ťahá film. Réžia je skôr sklamaním, ale za to môže aj rok vzniku filmu, tento námet by potreboval dynamickejšie prevedenie, ale technická stránka je vydarená. Noční dravci stoja za pozretie hlavne kvôli spomínaným dvom hercom, inak je to len priemerný film na jedno pozretie. 57% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (3)

  • Tento film vydělal 14 905 000 dolarů. (McLushi)
  • Film kvôli prístupnosti prešiel úpravou v strižni. Necenzurovanej verzie sa nedočká ani 19.7.2016, kedy vychádza prvýkrát na blu-ray nosiči. (Paldiny)

Reklama

Reklama