Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamkněte dveře. Zabdněte okna. Něco číhá v mlze! Kdysi navedli občané rybářského městečka Antonio Bay loď boháče Blakea v husté mlze na skaliska, kde ji po ztroskotání vyloupili. Po sto letech se Antonio Bay chystá na oslavu svého založení, do ulic však vtrhne zrádná mlha a s ní přízraky šestice utonulých námořníků v čele s Blakem! Přicházejí, aby pomstili svou smrt... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě efekty použité v tomhle filmu už značně zestárly a námět je vyloženě omšelý, jako by odněkud z 20. let minulého století, ale Carpenter je mistr béčkových hororů a dokáže z mála vytěžit maximum. Atmosféra filmu nechybí a lekaček i scén vyvolávajících napětí je víc než u současných hororů nabitých digitálními triky a disponujících slušným rozpočtem. Slušně odvedená práce, celkový dojem: 60 %. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle blbý horor se jen tak nevidí. Tohle byla trapárna k smíchu. To se mám jako dívat na směšný šašky v roztrhaných hadrech co si jdou vyřídit účty po letech s místními obyvately přímořského městečka.... Aspon kdyby to mělo řemeslnou úroven když už nic, ale bát se u toho nedalo, smát se u toho dalo a hlavně vypnout to chtělo.... ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ hororové podívané, jakou vždy rád uvítám. Napětí husté, že by se dalo krájet, tajemné postavy zjevující se v neproniknutelné a nezastavitelné mlze a k tomu všemu skvěle zvolená a gradovaná hudba-prostě John Carpenter na vrcholu svých sil, který si dal před legendární Věcí skutečně poctivou a vydatnou rozcvičku. Příběh sice nic moc nepřinese, ale to znepokojivé aroma postupující společně s tím děsivým mlžným oblakem vše několikanásobně vynahradí:-) Hororová klasika, která si patřičnou úctu rozhodně zaslouží... ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Připadá mi,že se Carpenter snažil adaptovat na italské horory a povedlo se mu. Duchové jsou velmi staršidelní a tajemní,přesto mají svojí osobnost,atmosféra se dá krájet jako Vysočina. Film se nesnaží spoléhat jen vraždicí duchy, také na herce,kteří pracují před kamerou skvěle. Carpenter dokázal uvést na plátno stejnou hrůzu jako u Halloweenu a později u Věci. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem váhala, jestli dát 3 nebo 4 hvězdičky, nakonec jsem se rozhodla pro nižší hodnocení, protože tenhle film strašně zestárl a atmosféra (ač je hodně mlhavá :-)) na mě zas tak moc nezapůsobila. Jinak je to samozřejmě plné všech žánrových klišé, na které si jen vzpomenete a téměř od začátku je jasné, kdo přežije a kdo ne. Musím souhlasit s POMem - čím dál film utíká, tím méně je strašidelný (a protože startovní hranice je hodně nízká, myslím, že konec se pohybuje v záporných hodnotách...). ()

Galerie (70)

Zajímavosti (30)

  • Citát použitý na začiatku filmu pochádza z básne Edgara Allana Poea "Sen vo sne". Presnejšie, sú to posledné 2 verše z tejto básne. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama