Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Tomco 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť pre tento film. Za jedno je to kvôli Ethanovi, ktorý ma svojím herectvom pravidelne baví a za druhé je to z dôvodu samotného príbehu. Ten ma dosť dojíma. Je krutý, drsný a samozrejme veľmi reálny. A mám pocit, že táto adaptácia sa tejto realita dosť priblížila. Aspoň ja som to zdesenie prežíval naplno. /11.1.2009 - vynikajúco to na mňa funguje aj na tretie zhliadnutie!/ ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Působivý příběh o lidské vůli s nádhernými scenériemi zasněžených mohykánů. Dnes jsem se vyjadřoval k podobnému filmu Útěk ze Sibiře. Oběma snímkům schází k dokonalosti cosi, čeho by snad dosáhli vzájemným splynutím v jeden celek. Každopádně, má-li podívaná Franka Marshalla něco navíc, pak jednoznačně Jamese Newtona Howarda. Jak on dokáže za pomocí hudby promlouvat k lidem je až neskutečné... ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Téhle slavné filmové pecce je už sice pár let přes dvacet, ale i na ten třiadevadesátý vypadá nějak příliš retro, skoro jako ze sedmdesátek ve kterých se odehrává. Možná je to levným videofilmovým "lookem", možná slizkou a patetickou hudbou jak z nějakého Špílberga, nevím... Ale každopádně vím, že tenhle příběh by si býval zasloužil trochu působivější zpracování. A sami přeživší lidojedi prý byli z jeho hollywoodské verze rozladěni. Po spoustě let je to i pro mě napodruhé sice malinko zklamání, ale co naplat - film i knížka jsou prostě nezapomenutelné okamžiky mého kulturního života a staly se mi inspirací k mnoha rozverným úvahám i debatám o kanibalismu. A třeba se někdy dočkáme i remaku. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl už asi potřetí, ale poprvé jako dospělý, ty dvě reprízy jsem zvládl, když mi bylo nějakých 12 let, a logicky ten film ve mne zanechal nějakou stopu. Tehdy jsem tento film svým dětským zrakem považoval za horor a bál jsem se na něj dívat sám. Nyní tento film považuji za zajímavé drama plné skvělých hereckých výkonů a hlavně založené na pravdivé události, což ho činí ještě děsivějším. A překvapením pro mne bylo, když jsem teď při té mé třetí repríze zjistil, že jednu z hlavních rolí tamn hraje Ethan Hawke, kterého považuji za kvalitního herce. Prostě tenhle film považuji za vynikající kousek a nutno dodat, že filmaři odvedli velmi dobrou práci. Tanhle snímek se mi snad nikdy neomrzí. Takže je to za čtyři hvězdičky. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Jsem si jistý, že realita byla mnohem drsnější. --- Četl jsem knížku o polárních výpravách v 19. století. Podobné situace - někam se dostali, a pak měsíce trčeli v hrozných podmínkách, bez možnosti úniku. Zima, hlad, nemoci, zranění, hygiena, ponorka. Děly se tam hrozné věci. --- Tohleto působí spíš jako prázdninové dobrodružství. Ti lidi si dokonce ani nelezou na nervy. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • Snímka vznikla podľa rovnomennej knihy Piersa Paula Reada, ktorý ju napísal na základe skutočných udalostí. (ash99)
  • Jména těch, kteří zemřeli, byla ve scénáři změněna - s výjimkou Parradovy sestry Susany a matky Eugenie a manželky Javiera Methola Liliany. (Morien)
  • Otevírací a závěrečnou scénu, kdy se k nehodě vyjadřuje John Malkovich jako Carlitos Paez, napsal pro film právě skutečný Carlitos. (Morien)

Reklama

Reklama