Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Skoro až neuvěřitelný příběh o touze přežít, silné vůli a chuti nevzdávat se. To, co si museli tito týpci prožít bych nepřál nikomu, nejhorší je to rozhodnutí sníst lidské maso svých mrtvých přátel, na to museli být opravdu silné povahy, ale pokud chceš přežít, nemůže jinak. Strhující příběh se silným tématem, výborným scénářem, opravdu výborné dílo. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Tak neuvěřitelné, ale přeci jen se to vážně odehrálo. Skupina namyšlených hráčů, která svedla boj o holé přežití s nedostatkem potravin, s všudy přítomnou a nevypočitatelnou horskou přírodou. Kanibalismus je ovšem hodně zatracované téma, ale v tomto případě se přeživším ani nedá divit a tak dává divákovi brouka do hlavy v otázce, jak by se zachoval on sám. Což je největší pozitivum tohoto filmu, poselství o životě a vůli přežít. Těžko uvěřitelné, přesto skutečné. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

No jo, příznávám, že Alive není určitě tím nejlepším survivalem, který kdy byl natočený, ale je mým vůbec prvním viděným v dětských letech.....a jelikož se na mně nepodepsal úplně nejlíp, tak mi nedá ho nedoporučit v sekci dobrodružných nature survivalů, protože a) vypráví tragický příběh podle skutečné události, což za b) musel to být naprosto otřesný zážitek, a při představě, že bych sám měl zažít něco podobného, se mi zvedá kufr. Kdo neviděl, zkuste, mně se líbíl. Btw. vůbec si nevzpomínám, že tam hrál Hawke, uchál jeden! 85% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ve své době působivé, možná lehce šokující, jelikož do začátku devadesátých let bylo těhle výpravných survival filmů relativně málo a když, tak díky špatné technické kvalitě byly pramálo působivé. I tady je sice otravná zadní projekce a pár dalších neduhů, ale působivá kamera a strhující Andy udělají svoje. Tempo nevýrazné a mnoho hluchých scén to zase na druhou stranu strhávají do průměru a kolem největšího highlightu filmu se v podstatě chodí po špičkách. Už to za tu dobu ztratilo tu naléhavost a lesk, ale pořád solidní filmařina se sakra vážným tématem based on true story. A navíc tam hraje Ethan Hawke a Lionel Messi ! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Působivý příběh o lidské vůli s nádhernými scenériemi zasněžených mohykánů. Dnes jsem se vyjadřoval k podobnému filmu Útěk ze Sibiře. Oběma snímkům schází k dokonalosti cosi, čeho by snad dosáhli vzájemným splynutím v jeden celek. Každopádně, má-li podívaná Franka Marshalla něco navíc, pak jednoznačně Jamese Newtona Howarda. Jak on dokáže za pomocí hudby promlouvat k lidem je až neskutečné... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • O úsilí po dosiahnutí maximálnej autentickosti svedčí aj skutočnosť, že nakrúcania sa ako poradcovia zúčastnili aj niektorí z tých, čo to všetko prežili na vlastnej koži a herci, obsadení do hlavných úloh typovo zodpovedali svojim reálnym náprotivkom. (ash99)
  • Každé ráno muselo letět pět helikoptér, aby dostalo štáb a herce na místo natáčení. (Morien)
  • Herci, kteří představovali ragbyové hráče, museli držet drastickou dietu. Aby na začátku vypadali mohutný a na konci kost a kůže, museli zhubnout okolo 20 kg. Jejich denní příjem byl 1100 kalorií, přičemý běžný člověk potřebuje zhruba 2900. Jejich jídelníček sestával z misky pšeničné kaše, 1 dcl pomerančového džusu a sklenice mléka. Oběd zahrnoval 2 šálky zeleniny a celozrnný rohlík a večeře 10 bobulí vína, plátek sýra a 4 keksy. Herci se tak alespoň chodili dívat do cateringového stanu, jak si dávají do nosu ostatní členové štábu. (Babba)

Reklama

Reklama