Reklama

Reklama

Přiznání

Trailer

Obsahy(1)

Staré přátelství prý vydrží všechno! Když se kamarádi ze školy Vince a Jon po letech setkají na filmovém festivalu, začnou v hotelovém pokoji vzpomínat na staré dobré časy. Roky ale utíkaly a oba se od školy trochu změnili. Vince je svobodomyslný požitkář a občasný díler drog, z Jona se stal ambiciózní dokumentarista. Jejich zábavné vzpomínky na školní život ale najednou naberou nečekaný směr, když Vince nahraje jejich rozhovor o tom, že Jon možná kdysi znásilnil jeho dívku Amy. Právě ona se taky nečekaně objeví a všichni se začnou zaplétat do labyrintu výčitek, obviňování a lží. Kdo z nich ale mluví pravdu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

AGO 

všechny recenze uživatele

Jediná miestnosť, jeden veľký dialóg, tri postavy a žiadne časové posuny. Keď niekto dokáže z podobnej šablóny vyčarovať film, ktorý ma nenudil, klaniam sa mu. V tomto prípade je to Richard Linklater. Stopáž sa niekomu môže vzhľadom na námet javiť značne prehnaná, ale je to presne čas, za ktorý preniknete do myslenia postáv a pochopíte ich konanie v perfektne vystupňovanom závere. Zaujímavá skúsenosť. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Když se ve dvou třetinách filmu Ethan Hawke zeptal: "Můžeš mi říct, o čem to, kurva, mluvíš," mluvil mi z duše. Celý film je založený na tom, že se dva kámoši ze školy potkají po letech a zřejmě trpí chorou představou, že ukazovací zájmena rulez a že ta podstatná jsou out. Jo, je to možná cool, ale sledovat tohle představení je místy utrpením. Herecké výkony ujdou, ale vyloženě nenadchnou, takže film o třech hercích prostě neutáhnou. Zvláště pokud je jeho děj a poselství snadno popsatelné jednou větou. Ale ať jen nekritizuju, tak se mi líbila laciná kamera, která k filmu a ději celkem ladila... [květen 2008] ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Bylo mně potěšením sledovat Ethana, Roberta a Umu v jednom pokojovém hotelu a věřím, že na divadelních prknech by to musel být daleko ultrasilnější zážitek. Káždá z těch tří osobností nesla v sobě jednu bolest z minulosti a příchodem Umy se dostává celý ten zdánlivě nesmyslný rozhovor na úplně jinou úroveň, která začne být moc zajímavá. Škoda, že jsem neměla možnost vyslechnout si je v originále, možná by to můj celkový dojem zvedlo o level nahoru. ()

Nos 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek popisující náhodné setkání tří lidí, kteří se znají z mládí a mají spolu tak trochu nevyřízené účty. Jednoduché drama, odehrávající se na několika čtverečných metrech, které přeroste v upřimnou hádku ohledně hříchů z mládí. I mě v závěru rušilo švenkování kamery z jednoho na druhého, ale celkově to byl docela průměrný filmík s dobrými hereckými výkony. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedna miestnosť, tri osoby a to je všetko, čo rejža potreboval k tomu, aby natočil film, ktorý je napínavý, dramatický, miestami zábavný a s vyústením, ktoré je spravodlivé pre všetkých troch aktérov, ktorí riešia krivdu z dávnej minulosti. Najviac ma sral Hawke a o to viac som si užíval, keď trpel. Leonard snáď dosiahol vykúpenie a Uma zadosťučinenie. Kvalitný film, aký by mohol vzniknúť aj u nás, keby na to mal niekto talent. 8/10. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Film se nenatáčel v opravdovém motelovém pokoji, jak se často uvádí. Stephen Beatrice byl pověřen pečlivým sestavením co nejautentičtěji vypadající kulisy - výsledný "pokoj" tak obsahuje vybledlé obdélníky na zdi, které prozrazují chybějící obrazy, nebo záclonu vystříhanou podél klimatizace. (Morien)

Reklama

Reklama