Reklama

Reklama

Late Night with the Devil

  • Kanada Late Night with the Devil (více)
Trailer 1

Přímý televizní přenos v roce 1977 se strašlivě zvrtne a vypustí zlo do obývacích pokojů národa. (JasonCZ)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (75)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Late Night with the Devil je filmem od kterýho jsem měl velký očekávání a hodně jsem se na něj těšil. Jsem rád, že moje očekávání nezklamal. Nemůžu si pomoct ale tohle si mě prostě dokonale podmanilo a sedlo mi to na 100%. Má to celkem originální koncept. Divák v podstatě nesleduje klasickej film ale záznam epizody jednoho dílu Talk show. A jelikož jde o Talk show ze 70tek má to i ten správnej retro look a k té době naprosto dokonalý a (dle mě) hodící triky a efekty. Kdo by ale čekal nějakou hororovou jízdu ten bude nejspíš zklamán. Tahle Talk show se totiž rozjíždí pěkně pozvolna(ale i přesto nenudí). To pravý hororový peklo přichází až v závěrečných minutách. Chápu, že film potažmo tahle forma nemusí sednout každýmu. Já jsem ale spokojen maximálně. 5hvězd ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Fajn koncept (nikterak originální, přesto fajn). Jak v rovině sedmdesátkové TV show, tak osobního backgroundu hlavní hvězdy. A uteče to. Ale víc než cokoli jiného mě to připomíná speciál kvalitnějšího streamu (takže ne Netflixu). A v samém závěru místo aby rozvinulo zajímavě nahozené témy (mysteriózní spolek v lesích) to skončí tím nejvíc uhozeným způsobem. Efektním jistě, ale sotva stylovým. Příjemná žánrovka, ale horor roka? Sotva. ()

Reklama

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Underrated. A že jsem se na to načekal. Jack Delroy (David Dastmalchian) uvádí svoji show 'Night Owls', která ale úplně nedosahuje výšin jeho ambicí, v chytře a dobře provedeném úvodu se dozvíme o hlavní postavě téměř vše, co potřebujeme - nedávno mu zemřela žena, možná se paktuje s nějakým kultem, je úspěšný a oblíbený, ale jeho show je průměrná. V rámci ambicí se rozhodne pojmout halloweenský special jinak a tak si pozve několik zajímavých hostů - člověka, který komunikuje s entitami zemřelých, manipulátora, který naopak všechny tyhle věci rád podrývá a chce odhalovat lidi, kteří jsou jen šarlatáni a v neposlední řadě, autorku/terapeutku, která má v péči dívku, která jediná přežila krvavý konec satanistického kultu a bojuje teď s tím, co lidově řečeno nazýváme "posedlost ďáblem". Film skvěle vrství postupné napětí a přechází mezi "live show" (v barvě) a breaks (v černobílé), takže člověk dostává opravdu hodně feeling, jak film postupně odloupává své vrstvy (cibule) a graduje, chytře si přitom nechává řadu nezodpovězených otázek ohledně Jacka a drží vás až do konce v tom, jak to dopadne, což nakonec, není úplnej banger (ač řádně nekompromisní), ale i tak tenhle film, v rámci žánru, považuju za malé zjevení, ne moc často se objeví takhle dobře a chytře a hlavně jinak udělanej horor. Skvěle odehrané snad ve všech rolích (Ingrid Torelli v roli nevinné a posedlé Lilly a Ian Bliss v roli zarytého "pochybovače", pominu li skvělého Davida Dastmelchiana v hlavní roli, jsou asi nejzajímavější) a opravdu skvěle vystavěné. 7.8/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě příliš nebavilo sledovat bulvární noční show, kde se nezajímavě tlachá, než mi došlo, že se jedná o satiru na konzum. Celá ta zábava je totiž tak přesvědčivá, že v satiru se postupně promění. Samozřejmě člověk stále čeká, kdy se dostaví démon, což tak trochu zvyšuje napětí, zejména po blicím výstupu. Žánrová záliba v pohanském božstvu přinesla jméno Abraxas, který ale nakonec za sebe poslal nějakého nižšího démona, co má v češtině komické jméno pro nešiky - Vrták. Přesto jsem to po většinu doby viděl na 3*, ale poslední čtvrtina za to stála. Jasně, v důsledku byla ještě brakovější než celá noční show, ale zajímalo by mě, kdo ji neočekával. Červi fajn, masakr taky. Rozhodně si nemyslím, že by to bylo pro mainstreamového diváka, z něhož si film utahuje. Naopak, nadšené publikum bych viděl v menšině. A popravdě jsem si myslel, že to natočili Kanaďani, co maj divné filmy rádi, tudíž před Australany lehce smekám. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na horor roka, ale napokon sa nekoná až také nadšenie. David Dastmalchian si o titulnú rolu dlho koledoval. Neprehliadnuteľný bol už v nemých alebo miniatúrnych (Temný rytier, Bird Box), takže som si od hlavnej úlohy sľuboval veľa. A treba povedať, že je podmanivý. Nepúta na seba pozornosť lacným, afektovaným spôsobom, ale je prirodzeným vodcom nepotrebujúcim zvyšovať hlas. Občas je to trochu na efekt (chlap ovracia krvou viacero osôb a natáčanie beží ďalej, jasné, tomu tak verím), ale nie je to nič strašné. Oveľa viac ma rušilo to, že mi situácia pripomínala niektoré staršie epizódy Aktov X. Niektoré časti na mňa vtedy pôsobili dojmom, že scenáristi mali v hlave viacero námetov, ale báli sa, že by každý z nich neutiahol celú epizódu a tak do jednej časti narvali všetky námety, aby bola sranda. Výsledok bol nejeden raz zaujímavý, ale nekonzistentný. Tento film na mňa pôsobil podobne. Máme tu jednu hnusnú štúdiovú noc v 70. rokoch. Do toho médium, ku ktorému prehovárajú mŕtvi. Potom „ničiteľa mýtov“, ktorý na to ide pragmaticky. Potom puberťáčku posadnutú démonom. Jasné, ono to k sebe tematicky ide, ale napriek tomu istým spôsobom, ehm, nejde. Takže raz je to o tom, potom o tamtom a na samom konci budete mať asi aj vy pocit, že niektoré veci boli zbytočné, boli tu len pre wow efekt a predstavujú slepú uličku. Paradoxne ma zo všetkého najmenej bavili občas výbuchy násilia (hoc treba dodať, že pekne hnusné) a inkriminovaná tínedžečka. Po perfektnom rozjazde a veľmi dobrom strede prišlo také voľajaké nijaké finále a zaklincovali to ťažšie pochopiteľnou koncovkou. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Postava Carmichaela (Ian Bliss) veľmi jasne vychádza (aj fyzicky) zo skutočného Jamesa Randiho. Randi bol známy kúzelník, ktorý vo veľkej miere spochybňoval paranormálne a pseudovedecké tvrdenia. Založil inštitút, ktorý ponúkal odmenu 1 milión dolárov komukoľvek, kto dokáže preukázať nadprirodzenú schopnosť podľa vedeckých testovacích kritérií v podmienkach dohodnutých oboma stranami. Za desaťročia nikto peniaze nevyhral. Bol častým hosťom relácie The Tonight Show (od r. 1962) s moderátorom Johnnym Carsonom. (Arsenal83)
  • Úvodná čiernobiela sekvencia je inšpirovaná šokovým dokumentárnym filmom z 80. rokov Americké vraždy (1981). (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama