Reklama

Reklama

Talkshow s ďáblem

  • Austrálie Late Night with the Devil (více)
Trailer 2

Přímý televizní přenos v roce 1977 se strašlivě zvrtne a vypustí zlo do obývacích pokojů národa. (JasonCZ)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (119)

Kailo 

všechny recenze uživatele

Už od začátku mě film chytil za pačesy. Atmosféra 70. let je perfektně ztvárněná a Dastmalchian předvádí ďábelsky dobrý herecký výkon. Jeho Jack Delroy je cynický, sarkastický a zoufalý moderátor talkshow, který by pro slávu udělal cokoli.  Film není jen horor, ale i komedie. Černý humor prostupuje celým dějem a dodává mu tu správný šmrnc.  Samozřejmě, že film má i své chyby. Dějové zvraty jsou předvídatelné a triky nejsou zrovna nejmodernější. Ale to je u béčkového hororu spíš kouzlo než chyba. Škoda toho nedotaženého  finále, mohlo být o něco epičtější. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nemyslím, že pár vcelku záživných minut děje stálo za těch zbývajících ca osmdesát. Rozvláčná, užvaněná, teatrálně afektovaná šaráda v americkém stylu. Chlápek se zajímavým arménským příjmením i vizáží v hlavní roli má sice slušné charisma, ale to celý film neutáhne, když scénář je zoufale slabý, režie nenápaditá a příběh vystavěný tak, aby primárně oslovil diváky všelijakých retardovaných televizních talk shows. Ale nepochybuju, že mnozí středoproudaři budou filmem dobře divácky uspokojeni. A mimochodem to hollywoodsky trapné ztotožňování gnostického božího jména Abraxas se Satanem mi dalo vzpomenout na jednu pasáž z Hesseho Demiana, která mi kdysi mocně utkvěla v paměti a kterou jsem si po dlouhých letech opět rád oživil: „Pták se klube z vejce. Vejce je svět. Kdo se chce zrodit, musí svět zničit. Pták odlétá k bohu. Jméno boha je Abraxas." ()

Reklama

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Nutno říct, že jsem si film, celkem zpočátku užil, ale postupně jsem ho i přes docela fajn humor začal nesnášet. Nejenže naprosto vykrádá duologii WNUF Halloween Special / Out There Haloween Megatape, ale z nějakého důvodu je ještě neaukrátnější k dobovému televiznímu vysílání? Jako opravdu černobílé behind the scenes, protože postavy mluví jako kdyby tam kamera nebyla a přitom je pár centimetrů od jejich ksichtu.  Z WNUF si to bere satanistickou paniku, falešnou talk show, inspiraci skeptikem Randim, zmínění páru Warrenových, parodii na skutečné kontroverzní vysílání Ghostwatch z BBC, televizní reklamy, živý přenos a cold reading falešného psychika. Aspoň je dobrý konec, kde mixujeme realitu found footage, procházení flashbacky a nevěrohodného vypravěče. Procházíme všechny scény z minulosti a tak. Jenže to tu už taky bylo a mnohem lépe - konkrétně ve filmu VHYes z něhož je konec téměř vykradený. Tak si říkáte, co vlastně dostanete? Vizuálně to vypadá hezky, i když to není historicky akurátní (zvlášť CGI zvratky tam prostě nesedí), humor je fajn i když je tam jeho docela málo a ocenit se dají herecké výkony, production values a scénografie. Ale naprosto mě s*re, že kritici to nazvali super originálním filmem, jelikož na tomhle snímku není originální nic a to nepočítám jasné odkazy či parodie. A VHYes ten konec udělala líp a vtipnějš. Neironicky. ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem hodně zklamaný! Podle trailerů a poté hodnocení zde jsem byl na film natěšen. Očekával jsem pořádnou démonickou konverzačku a do poloviny filmu jsem si říkal, že půjdu s hodnocením vysoko, protože jak to bylo provedené do atmosféry 70. let v televizním studiu, tak mě to docela vtahovalo a zajímalo, co přijde. Čekal jsem démonickou gradaci... a bohužel se nestalo. Dostavila se fraška, která nebyla ani k smíchu, jen jsem kroutil hlavou a říkal si... wtf??? Posledních 15 minut celý film úplně zabilo. Takže jediné zajímavé, co si z filmu odnáším je to, že v 70. letech v televizním vysílání, asi byly reklamní vsuvky častěji, než je tomu dnes. Třeba takový The Cleansing Hour (2019) se mně líbil mnohem více. 40% ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Super premisa a retro vibe (i když se mi těžce posuzuje, jak věrohodně to tu atmosféru sedmdesátkových talk shows vystihuje, když jsem na žádný nikdy nekoukal) plus boží Dastmalchian, kterého mám dlouhodobě v oblibě, a konečně dostal docela šťavnatou hlavní roli. Závěr trochu vyšumí do ztracena a nebál jsem se ani na vteřinku, ale na druhou stranu ani nenudil. 7/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Úvodná čiernobiela sekvencia je inšpirovaná šokovým dokumentárnym filmom z 80. rokov Americké vraždy (1981). (Arsenal83)
  • Colin Cairnes vysvetlil, prečo sa film odohráva v roku 1977: "Film musel prebiehať v pondelok večer kvôli týždňu prieskumov sledovanosti, takže je veľa v hre a toto je začiatok týždňa, ktorý rozhodne o kariére Jacka Delroya (David Dastmalchian). No a rok 1977 bol jediným rokom v 70. rokoch, kedy Halloween pripadol na pondelok večer."  (Arsenal83)
  • Slávny hororový spisovateľ Stephen King tento film pochválil: "Je úplne skvelý. Nemohol som z neho spustiť oči. Vaše pocity sa môžu líšiť, ale ak máte príležitosť, odporúčam vám, aby ste si film pozreli." (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama