Reklama

Reklama

Vládce temnot

  • USA Prince of Darkness (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kněz Loomis objeví ve sklepě opuštěného kostela v Los Angeles nádobu obsahující podivnou zelenou kapalinu. Profesor Birack, přizvaný k objasnění této záhady, zjistí, že tekutina je esencí samotného Satana, který se připravuje na ovládnutí celého světa. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (288)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tady jsem se měl bát? Poutavost tam je a celkový nádech příchodu něčeho velkého a zlého, které má vystoupit ze zelené želatiny byl poměrně příjemný, ale nic víc. Postavy jsou jedna velká banda tupců včetně profesorů, kteří si doslova na chytré jen hrají. John Carpenter umí točit horory to dokázal několikrát, ale zde nejde ani o horor jako o povídání o-tom-jehož-jméno-se-nesmí-vyslovit a pohledu na několik vyděšených studentů, kteří poslouchají náboženské pohádky o příchodu zla na naši zemi. Nejpůsobivěji působí rozhodně scény natočené venku před kostelem, které se postavám zdají ve snu.... Jinak slaboučké. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Magickosť a pútavosť Prince of Darkness stojí výhradne na jeho vývtarnej a hudobnej stránke. Vizuálne efekty sú síce lacné, miestami až smiešne, ale nie je ich toľko, aby uškodili. Naopak je tu množstvo temnej a dusnej atmosféry, vytváranej takmer neustálou tmou, skvelými snovými obrazmi a démonickou hudbou. Rovnako ako The Thing, aj toto je horor s extrémne pesimistickým záverom, pri ktorom vás zamrazí a nebudete mať zrovna chuť otvoriť si šampus. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když ještě někdy v hlubokém středověku Nova pamatovala i na horrorové fandy a fanynky a mezi spoustou horrorového balastu (dneska kdyby dávala alespoň ten balast) nám občas naservírovala i horrorový skvost, tohle patřilo k tomu nejlepšímu co jsme mezi nimi mohli vidět. Vládce temnot obsahuje naprosto všechno, co má vynikající horror obsahovat - zajímavou zápletku, již od samého začátku budovanou a gradující atmosféru, dobrý postavy (posedlí bezdomovci v čele s Alice Cooperem nebo smějící se černoch jsou fakt brutal), dobrý režijní vedení, dobrý scény, grandiózní lekačku, při který chybělo jen málo abych si nepustil bláto na hřiště, úchvatnou a děsivou hudbu a parádně vypointovaný konec - a John Carpenter moc dobře ví, jak z toho všeho namíchat jeden z jeho nejlepších filmů. Myslím, že se nebudu ani moc rouhat, když prohlásím kam se na to hrabe Halloween. Kdyby šlo dát hvězdiček víc, ještě bych jich jistě pár využil. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film kterej jsem už samozřejmě viděl ale všimnul jsem si, že ho tady nemám ohodnocenej a tak jsem si dal po x letech s chutí repete. A musím říct, že se mi film líbil asi víc než kdysi. Je to asi tím, že dnes jeho kvality dokáže ocenit a docenit víc než tenkrát. Víc nemá asi cenu psát protože tenhle film tady má tolik komentářů, že to už udělali jiní a já bych se jen opakoval. 4hvězdy. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Takhle jsem se nebál už dlouho. Scénář není žádný precizně vysoustružený zázrak, ale Carpenterova režie spolu s kamerou a až bolestivě se opakujícím hudebním motivem vytvářejí jedinečně dusnou atmosféru, jakou u současných hororů nenajdete. Na Carpenterovy jiné majstrštyky - Halloween a Věc - sice Vládce temnot nemá, ale i tak je to skvělý horor! **** 1/2 ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Celý film bol natočený za jeden mesiac. (Mordenroth)
  • Postava jménem Donalda Pleasence byla pojmenována po psychiatrovi z Carpenterova Halloweenu. (Chatterer)

Reklama

Reklama