Reklama

Reklama

Vládce temnot

  • USA Prince of Darkness (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kněz Loomis objeví ve sklepě opuštěného kostela v Los Angeles nádobu obsahující podivnou zelenou kapalinu. Profesor Birack, přizvaný k objasnění této záhady, zjistí, že tekutina je esencí samotného Satana, který se připravuje na ovládnutí celého světa. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (288)

Ruut 

všechny recenze uživatele

No je to už nějaký pátek co jsem to viděl, ale v kontextu Carpenterovi tvorby mi vychází nadprůměrný počin. v paměti mi hlavně utkvěla nakažená nadímající se žena v posteli a vím že jsem se docela bál i když někoho z hlavních hrdinů pronásledovali démoni. Carpenter ještě v mnoha jiných případech dokázal že točit opravdu umí a ani Vládce temnot není rozhodně žádný brak. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Od začátku režisér buduje skvělou atmosféru strachu. Hodně vám zahraje na nervy neustále se opakující hudební motiv. Čím se film blíží ke svému konci, tím víc vám začnou vadit různé věci. Například tupost všech postav, hloupé dialogy a i některé logické přehmaty. Vládce Temnot není špatný horor, ale Carpenter natočil už i lepší kousky. Film ocení asi hlavně skalní příznivci mistra a žánru. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Některej Carpenter mě holt nevtáhne, a tohle je příklad stejně jako u Halloweenu 1. Než se něco dělo přišlo mi to strašně zdlouhavý a ukecaný, hudba byla sice parádní jako vždy ale příběh a postavy mě moc nebavily. Poslední půl hodina byla sice už trošku zajímavější a krvavější, ale beztak to prostě nebylo něco co by mě dostalo. Hudba a masky byly na filmu nejlepší. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tady jsem se měl bát? Poutavost tam je a celkový nádech příchodu něčeho velkého a zlého, které má vystoupit ze zelené želatiny byl poměrně příjemný, ale nic víc. Postavy jsou jedna velká banda tupců včetně profesorů, kteří si doslova na chytré jen hrají. John Carpenter umí točit horory to dokázal několikrát, ale zde nejde ani o horor jako o povídání o-tom-jehož-jméno-se-nesmí-vyslovit a pohledu na několik vyděšených studentů, kteří poslouchají náboženské pohádky o příchodu zla na naši zemi. Nejpůsobivěji působí rozhodně scény natočené venku před kostelem, které se postavám zdají ve snu.... Jinak slaboučké. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Mistr Carpenter, ale hlavně mistr Alice Cooper mě přiměli usednout k Vládci temnot a nechat se pohltit typickou atmosférou starších hororů. Ale on se žádný strach nedostavil. Jak režie, tak scénář vyplodí občas velmi zajímavé nápady (bezdomovci nemají chybičku), ale v celku snímek bohužel skomírá na partě běhajících studentů a absenci napětí. Ono toho zlého je v kostele až dost, ale nějak to neumí strašit. Prostě vždy někdo umře a pak chodí po chodbách. Nechci hodit Prince temnot do podprůměru, dobrých momentů je tu dost. Například konec filmu a vysvětlení "snu" ve mně navodili pocit spokojenosti, jen jsem očekával víc.Chtěl jsem se vyhnout srovnání s Věcí, ale bohužel - velký potlesk pro Věc, prosím. Alice Cooper je opravdu třešničkou, ale bohužel ne na dortu, ale na obyčejném koláči, který navíc za víc jak 20 let od upečení stihl trošku zplesnivět. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (5)

  • Postava jménem Donalda Pleasence byla pojmenována po psychiatrovi z Carpenterova Halloweenu. (Chatterer)
  • Jednoho z bezdomovců si zahrál i Alice Cooper. (Chatterer)

Reklama

Reklama