Reklama

Reklama

Vládce temnot

  • USA Prince of Darkness (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kněz Loomis objeví ve sklepě opuštěného kostela v Los Angeles nádobu obsahující podivnou zelenou kapalinu. Profesor Birack, přizvaný k objasnění této záhady, zjistí, že tekutina je esencí samotného Satana, který se připravuje na ovládnutí celého světa. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (288)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tak som sa konečne dopracoval k poslednému "jazdcovi" Apokalyptickej Trilógie a musím povedať, Carpenter opäť nesklamal. Zakaždým dokáže udržať tú správnu hranicu medzi brutálnymi mordami a mysterióznou časťou, kde napätiu miestny Dj Alice Cooper vyhlásil non-stop hororovú párty bez záverečnej. Pripravte sa, vážení, pretože Satan prichádza! A je naozaj nepodstatné v koľkých časových rovinách mu jeho cesty skríži spojenecká ruka náboženstva a vedy.. on si už svoju cestu nájde. Skôr či neskôr. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tady jsem se měl bát? Poutavost tam je a celkový nádech příchodu něčeho velkého a zlého, které má vystoupit ze zelené želatiny byl poměrně příjemný, ale nic víc. Postavy jsou jedna velká banda tupců včetně profesorů, kteří si doslova na chytré jen hrají. John Carpenter umí točit horory to dokázal několikrát, ale zde nejde ani o horor jako o povídání o-tom-jehož-jméno-se-nesmí-vyslovit a pohledu na několik vyděšených studentů, kteří poslouchají náboženské pohádky o příchodu zla na naši zemi. Nejpůsobivěji působí rozhodně scény natočené venku před kostelem, které se postavám zdají ve snu.... Jinak slaboučké. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Vládce temnot zůstal trochu přehlédnut v repertoáru Johna Carpentera, což je velká škoda. Je na něm krásně vidět pozvolný evoluční vývoj tohoto tvůrce, kdy se známá dějová linka z Věci (skupina lidí někde něco zkoumá, načež se situace začne pro ně vyvíjet nedobře) kloubí s jakýmsi duchovnem, čímž zápletka dostává hlubší rozměr, který potom Carpenter plně napálil ve Spárech šílenství. Celkově se Vládce temnot rodí velmi pomalu, ale o to víc působivě a nečitelně, takže v závěru je gradace doslova napumpovaná napětím (víceméně z neznámého). Celá stopáž snímku je podložená oldschoolovou hororovou hudbou, které je na můj vkus, hlavně ze začátku, až příliš, což mi i místy vadilo, ale k vypjatým scénám padne jako ulitá. Tohle je určitě pro horor fans povinnost. 85% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Teoretická fyzika a katolická církev ve společném boji proti vstupu Ďábla Otce do našeho světa. A můj rozpačitý dojem - na jedné straně hutná tíživá atmosféra, zlověstná zneklidňující monotónní hudba (vlastně jen pár tónů) a spousta ve své době snad děsivě působících scén, na straně druhé ale toto vše slepeno dohromady působí jaksi nejednotně, roztříštěně. Zkrátka některé jednotlivé obrazy a výjevy jsou v rámci žánru výborné, ale celek (příběh) mě příliš nepřesvědčil. A nepřesvědčiví jsou i skoro všichni herci, z nichž nejtragičtější je určitě oknírovaný blondýn s patkou, který by se spíš hodil do porna než do horroru. Pleasence je stejně směšný jako v Halloweenské sérii a mihnuvší se Alice Cooper příliš prostoru nedostal. Film ale možná nadchne leckteré osmdesátkové fajnšmekry a milce všelijakých svérázností. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Postupne doplňujem filmografiu Carpentera a v tomto prípade som siahol po veľmi vydarenom kúsku. Zažívať šoky pri ľakačkách u starých filmoch je skor pre mňa raritou, 80-roky sú z hľadiska módy extrém a na postavách v hororoch sa skôr zabávam. O to je tento horor hodnotnejší. Scenár neponúka iba ďalší jednoduchý príchod pána temnôt, snaží sa ho spojiť aj s vedou, toto spojenie vedy a náboženstva je ukázané na všade prítomných vedeckých prístrojoch v kostole. Škoda, že si tu musel upevňovať svoje ego Alice Cooper, podobne ako Marilyn Manson v Lost Highway. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Postava jménem Donalda Pleasence byla pojmenována po psychiatrovi z Carpenterova Halloweenu. (Chatterer)
  • Celý film bol natočený za jeden mesiac. (Mordenroth)

Reklama

Reklama