Reklama

Reklama

Vládce temnot

  • USA Prince of Darkness (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kněz Loomis objeví ve sklepě opuštěného kostela v Los Angeles nádobu obsahující podivnou zelenou kapalinu. Profesor Birack, přizvaný k objasnění této záhady, zjistí, že tekutina je esencí samotného Satana, který se připravuje na ovládnutí celého světa. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (288)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Rudé slunce zapadá za obzor a uvolňuje prostor temným silám. Ve sklepení starobylé kaple ožívá sám Satan a připravuje se na rozhodující boj proti lidskému rodu. Zabránit se mu v tom pokusí katolický kněz v podání výtečného Donalda Pleasence a profesor fyziky se skupinou svých studentů... Carpenter si svůj třetí nejlepší film snažil podržet, a tak se opět ujal režie, hudby (její ústřední motiv je nesmírně silný a několikrát vám dokáže pocuchat nervy) a scénáře, u něhož se podepsal pod svým pseudonymem Martin Quatermass. Už tak hutné a klaustrofobické atmosféře přidává na nejistotě spousta červů, brouků a samozřejmě kostel obklopující vyznavači Satana s Alicí Cooperem v čele. Prostředek snímku sice trochu kolísá a to hlavně postradatelnými vedlejšími odbočkami, ale v závěru vše opět krásně graduje. Vládce temnot byl ve své době trochu nedoceněný, ale to byl nejspíš důvod obzvlášť silného roku na kvalitní horory. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ó, mocný Vládče temnot, ráčej mi odpustit mou mladistvou nerozvážnost. Po nedávném nešťastném dostaveníčku se Shyamalanem jsem totiž nabyl dojmu, že pokud název filmu obsahuje slovo ´vládce´, chce to televizi natočit čelem ke zdi a dělat, že jsme se nikdy neviděli... Ušetř mě prosím svých blesků hněvu, já se královsky bavil a obdivoval moderní uhlazenou vizáž, o které si výše zmíněný matlal může leda tak nechat zdát. Slibuji ti, že ve svém hodnocení nepolevím a budu tě doporučovat hlavně milovníkům kontrabasů, jelikož tvůj hudební doprovod byl magický a mocný, jako jsi magický a mocný i ty sám. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Na hororu, kde je nejznepokojivější záběr natočen amatérskou ruční kamerou, je přece jen něco špatně. I když je Carpenter mistr ve svém oboru, Vládce temnot je jen sbírkou jeho okázalých postupů, zde navíc naroubovaný na béčkovou satanskou zápletku, která nepřekvapí. Pro mě osobně jen ukrutně natahované povídání o příchodu něčeho velkého, co nakonec jenom projde kolem. Navíc s nulovou hladinou strachu. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Takhle jsem se nebál už dlouho. Scénář není žádný precizně vysoustružený zázrak, ale Carpenterova režie spolu s kamerou a až bolestivě se opakujícím hudebním motivem vytvářejí jedinečně dusnou atmosféru, jakou u současných hororů nenajdete. Na Carpenterovy jiné majstrštyky - Halloween a Věc - sice Vládce temnot nemá, ale i tak je to skvělý horor! **** 1/2 ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Sympatický začátek (i přes trochu naivní děj a postavy vůbec) a parádní konec. Bohužel cca třetina filmu, která má být vrcholem filmu - ta, ve které je nejvíc akce a brutalit - už nějak po letech nefunguje a paradoxně mi přišla z celýho filmu naprosto nejnudnější a nejmíň zajímavá. (6/10) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Celý film bol natočený za jeden mesiac. (Mordenroth)
  • Postava jménem Donalda Pleasence byla pojmenována po psychiatrovi z Carpenterova Halloweenu. (Chatterer)
  • Jednoho z bezdomovců si zahrál i Alice Cooper. (Chatterer)

Reklama

Reklama