Reklama

Reklama

Strážci

  • USA The Watchers (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Osmadvacetiletá umělkyně Mina zabloudí v rozlehlém, dosud neobjeveném lese v západním Irsku. Když Mina najde úkryt, ocitá se nečekaně vedle tří cizinců, které každou noc sledují a pronásledují tajemné bytosti. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 12

Recenze (116)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Výlet do lesa po Shyamalonovsku. Dcera dnes už kultovního režiséra přináší svůj debut a musím přiznat, že se nejedná o vůbec špatný pokus. Snímek vypráví celkem nápaditý příběh, opřený o zajímavou mytologii. Dobře se tady pracuje s napětím a postupným odhalováním onoho tajemna. Překvapila mě i atmosféra, která minimálně v první polovině tahá film hodně vysoko a postará se o největší peek celého filmu. Pak ale přichází polovina druhá, která přejde už do takového tuctovna, atmosféra se ztratí v rámci velkého odhalení a spěje se k nezáživnému konci. Svět, který je zde vytvořen se mi líbil. Odhalovaní záhady strážců, atmosféra a práce se zvuky taky. Zamrzí tak jen nevýrazné postavy a spadnutí řetězu v posledním aktu. Ostudu však dcerka tátovi neudělala a rozhodně jsem zvědav na její další projekty. 👍Zajímavý svět, první polovina je solidní atmosférická podívaná, odhalení je nečekané a děsivě zpracované, rychlé tempo. 👎Nevýrazné postavy, dějově to po první půlce ztratí na osobitosti i atmosféře. Konec zbytečně urychlený. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Z toho mytologického motivu by se možná dalo něco zajímavého vykřesat, ale takhle, jak to leží a běží, je to bohužel naprosto debilní. Moment, kdy se dvě postavy hádají, jestli jim na dveře buší ztracenej manžel anebo příšeráckej shapeshifter, přičemž postava, která chce dveře otevřít, na dobře míněnou radu, aby bušícímu subjektu nejprve položila nějakou otázku, na níž zná odpověď pouze pan manžel, odvětí - nekecám - zmatené "Proč?", je jen jedním z mnoha, kdy jsem překvapeně pozdvihl obočí s tím, že mi asi uniká nějaká úroveň filmové nadsázky, na které se snímek veze. Protože tohle by přece nikdo vážně nenapsal, že ne. Druhý fejvrit moment pak nastává, když postavy najdou množství dokumentace, která by jim zcela evidentně mohla napovědět, co se reálně děje a jak se odtud dostat, a jedna z nich se znudeně otočí a pronese něco ve smyslu "no tak na tohle se koukat nemusíme". ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[38%] Popravdě, moc mi to nesedlo. Zpočátku se to snaží budovat nějaký ten nápad, ale o atmosféře a napětí zde vůbec není řeč. Postavy mě též moc nebavily, ani ta hlavní. Docela se to táhne, ale sem tam se něco děje a ve finále se to trochu už vylepšuje, i když je to pak celé natahované. Podobný typ filmů mám rád, ale zde vše jelo tak na půl plynu. Sice tu není nic, co by mě extra vytáčelo, ale i hned pár minut po tomto snímku jsem zcela na vše zapomněl. Zbytečný film. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tatík Shyamalan dcerunce četl asi hodně pohádek a ta si to přenesla až do dospělosti a nyní napsala scénář a zrežírovala tuhle pohádkovou Fantasy s mysteriózním nádechem. S hororem bych tento film vůbec nespojoval. Začátek ještě ujde a snímek si drží tajemnou atmosféru a drží diváka v lehkém napětí. Jakmile se ale začnou odkrývat karty vše jde do kopru a mě film začínal těžce nudit a uspávat. Kdybych na to šel do kina tak jsem tuze nasranej. Dle předpokladů tohle nebylo nic pro mě. Hodně slabý 2hvězdy. Věřím ale, že svoje diváky si to najde. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Nevím co je větší zhovadilost, jestli film nebo kniha ( u nás vyšla jako Zloději tváří ). Ta byla tím největším hororovým brakem, který se mi kdy dostal do rukou a tohle jsem dal vlastně jen ze zvědavosti. Partička lidí uvězněná v baráku kdesi v lese, odkud můžete ven pouze za denního světla a musíte dodržovat jakási pomyslná pravidla abyste přežili. Nepříliš sympatické postavy, atmosféra moc nefunguje, gore žádný, jumpscare žádný, monstra nejde ani pořádně vidět. Aspoň, že tu není kladen důraz na sbírání oříšků a bobulí jako v knize, to bych rázem vypnul. Potěší fajn hudba a opravdu jen lehký twist na konci. Jinak je to vlastně stejný zklamání jako, pro mě zcela nepochopitelně, vyhajpovaná kniha. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo v Dubline, Wicklow a Galway (všetko Írsko) od júla do septembra 2023. (Arsenal83)
  • Režisérka Ishana Shyamalan priznala, že keďže film vznikol z podpory jej otca Shyamalana, téma rodinkárstva "je úplne na mieste". Doplnila: "Mala som veľký strach z toho, aké dôsledky to môže mať a či budem súdená. Vzhľadom k tomu, že som sa narodila do tohto života a mám rodičov v tomto odvetví, je tu určite určitá výhoda, ako do tohto odvetvia vstúpiť, máte jednoducho ten pocit, že to môžete dosiahnuť - myslím, že rovnako ako u akéhokoľvek dieťaťa, ktoré sa venuje odboru svojich rodičov." (Arsenal83)

Reklama

Reklama