Reklama

Reklama

Strážci

  • USA The Watchers (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Osmadvacetiletá umělkyně Mina zabloudí v rozlehlém, dosud neobjeveném lese v západním Irsku. Když Mina najde úkryt, ocitá se nečekaně vedle tří cizinců, které každou noc sledují a pronásledují tajemné bytosti. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 12

Recenze (90)

Anderton 

všechny recenze uživatele

The Watchers príjemne prekvapia prácou so symbolmi, metaforami (napr. zrkadlenie) a dokonca by sa dali nazvať aj podobenstvom. Nejde o klasický horor, kde musíte napätie krájať nožom, skôr o pomalšiu meditatívnu záležitosť a to nesadne každému. Trauma z minulosti je ale až príliš obyčajná a celá mytológia by viac fungovala ako niečo lokálne, ale v tomto prípade sa na konci budete čudovať, ako je možné, že všetko je tak dokonale držané v tajnosti. Nechýba ani prekvapivá pointa, avšak mohla byť nakrútená "viac šokujúco", určite by to išlo. 70% ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Keďže Shyamalana mám stále tak nejako rád, debut jeho dcéry som vynechať nemohol, nech už má hodnotenie akékoľvek. Kombinácia The Village, The Witch a The Ritual, z ktorej cítiť vplyv otca a na ktorej vidieť, že skúsenejšia alebo možno sebavedomejšia a istejšia ruka by to celé dokázala takpovediac lepšie upratať. Ale to neznamená, že to je fail, film spĺňa čo má, nenudí, len to chcelo možno trochu viac dbať na detail, trochu sa pohrať s expozíciou a záver už bol možno priveľmi prekombinovaný a mohol sa držať skôr roviny "oblud dostal na prdel". A keby sa dej presunul viac do minulosti, možno by to malo väčší šmrnc, hoci potom by podoba s The Village alebo The Witch bola priveľká. Nebyť mena režisérky (alebo jej otca), tento debut asi zapadne na streame a do kín sa nedostane, každopádne objektívne to debut nie je zlý a ukazuje nejaký talent a cit pre atmosféru, len si tak hovorím či tomu aby film fungoval nepomohol aj pán otec ako producent. Ak to nie je ghost directing, slečna by mala podľa mňa ďalej skúsiť ísť do niečoho úplne iného, bez octovej podpory, čo ju poriadne preskúša. A potom možno príde niečo ešte lepšie. ()

Reklama

jendAA365 

všechny recenze uživatele

Ouč tak v tomhle debutu vstupenku do první hororový ligy fakt nevidím, ikdyž by ten film moc chtěl. Ta story má ale natolik komplikovanou (místy nesmyslnou) mytologii, že se většinu stopáže jenom vysvětluje a málokdy se v tom děje něco doopravdy zajímavého. Nebavily mě postavy, nelíbil se mi monster design a namísto šoking finále je v tom jen víc a víc nekvalitního cgi. Samotnou koncovku jsem už doslova uzíval. Jeden z těch filmů, který se zprvu tváří, že v sobě skrývá něco fakt zásadního, ale ne, není to tam. 4/10 ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Ishana Shyamalan zatím dobrá režisérka není. Bohužel. Atmosféra je vzhledem k tématu bezkrevná, v příběhu jsou hrozivé nelogičnosti a herci nemají co hrát. Dakota Fanning není špatná herečka, ale její postava je příšerně nudná, nepříjemná, studená. Celou dobu je vám osud postav úplně fuk. A monstra? No...triky tak z roku 2008 a design příšerný. Přitom lokace Irska jsou nádherné, motiv příběhu mrazivý. Jenže tady se toho opravdu moc nepovedlo. Ona tedy ani předloha od Shine není nic moc a taky má dost logických děr, ale Ishana to ještě dorazila. Škoda. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Síce pekne natočená, ale zato zcela nelogická chujovinka. By ma zaujímalo, čo celé tie mesiace jedli (chudák tam chytá vrany... WTF!) a pili!, kam chodili na hajzel... Týpek je tam "uväznený" 8 mesiacov, ale chodí na hladko vyholený jak bejby riťka, pipina musí mať občas aj krámy (si asi prikladala lopúchy)... Už tradične nepotešila Dakota - "dieťa kvetov"- Fanning s jej rybacími očami. No a napokon - film samozrejme dostal cz-sk perfídny ekvivalent Strážci-Sliediči... film s názvom Diváci by zrejme do kina nikoho nepritiahol. Nedajte na zdejšího rozumbradáše verbala, film stojí za hovno! Občas mám taký TIK, že si niečo pozriem znovu, ale nad týmto sa len prežehnať a ísť ďalej. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Režisérka Ishana Shyamalan priznala, že keďže film vznikol z podpory jej otca Shyamalana, téma rodinkárstva "je úplne na mieste". Doplnila: "Mala som veľký strach z toho, aké dôsledky to môže mať a či budem súdená. Vzhľadom k tomu, že som sa narodila do tohto života a mám rodičov v tomto odvetví, je tu určite určitá výhoda, ako do tohto odvetvia vstúpiť, máte jednoducho ten pocit, že to môžete dosiahnuť - myslím, že rovnako ako u akéhokoľvek dieťaťa, ktoré sa venuje odboru svojich rodičov." (Arsenal83)
  • V originále má film název The Watchers, v Británii a Irsku však došlo k přejmenování na The Watched kvůli možné záměně se seriálem The Watcher (od r. 2022). (NiWi)

Reklama

Reklama