Reklama

Reklama

Super Mario Bros.

  • Česko Superbratři (více)
Trailer 2

V Brooklynu začnou záhadně mizet mladé dívky. Jednoho dne je unesena i krásná archeoložka Daisy (Samantha Mathis), do které je zamilovaný instalatér Luigi Mario (John Leguizamo), kterému nezbývá nic jiného, než se se svým parťákem Mariem (Bob Hoskins) vydat do dinosauřího světa ukrytého v podzemí Brooklynu, kde vládne krutý vládce Koopa (Dennis Hopper). Snímek Super Mario Bros. vznikl na motivy světoznámé videohry od společnosti NINTENDO. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (126)

Hromino 

všechny recenze uživatele

Úloha pro všechny věkové kategorie: Uwe Boll točí adaptace počátačových her. Za jeden průměrný film obdrží na ČSFD.cz zhruba 21,6 %. Super Mario Bros. dostali na ČSFD.cz průměrné hodnocení 46%. Točili jej čtyři režiséři. a) Kolik procent úspěšnosti připadá na jednoho režiséra filmu Super Mario Bros.? b) Kolik by padlo procent úspěšnosti na Super Mario Bros., jestli by se ke čtyřem režisérům přidal i Uwe Boll? c) O kolik procent je Uwe Boll úspěšnější než režiséři Super Mario Bros.? Odpovědi mi laskavě pište do vzkazů. P.S. Tak tenhle film stojí za... Almost Unreal od Roxette. Ale to je vše. ()

Jurator 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že narozdíl od jiných převodů her na filmové plátno jsem až tak zklamán nebyl - s ohledem na to, že v originální nintendovské hře se jen pohybujete s panáčkem po plošinách a skáčete na nepřátele. Pak zabijete draka a osbobodíte princeznu. Má to samozřejmě své kouzlo, ale jak k něčemu takovému udělat scénář? Nejlépe tak, že použijete jen hlavní postavy a nebudete se držet dějové linie (která je v herní předloze primitivní). Autoři správně zapojili fantazii, udělali z toho prima oddechovou sci-fi pohádku a nezklamali ani fanoušky. Rozhodně úspěch. ()

Reklama

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Tuhle verzi bych špuntům, zvláště pokud zrovna shlédli nejnovější animákovou hopsačku, rozhodně zatím nepouštěl… pokud jim tedy nechcete způsobit dočasné trauma. Bráchové instalatéři v červených a zelených montérkách se totiž v této bizarní podívané, ve futuristické dimenzi, prohání v policejních kárách jak z Mad Maxe, v patách mají vojsko obřích ještěrů s hlavami o velikosti tenisových míčků a musí se postavit proti tyranii Dennise Hoppera, který vyfasoval jeden z nejšílenějších účesů své kariéry. Jo a také jsou tady dinosauři v řetězech, král zakletý v obří hromadu slizu nebo bazuka, měnící lidi v opice. Do toho pobíhá Mario a Luigi s instalatérským nářadím a záchodovým zvonem, celé to připomíná komickou verzi Demolition Mana s hroznými triky a sem tam se navíc vyskytne nějaká ta houbička. I když na houbičkách museli být po celou dobu tvůrci a vůbec nechápu, jak tohle mohl někdo dovolit natočit… vždyť muselo být nad slunce jasné, že není šance na úspěch. Ale guilty pleasure jako prase, u kterého máte šanci, samozřejmě s dostatečným množstvím alkoholu v krvi, že si to i užijete. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Když přišel Nolan k Batmanovi a zbavil ho všech superschopností a komiksových nesmyslů, nikdo se nezlobil. SuperMario Bros na to podle mě chtěli jít před dvaceti lety podobně, ale holt to studio a všichni kolem pokazili. Já bych stejně nechtěl vidět film, který se snaží 100% kopírovat nintendovou hopsačku. To bych se moh rovnou podívat na Teletubís. Místo toho se původní scénář snažil, jako Nolan u Batmana, vsadit hlavní hrdiny příbéhu do reálného světa, kde je skoro vše vysvětleno buď hightech věcí (skákací boty), nebo jakýmsi takýmsi vysvětlením založeným na realitě (dinosauři). Strašně rád bych viděl remake s méně idiotským scénařem a praktickými efekty s dinosaury... bohužel, to bych si musel natočit asi sám. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Depresivní pohled na odlišnou dimenzi, kde se lidstvo vyvynulo z plazů. Jako by film, ve kterém Dennis Hopper hrdě brání své tyranosauří předky, nebyl už tak dost extravagantní, hlavní postavy vypůjčené ze zřejmě nejznámější hry na světě dotvářejí obraz naprostého úletu, který ale pozor, docela baví :-). ()

Galerie (45)

Zajímavosti (43)

  • Kulisy pro Dinohattan byly postaveny v opuštěné továrně na cement v lesích nedaleko Wilmingtonu v Severní Karolíně. (HellFire)
  • Dennis Hopper (kráľ Coopa) tvrdil, že natáčanie bola nočná mora, miesto plánovaných päť natáčacích týždňov ich strávil pri filme 17. (Raccoon.city)

Související novinky

Cruise a Stiller opět spojí síly

Cruise a Stiller opět spojí síly

17.02.2009

Čím by byla Tropická bouře bez Toma Cruise? Něčím asi ano, ale určitě by ztratila svůj bezkonkurenčně nejzábavnější prvek. A Tom bude mít opět příležitost dokázat, že je za jistých okolností lepší… (více)

Reklama

Reklama