Reklama

Reklama

Super Mario Bros.

  • Česko Superbratři (více)
Trailer 2

V Brooklynu začnou záhadně mizet mladé dívky. Jednoho dne je unesena i krásná archeoložka Daisy (Samantha Mathis), do které je zamilovaný instalatér Luigi Mario (John Leguizamo), kterému nezbývá nic jiného, než se se svým parťákem Mariem (Bob Hoskins) vydat do dinosauřího světa ukrytého v podzemí Brooklynu, kde vládne krutý vládce Koopa (Dennis Hopper). Snímek Super Mario Bros. vznikl na motivy světoznámé videohry od společnosti NINTENDO. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (126)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Pokud by se posuzovaly videoherní adaptace podle Super Mario Bros. (aneb dle zmatenosti českého distributora - Superbratři), už nikdy žádná nevznikne.. Populární hra o instalatérovi Mariovi, který musí zachránit princeznu a sníst ty správné houbičky, se dočkala filmové předělávky, jen aby nahnal fanoušky do kina a započal novou filmovou sérii (ano, bylo v plánu více dílů).. S vizí oblíbenosti a velkého potenciálu monetizace značky studio přešlo i přes ztrátu Dannyho DeVita, který by do hlavní role opravdu sedl, a Maria za každou cenu muselo uvést včas. Natáčení, v němž nikdo nechápe, co se dělá, nic neví o hře samotné a přes nepříliš sympatické herecké obsazení vypráví čím dál víc zmatečný příběh, který postupně nemá se samotnou hrou moc společného.. Můžeme pochybovat o samotné možnosti převést arkádovou hru jako je Mario do skutečného světa, ale tohle přesně si měli rozmyslet tvůrci. A proto konečný výsledek je naprostou tragédií.. Zoufalí tvůrci, zmatené herecké obsazení a naprosto tristní scénář.. Špatný film, který se drží pohromadě jen díky jisté bizarnosti a diváků bavící se nad nekonečnou zmateností všech zúčastněných.. Loni jsme jasně viděli, co má v sobě SuperMario za potenciál. A bez princezny Peach bylo přece už od začátku jasno.. Bizár! 25% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

První západní videoherní adaptace historie a rovnou šílenost inspirovaná “realistickými” obaly z doby, kdy videohry byly v plenkách, která “paradoxně” propadla okamžitě. Ale svým způsobem je to skutečně vtipné a ne křečovitě. Jen škoda toho, že si byli tak ololol jistí úspěchem a skočí na režii sequelu, což z toho samo o sobě křičí. ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

Hru som nikdy nehral, no film som si schuti pozrel. Síce o dejovej línií tu není ani zmienka, zato si môžme užiť kopec zábavy s Denisom Hooperom a jeho ovládnutí sveta. Na to ale potrebuje získať kúsok meteoritu, ktorý vlastní mladá Daisy. Tvorcovia dobre okopírovali klasickú hru a upravili fantáziu realitou (napr. cestovaním času, paralerný svet) ale niečo tomu chýbalo. Ale ak máte radi zábavu plnú absurdností a jazdy, smelo dotoho. 60 percent. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být i horší. Mnohem. Ale také to mohlo být diametrálně lepší. Vždyť přece Mario je tak nosná frančíza, že z tohohle filmu mohla být opravdová bomba. Výsledek je ale nanicovatý paskvil, který má s hrou společného opravdu málo. Dobře to ale uteklo, takže s hodnocením to je tak na půl cesty. Škoda nevyužitého potenciálu. 50% ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Úloha pro všechny věkové kategorie: Uwe Boll točí adaptace počátačových her. Za jeden průměrný film obdrží na ČSFD.cz zhruba 21,6 %. Super Mario Bros. dostali na ČSFD.cz průměrné hodnocení 46%. Točili jej čtyři režiséři. a) Kolik procent úspěšnosti připadá na jednoho režiséra filmu Super Mario Bros.? b) Kolik by padlo procent úspěšnosti na Super Mario Bros., jestli by se ke čtyřem režisérům přidal i Uwe Boll? c) O kolik procent je Uwe Boll úspěšnější než režiséři Super Mario Bros.? Odpovědi mi laskavě pište do vzkazů. P.S. Tak tenhle film stojí za... Almost Unreal od Roxette. Ale to je vše. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (42)

  • Začiatočná hudba k úvodným titulkom je z pôvodnej hry Super Mario Bros. z roku 1985. (Raccoon.city)
  • Článok v časopise "Spy" vyhlásil, že scenár bol počas výroby prepisovaný tak často, že herci prestali venovať pozornosť tomuto každodennému prepisovaniu. (Raccoon.city)
  • Kulisy pro Dinohattan byly postaveny v opuštěné továrně na cement v lesích nedaleko Wilmingtonu v Severní Karolíně. (HellFire)

Související novinky

Cruise a Stiller opět spojí síly

Cruise a Stiller opět spojí síly

17.02.2009

Čím by byla Tropická bouře bez Toma Cruise? Něčím asi ano, ale určitě by ztratila svůj bezkonkurenčně nejzábavnější prvek. A Tom bude mít opět příležitost dokázat, že je za jistých okolností lepší… (více)

Reklama

Reklama