Reklama

Reklama

Super Mario Bros.

  • Česko Superbratři (více)
Trailer 2

V Brooklynu začnou záhadně mizet mladé dívky. Jednoho dne je unesena i krásná archeoložka Daisy (Samantha Mathis), do které je zamilovaný instalatér Luigi Mario (John Leguizamo), kterému nezbývá nic jiného, než se se svým parťákem Mariem (Bob Hoskins) vydat do dinosauřího světa ukrytého v podzemí Brooklynu, kde vládne krutý vládce Koopa (Dennis Hopper). Snímek Super Mario Bros. vznikl na motivy světoznámé videohry od společnosti NINTENDO. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (126)

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Tesne po dosledovaní filmu ma na jeho koment napadá zopár vybraných slov, ktoré by pravdepodobne neprešli ani cenzúrou. Filmové remake-y hier sú vo všeobecnosti zlé. Sú zlé, aj keď sa jedná o adaptácie 3D akčných peciek. Čo však môže vzísť z filmovej adaptácie 2D skákačky? A opäť sme pri tých vybraných slovách. Dvaja ľudia niekedy hľadajú dlho a ťažko spoločnú reč. Čo sa dá povedať o tom, keď jeden film je pod taktovkou štyroch? A vyzerá, že každý režisér mal svoju víziu, ako má film vyzerať. Vzišla z toho táto ohavnosť, ktorej chýbali už len zmätené korytnačky behajúce od priepasti ku kocke s otáznikom. Je pravda, že na filme som sa rehotal ako zmyslov zbavený, ale bol to taký smiech "toto hádam nieje možné". Odpad! ale taký lepší. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Pokud by se posuzovaly videoherní adaptace podle Super Mario Bros. (aneb dle zmatenosti českého distributora - Superbratři), už nikdy žádná nevznikne.. Populární hra o instalatérovi Mariovi, který musí zachránit princeznu a sníst ty správné houbičky, se dočkala filmové předělávky, jen aby nahnal fanoušky do kina a započal novou filmovou sérii (ano, bylo v plánu více dílů).. S vizí oblíbenosti a velkého potenciálu monetizace značky studio přešlo i přes ztrátu Dannyho DeVita, který by do hlavní role opravdu sedl, a Maria za každou cenu muselo uvést včas. Natáčení, v němž nikdo nechápe, co se dělá, nic neví o hře samotné a přes nepříliš sympatické herecké obsazení vypráví čím dál víc zmatečný příběh, který postupně nemá se samotnou hrou moc společného.. Můžeme pochybovat o samotné možnosti převést arkádovou hru jako je Mario do skutečného světa, ale tohle přesně si měli rozmyslet tvůrci. A proto konečný výsledek je naprostou tragédií.. Zoufalí tvůrci, zmatené herecké obsazení a naprosto tristní scénář.. Špatný film, který se drží pohromadě jen díky jisté bizarnosti a diváků bavící se nad nekonečnou zmateností všech zúčastněných.. Loni jsme jasně viděli, co má v sobě SuperMario za potenciál. A bez princezny Peach bylo přece už od začátku jasno.. Bizár! 25% ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

Hru som nikdy nehral, no film som si schuti pozrel. Síce o dejovej línií tu není ani zmienka, zato si môžme užiť kopec zábavy s Denisom Hooperom a jeho ovládnutí sveta. Na to ale potrebuje získať kúsok meteoritu, ktorý vlastní mladá Daisy. Tvorcovia dobre okopírovali klasickú hru a upravili fantáziu realitou (napr. cestovaním času, paralerný svet) ale niečo tomu chýbalo. Ale ak máte radi zábavu plnú absurdností a jazdy, smelo dotoho. 60 percent. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Geniální plošinovka Mario zasáhla snad hráčské srdce každého, ať už PCčkáře nebo konzolisty. A ty nesčetné počty variací a pod druhů udělali z Maria legendu. Bohužel tenhle film je znatelně podprůměrný, kdyby se více držel původního konceptu byla by to jistě originálnější a zábavnější. Takhle je to slaboduchý film, nemůžu si pomoct. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Normalne bych dal samozrejme odpad, protoze tahle silena splacanina bez spetky soudnosti si nic jineho nezaslouzi,ale z nostalgie a vzpominek na tu dobu budu preci jen mirnejsi a dam jednu hvezdu. Po 30 ti letech, kdy film bezel v TV a ja mel mozno ho videt, jsem celou dobu jen nevericne kroutil hlavou. Jak mohlo proboha neco takoveho spatrit svetlo sveta? Navic opravdu nesymptaickej Kolumbijec tu dostal roli Lugiho (patrne italskeho instalatera), ten jeho hispano ksicht je do oci bijici. Predstavte si, ze by jste hrali Super Maria na Nintendu a ovladali by jste skakajiciho Kolumbijce. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (42)

  • Bob Hoskins nevěděl, že hraje ve filmu založeném na videohře, dokud svému synovi neprozradil, jaký film právě natáčí. (HellFire)
  • Článok v časopise "Spy" vyhlásil, že scenár bol počas výroby prepisovaný tak často, že herci prestali venovať pozornosť tomuto každodennému prepisovaniu. (Raccoon.city)

Související novinky

Cruise a Stiller opět spojí síly

Cruise a Stiller opět spojí síly

17.02.2009

Čím by byla Tropická bouře bez Toma Cruise? Něčím asi ano, ale určitě by ztratila svůj bezkonkurenčně nejzábavnější prvek. A Tom bude mít opět příležitost dokázat, že je za jistých okolností lepší… (více)

Reklama

Reklama