Reklama

Reklama

Super Mario Bros.

  • Česko Superbratři (více)
Trailer 2

V Brooklynu začnou záhadně mizet mladé dívky. Jednoho dne je unesena i krásná archeoložka Daisy (Samantha Mathis), do které je zamilovaný instalatér Luigi Mario (John Leguizamo), kterému nezbývá nic jiného, než se se svým parťákem Mariem (Bob Hoskins) vydat do dinosauřího světa ukrytého v podzemí Brooklynu, kde vládne krutý vládce Koopa (Dennis Hopper). Snímek Super Mario Bros. vznikl na motivy světoznámé videohry od společnosti NINTENDO. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (126)

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Ultimátní! Jak jinak uchopit toto velkolepé, vylepené dílko!!! Všechno - do kostýmů přes výpravu je žalostně trudné, včetně toho, že se autoři filmu legračního instalatéra snažili přetransformovat do filmu. Říkám si, že chybí ještě UGH! Nejbizarnější je jméno Rolanda Joffé, který s tímto průserem měl cosi společného. Nefunkční, zato do syta WTF záležitost pro "fajnšmekry". Kdo je úchyl - tomu se to možná bude i líbit aneb See you later aligotar!!! ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Ale no tak! Ovšem, že je to pitomé. Ale co taky čekat od adaptace hry, která nemá prakticky žádný příběh a jediným Mariovým cílem je záchrana princezny Peach. Přiznejme si, že to mohlo být ještě daleko horší, nikdo tu (naštěstí) neskáče houbičkám po hlavě ani nesbírá zlaté mince. Překvapí účast Dennise Hoppera v roli fašistického übervládce Koopy, která byla nejspíš možná jen díky drogám, které mu museli producenti nenápadně nasypat do čaje (jeho blbost, má si dávat pozor). Dokonce se tu mihne i můj oblíbenec z mariovského universa Yoshi (i když čert ví, jestli to je vůbec on - není totiž ani zdaleka tak roztomilý jako ve hře). I tak bude ovšem rozumnější, pokud si místo sledování tohoto filmu zahrajete jakoukoliv Mario hru, protože i přes na první pohled infantilní vzhled se zpravidla jedná o kousky s vynikající hratelností. Až jsem zase dostal chuť zaskákat si po planetkách v Super Mario Galaxy. ()

Reklama

masino 

všechny recenze uživatele

Silna nostalgia. Pamatam si ako som to pozeral ako dieta na na Pro Sieben na satelite. Doteraz som mal v pamati niektore scenky vryte. Co sa tyka spracovania hry na filmove platno, musim uznat ze som videl ovela horsie projekty - vid vsetky filmy Uwe Bolla. Takze u mna to je za tri. Aj ked slabsie, ale tri. ()

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, co si o tomhle filmu mám myslet. Je to mírně nevkusné, mírně zábavné, napůl ospalé a napůl akční, občas mě z divácké letargie probral nějaký ten vtípek a celkově si myslím, že je to hanobení Mária s Luigim, těch našich dětských idolů. Možná, že by film o hrdinných instalatérech měl natočit spíš Tim Burton, ten by to asi čapnul líp. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Pokud by se posuzovaly videoherní adaptace podle Super Mario Bros. (aneb dle zmatenosti českého distributora - Superbratři), už nikdy žádná nevznikne.. Populární hra o instalatérovi Mariovi, který musí zachránit princeznu a sníst ty správné houbičky, se dočkala filmové předělávky, jen aby nahnal fanoušky do kina a započal novou filmovou sérii (ano, bylo v plánu více dílů).. S vizí oblíbenosti a velkého potenciálu monetizace značky studio přešlo i přes ztrátu Dannyho DeVita, který by do hlavní role opravdu sedl, a Maria za každou cenu muselo uvést včas. Natáčení, v němž nikdo nechápe, co se dělá, nic neví o hře samotné a přes nepříliš sympatické herecké obsazení vypráví čím dál víc zmatečný příběh, který postupně nemá se samotnou hrou moc společného.. Můžeme pochybovat o samotné možnosti převést arkádovou hru jako je Mario do skutečného světa, ale tohle přesně si měli rozmyslet tvůrci. A proto konečný výsledek je naprostou tragédií.. Zoufalí tvůrci, zmatené herecké obsazení a naprosto tristní scénář.. Špatný film, který se drží pohromadě jen díky jisté bizarnosti a diváků bavící se nad nekonečnou zmateností všech zúčastněných.. Loni jsme jasně viděli, co má v sobě SuperMario za potenciál. A bez princezny Peach bylo přece už od začátku jasno.. Bizár! 25% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (43)

  • „Devoluzující“ zbraně na konci filmu jsou pouze přebarvené verze Super Scope, zbraně, která se prodávala k Super Nintendu. (HellFire)
  • Na stavbu Dinohattanu bolo treba jeden a pol štvorcových kilometrov preglejky, 150 ton ocele a 62 míľ reziva. (Raccoon.city)

Související novinky

Cruise a Stiller opět spojí síly

Cruise a Stiller opět spojí síly

17.02.2009

Čím by byla Tropická bouře bez Toma Cruise? Něčím asi ano, ale určitě by ztratila svůj bezkonkurenčně nejzábavnější prvek. A Tom bude mít opět příležitost dokázat, že je za jistých okolností lepší… (více)

Reklama

Reklama