Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starman je mimozemšťan, který přijel pozorovat Zemi. Uvízne však ve Wisconsinu nedaleko farmy čerstvě ovdovělé Jenny Haydenové. Starman na sebe bere podobu jejího nedávno zesnulého manžela Scotta. Za tři dny se potřebuje dostat do Arizony, kde ho nabere jeho mateřská loď. Potřebuje Jenninu pomoc. Tak se Jenny nechtěně stane účastníkem výletu přes Spojené státy, při kterém jsou společně se Starmanem pronásledováni nejen americkou armádou, ale i nasazenými tajnými agenty. Během společně strávených dnů se jejich zpočátku chladný vztah pomalu mění v lásku, která vyvrcholí úžasným rande na Starmanově mateřské lodi. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Přiletěl se na nás podívat, na naše pozvání. My ho okamžitě a střelhbitě sestřelili, jsme vážně dobráci, my lidé. A jíme laně. Což návštěvník prokazatelně nepobral a dojemně si zakuličkoval. Cestou k mateřské lodi se i o svou vlastní DNA s Jenny rozdělil, takový hodný, milý emzáček. Za dokonalou hereckou kreaci Jeffa Bridgese přihazuji hvězdičku navíc. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V polovině 80. let už byl John Carpenter dobře zavedený režisér stylově natáčených béček, které měly v rámci svých možností velmi slušný komerční ohlas, a tak dostal příležitost natočit pro velké studio velkoryse pojaté sci-fi o příchodu mimozemšťana na naši planetu. Jakkoli Carpentera beru jako solidního režiséra a slabinu filmu nevidím v režijním pojetí, snímek mě tehdy v kině nenadchl. Problém je ve scénáři a vůbec v přístupu k tématu. Takový neslaný nemastný sci-fi slaďák, který ve mě několikrát vzbudil spíš shovívavý úsměv a v jednom případě dokonce i chechot - to v momentě, kdy se Karen Allen dovídá, že jejich syn bude jednou inženýr. Celkový dojem: 45 %. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Asi někdo z protivzdušný obrany nesprávně odhadl poruchu na svým monitoru." Posílám pozdravy v 54 jazycích, vám obyvatelé planety Země. Jste tak zvláštní. Nejdřív mě pozvete a když přiletím, tak na mě nasadíte policii, armádu a Jenny. Ta mi nevadila, mám rád holky do nepohody. A mám rád i Starmana. Od první chvíle, kdy jsme se kdysi potkali, mě hrozně bavil. Jako pozornej řidič, začínající kuřák, amaterskej gambler i vášnivej milovník jablečnýho koláče. Byla s ním prostě zábava a to, jak nám ve svý nováčkovský naivitě sděloval postřehy o nás, bylo rozhodně k zamyšlení. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Romantický film jsem od Johna Carpentera asi ještě neviděl, ale zvládl to jedničku. Úvodní přeměna z hrozivého mimina do Jeffa Bridgese je silně znepokojující, ale pak už to jede na klasickou notu ufona dobráka, co zažívá patálie. Jeff Bridges je perfektně toporný a Karen Allen velice sympatická. Moc se mi to líbilo. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, že sa mi Starman pred nejakými 30 rokmi celkom páčil. Samozrejme v pamäti mi ostali iba zázračné guľočky a oživená laň. Tak som neodolal a pozrel som si ho ešte raz. Neviem či niekto rozčlenil sci-fi filmy do nejakých skupín. Ak nie, tak Starman by som zaradil do kategórie milých sci-fi. Takých príjemných filmíkov, do ktorých by mohol patriť aj E.T. bez tej nadbytočnej sentimentality. Nie je to žiadne veľdielo a v niektorých pasážach som dvíhal obočie. Ale na tri hviezdičky pokojne dosiahne. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (11)

  • Jediný film Johna Carpentera, který obdržel nominaci na Oscara (Jeff Bridges - Nejlepší herec v hlavní roli). (D3VIL)
  • Fenomenální úspěch snímku E.T. – Mimozemšťan (1982) zapříčinil odsunutí natáčení tohoto filmu až na rok 1984. (Olík)

Související novinky

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama