Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starman je mimozemšťan, který přijel pozorovat Zemi. Uvízne však ve Wisconsinu nedaleko farmy čerstvě ovdovělé Jenny Haydenové. Starman na sebe bere podobu jejího nedávno zesnulého manžela Scotta. Za tři dny se potřebuje dostat do Arizony, kde ho nabere jeho mateřská loď. Potřebuje Jenninu pomoc. Tak se Jenny nechtěně stane účastníkem výletu přes Spojené státy, při kterém jsou společně se Starmanem pronásledováni nejen americkou armádou, ale i nasazenými tajnými agenty. Během společně strávených dnů se jejich zpočátku chladný vztah pomalu mění v lásku, která vyvrcholí úžasným rande na Starmanově mateřské lodi. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vůbec nic jsem od toho snímku nečekal, ale John Carpenter mě opět jednou pořádně překvapil. Kromě toho, že si vybral na sebe celkem zajímavý námět, který je hlavně romancí, i když i společenskou kritikou, tak humor, který je zde podáván, je milý, ladný, což v případě Johna ne vždy platí. Jeff Bridges a Karen Allen jsou skvělý pár, který úchvatně funguje. Jeff zde pak předvádí jeden z mnoha svých neuvěřitelných výkonů. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ nás má zaujať sci-fi s nepravdepodobnou zápletkou a ťažko uveriteľnou logikou, malo by to byť silou ústrednej myšlienky, alebo emóciami. Myšlienka Starmana o vyspelejších mimozemšťanoch, ktorí sa zaobídu bez vojen je snáď stará, ako najstaršia sci-fi poviedka, takže Starman má silu skôr v tých emóciách. Kto by to o Carpenterovi povedal, že ich tak skvelo zvládne. Starman je E.T. pre dospelých. Rovnako rozprávka, ale namiesto detskej fantázie tu máme intergalaktický sex. ()

Reklama

whack 

všechny recenze uživatele

Čo je to? –Mŕtva srnka. Ľudia ich lovia kvôli potrave. –Srnky jedia ľudí? –Nie. –Ľudia jedia ľudí? –Nie. Pravdaže nie! Čo si o nás myslíš?! –Myslím si, že ste veľmi primitívny druh. ...Ale ten superburger, ktorým sa o pár minút neskôr napchával, mu náramne chutil. Jedna plus jedna je koľko...? Rád by som vedel, ako bola natočená scéna s tou srnkou, ktorú akože oživil. Prežila natáčanie? Neviem, možno áno, len pointa... Ten film sa strašne vlečie, je to totálne béčko. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Starman po těch letech zestárl jako málokterý film, dnes už je vyšumělý jako dlouho odstátá limonáda, na tak primitivním scénáři prostě nejde stavět, ani kdyby se Jeff Bridges třeba uhrál k smrti. Daný žánr pozitivně laděných sci-fi má řadu mezníků, ale snímek Johna Carpentera k nim tedy rozhodně nepatří, jede sice na vlně Spielbergem odstartované kasovními trháky jako E.T. - Mimozemšťan a hlavně Blízká setkání třetího druhu, Starman pak svým zasazením do krajiny a celkovým vyzněním nejvíce připomíná mix obou, ale narozdíl od Pana Režiséra Spielberga John Carpenter namíchal jen řídce bublinatou limonádu plnou logických lapsů, nevěrohodných scenáristických berliček a laciného příběhu. Jeden z nejvíce přeceňovaných film na tomto webu... Podobné filmy a seriály: E.T. - Mimozemšťan, Blízká setkání třetího druhu ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, že sa mi Starman pred nejakými 30 rokmi celkom páčil. Samozrejme v pamäti mi ostali iba zázračné guľočky a oživená laň. Tak som neodolal a pozrel som si ho ešte raz. Neviem či niekto rozčlenil sci-fi filmy do nejakých skupín. Ak nie, tak Starman by som zaradil do kategórie milých sci-fi. Takých príjemných filmíkov, do ktorých by mohol patriť aj E.T. bez tej nadbytočnej sentimentality. Nie je to žiadne veľdielo a v niektorých pasážach som dvíhal obočie. Ale na tri hviezdičky pokojne dosiahne. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (11)

  • Jeff Bridges byl za svůj výkon nominován na Oscara za nejlepšího herce, což je u sci-fi žánru skutečně rarita. (ClintEastwood)

Související novinky

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama