Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starman je mimozemšťan, který přijel pozorovat Zemi. Uvízne však ve Wisconsinu nedaleko farmy čerstvě ovdovělé Jenny Haydenové. Starman na sebe bere podobu jejího nedávno zesnulého manžela Scotta. Za tři dny se potřebuje dostat do Arizony, kde ho nabere jeho mateřská loď. Potřebuje Jenninu pomoc. Tak se Jenny nechtěně stane účastníkem výletu přes Spojené státy, při kterém jsou společně se Starmanem pronásledováni nejen americkou armádou, ale i nasazenými tajnými agenty. Během společně strávených dnů se jejich zpočátku chladný vztah pomalu mění v lásku, která vyvrcholí úžasným rande na Starmanově mateřské lodi. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

castor 

všechny recenze uživatele

Hororový specialista John Carpenter je tentokrát příjemně lidský, i když paradoxně pojednává o mimozemské existenci na naší planetě. Určitě tu zaujme spíše diváka, který má filmy „pouze“ rád, oproti tomu, který je do zbytečných detailů studuje a neustále analyzuje. Sci-fi žánr je tu totiž jen letmo naťuknutý, primárně jde o romantický mix jedné nečekané návštěvy, kdy si mimozemský tvor pro snadnější pobyt na Zemi vezme podobu zesnulého manžela jisté Jenny Hayden. S tou potom – nejprve proti její vůli – cestuje napříč Spojenými státy na místo setkání se záchrannou lodí. Jak to asi může s jejími city dopadnout? Na Oscara čtyřikrát nominovaný Jeff Bridges tu vytvořil věru fascinující postavu, překvapivě obdařenou morálními hodnotami i čistotou duše, postavu stejně podmanivou jako z počátku odpudivou. Karen Allen tu ke němu coby šokovaná vdova výborně sedne a divák si užije dvouhodinovou oddychovku s úžasným rozjezdem i trošku kostrbatým dojezdem!! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo víc sci-fi a míň romantiky, užil bych si tenhle film dokonale. Jenomže klasický uprchlický mustr -jedinec proti systému, hlavní padouch zběhne pod vlivem lidství, armáda ať si nasere - dostává na frak vztahem, jenž snad ani není možno považovat za dětinský. Motiv mrtvého manžela a reinkarnace Starmana bych vyhodil, stejně jako bezproblémové cestování na zatarasených amerických silnicích (na něž výborně navazují nákladní vlaky). Skvělý předrevoluční dabing z Barrandova. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Starmana jsem poprvé viděl tak 15 let zpět, takže druhé shlédnutí jednou přijít muselo. Naštěstí po tolika letech jsem v něm našel mnohem více, nejen co do poetiky jednoduchého příběhu (správně vyvolané emoce), ale také co do Carpenterových hororových kořenů (typické děsivé světlo v pozadí noci). Scifi a romance se nespojují lehce, hlavně obavy z kýče byli veliké, ale film dokáže příjemně chytit za srdce i pohladit. Určitě tomu pomáhá jemná hudba s dobrými motivy, ale především vynikající Jeff Bridgess, který z role nevypadne ani na sekundu a je radost se dívat na jeho přeměnu z "nepopsaného" mimozemšťana do člověka. Ve zkratce je to méně epická a více civilní verze Blízkých setkání třetího druhu s love story. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

John Carpenter natočil skvělé sci-fi s Jeffem Bridgesem v hlavní roli, ale bohužel se filmu nevyhlo pár hluchých míst, což je docela škoda, jinak bych dal plný počet. Starman určitě patří do těch nejlepších snímků co kdy Carpenter natočil. I když se nejedná o horor, ale o pěkný mix sci-fi, romantiky a road movie, tak s klidem můžu říct, že to na mě zapůsobilo perfektně. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zas jsem se nechal ukecat…Po delší době jsem dostal chuť na nějakého toho Carpentera – co se jeho tvorby týče, mám ještě pár mezer a pár jeho filmů jsem neviděl. Starman mi byl doporučen dost lidmi z mého blízkého okolí a já hodně váhal, zda do toho jít. Nemám zrovna moc v oblibě romantické filmy a už vůbec ne téma mimozemské civilizace – pokud nejde o čistokrevný horor a nějaká povedená monstra. No nakonec jsem do toho šel a nelituju toho. Sice jsem z toho nebyl tak „odvařený“ jak hromada lidí zde a považuji to spíše za průměrnou záležitost (no trošku lepší průměr díky výkonu hlavní dvojice), ale pár zajímavých momentů to mělo – „zrození“, několik akčnějších scén – troška sexu ve vlaku nikdy neomrzí, nu jen to chtělo vychytat pár slabých míst a mohlo být vymalováno. Jako celek to ušlo, ale znám mnohem lepší filmy od mistra Carpentera…60% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (11)

  • Starman ve filmu kupuje Cadillac, a to hotově. Ve filmu Thunderbolt a Lightfoot Jeff Bridges v roli Lightfoota sní o tom, že se jednou koupí Cadillac "cashem" (hotově). (D3VIL)

Související novinky

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama