Reklama

Reklama

Únos letadla

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(8)

Obsahy(1)

Když je během sedmihodinového letu KA29 z Dubaje do Londýna uneseno letadlo, úspěšný korporátní vyjednavač Sam Nelson se pokouší pomocí svých profesionálních dovedností zachránit všechny na palubě. Stane se jeho vysoce riskantní strategie jeho zkázou? (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak vzhledem k námětu jsem se na to tak nějak musel automaticky podívat, ale i přes některý nadšený komentáře v tom žádnej zázrak nevidím. První díl vyloženě na rozjezd druhej to zajímavě nastartoval, ale pak už se s každým dalším na sebe vrší další zvraty a nové zápletky plus jak už někdo napsal tak je tu vždy nějaký zázračný únik z bezvýchodné situace na poslední chvíli. Únosci jsou totální idioti a od začátku jim nic nejde podle plánu. Navíc některý věci jsou fakt zarážející. Únos letadla se slepými náboji to jako vážně?! Aspoň, že Elba to uhrál a nemám problém mu věřit toho macho borce co si ví v každý situaci rady. Tak za něj ta třetí hvězda.50% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Promarněný potenciál, to mi celou dobu běželo hlavou a s každým dílem jsem si říkal, jak vynikající to mohl být seriál. Na pohled velice dobré, Idris Elba je regulérní nástupce Denzela Washingtona a je hlavním tahounem. Bohužel po slušně vygradovaném úvodu to začne scenáristicky velice drhnout. Nápad odehrát příběh v reálném čase je fajn ale brzy vyjde najevo, že vykrýt těch 6 hodin napětím, nebude úplně jednoduché a hlavně brzy vyjde najevo, že únosci jsou naprosto dementní amatéři a cestujícím vlastně nehrozí žádné nebezpečí. Těch kiksů, které udělají únosci, pasažéři i policie je tolik, že se nedají přehlédnout a celé realistické pojetí jde často do kopru a i v rámci béčkového akčňáku by to bylo moc. Únos letadla tak rozhodně je napínavým a dobře vypadajícím seriálem, který dokáže gradovat i napínat ale scénář to častokrát rozbije velice nepříjemným způsobem. ()

Reklama

M.E.K.Y 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá minisérie, pro diváka s atraktivním dějem, natočeným v hutné atmosféře a napětí, sem tam se slušnou akcí a s nevyzpytatelným zakončením. Já jsem veskrze spokojený. Občas to sice nabídlo nudu nebo nelogické věci a chování, ale jen malinko, protože to má rozumnou stopáž a není to zbytečně natahované a jede to neustále kupředu. One man show Idris Elba a ten to svým charismatem v pohodě utáhne. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Hijack ponuka technicky velmi obstojne spracovany pribeh unosu jedneho lietadla. Napad je slusny, potencial znacny, avsak z obsahoveho hladiska je sedem dielov jednoducho vela. Autori su nuteni natahovat cas, predkladat do oci bijuce chujoviny, unoscovia su v podstate idioti a na motivacne pozadie, ktore by malo byt defacto hybatelom deja, sa autori na zaver uplne vykaslu, cim divakovi ukazuju jednoznacny prostrednik. A az na par momentov to nebolo ani nijako extremne zabavne, za mna sklamanie. 2,5/5* ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Krasojízda Applu pokračuje! Apple aktuálně kraluje a po kvalitativní stránce převyšuje už Netflix. Po letošním parádním Silu je tu další velký hit a pořádný nářez, který v ranku Strhující napínavý breathless Thriller nemá letos konkurenci. Hodně se mi při sledování vybavila britská minisérie Bodyguard, která v jednotlivostech je Hijack velmi podobná. Jsem rád, že Idris Elba má konečně slušnou roli šitou na míru a nehraje v dalším propadáku. Hijack těží z atraktivního námětu, kde únosci unesou letadlo a na palubě je náhodou i vyjednavač Idris Elba, který se bude snažit celý únos rozvrátit. Téměř do konce seriálu netušíme, za jakým účelem únosci letadlo unesli a co vše je ve hře a v sázce, což je fajn. Divák může celý seriál hádat a vymýšlet si různé varianty. Seriál má velmi dobré tempo, sympatické postavy, výborně gradované napětí, je tu spousta cool a inteligentních nápadů a šlape jak linie v letadle, tak i linie na zemi, kde ministři celou tuhle situaci řeší. Finále je hodně satisfakční tečka po všech stránkách, zvrat na zvrat, samotný účel únosu je perfektně vymyšlený a napětím jsem pomalu začal šilhat ( fungují i emoce), hodně mě seriál vzal za koule a je velmi návykový. Rozhodně je zajímavé, že celý seriál se odehrává v reálném čase, tedy 6 hodin letu. 9/10. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Letiště Győr-Pér v Maďarsku, kde měl letoun nouzově přistát, není schváleno pro provoz velkých dopravních letonů kategorie D, kterým Airbus A330 je. Nemá dostatečnou délku ani šířku dráhy pro přistání. (pocket22)
  • Pre seriál postavili celý Airbus A330 v mierke 1:1, vrátane funkčného kokpitu. (Arsenal83)
  • Letouny, které zasahují u letadla nad Rumunskem, jsou Eurofightery Typhoon se znaky německého letectva. (pocket22)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama