Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na samém konci druhé světové války nechce německý dezertér už nic jiného než být doma. Místo toho se ale musí postavit esesákům, kteří pasou po ukrytém zlatém pokladu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (177)

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Titulky žlutým westernovým fontem naznačují že proběhne”Quentin Vinnetou”.Trochu vosekat a dokážu si představit tohle Deutsche flagelant alle gegen alle vod S.Peckinpaha s H.Krugerem,H.Bucholzem,nebo J.Coburnem.Nejvíc bratr zvoník a milfka s rýčem.S prstenem ve voku.& winner is frajer s kérkou krevní sskupiny.Jo a být klidný,jíst a spát, se holt musíš peřím cpát. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Inspirace Tarantinem je ve filmu více než zřejmá, ať už se to týká postav a dialogů, stylu natočení či celkového vizuálu. Němci na to nešli vůbec špatně, snímek působí velice autenticky a realisticky, což se týká i samotných akčních scén. Osobně byl ale uvítal mnohem více krve a brutality, tempo mohlo být podle mě malinko svižnější, nijak zvlášť mě nezaujaly ani jednotlivé postavy, byť většina z nich není vůbec špatně zahraná. Z námětu šlo rozhodně vymáčknout mnohem více. Takhle je to jen průměrná, neurážející jednorázová záležitost, nic víc. 5/10. ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Krátce po Dungeons & Dragons zas nechápu tu potřebu cpát slzopudnou backstory naprosto prázdným a jalovým hrdinům, co si cpou zlatý cihly do chřtánu ve filmu, v němž vesnicí chodí znetvořený nácek a všude šplouchá digikrev. Přitom by se to klidně mohlo utrhnout ze řetězu - takhle je to ale moc nijaké, obyčejné, contentové, kdy to nemá nápady ani vizi, tak se to snaží klasicky netflixově utrhnout od všeho trochu, až to není nic. Proč si místo toho nepustit Hanebný pancharty, netuším. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Nemecký oddiel SS, tesne pred koncom vojny, chce zvrátiť jej výsledok nájdením židovského pokladu. V ceste im stojí odpor jednotlivcov ako aj obyvateľov dediny. Herecké obsadenie: Valnému zhromaždeniu Netflixu muselo byť zle, keď videli to rýdzo Árijské obsadenie. Ale povedzme si úprimne prekvapilo by niekoho keby z Adolfa urobili černocha? Mňa už veru ani moc nie.  Prevedenie: Drvivá väčšina komentárov sa zhoduje s Tarantínovým rukopisom. Ja som ho teda nevidel. Akože každý kto dáva surovosť do popredia používa tento rukopis? Quentin má dokonalo vybudované dialógy a charaktery postáv a preto si môže dovoliť spratať zo scény koho chce a ako chce. Ale tu som to vôbec nebadal. Osudy hlavných hrdinov mi boli absolútne ukradnuté a pevne verím že za mesiac si už na tento film nebudem ani pamätať. Ale jedno musím uznať vizuál je veľmi lákavý a myslím že vraždenie náckov je stále v kurze. Pridaná hodnota: One man show jedného nemeckého dezertéra.  55% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Sisu pod réžiou Nemecka, v podobnej réžii sa teraz nesie celý svet, či už povinnosť všetkých dodávať zbrane a uťahovať si opasky, či už majstrovstvá sveta v hokeji a celkový trend elého sveta klanať sa Amíkom a fašounom. Spracovanie príbehu nie je úplne zlé, pochopiteľne je to pod taktovkou Netflixu, tak sa dočkáme bububu bieleho uja kňaza, mladých sebavedomých klitorisáčiek odpaľujúcich jednu rpg za druhou, zničeného, podotýkam kresťanského kostola, ešte aby tak strieľali JUWE na svoju synagógu, to by im súdruhovia rabíni neodpustili a priškrtili by chechtáky už aj tak upadajúcemu Netflixu. Ale celkovo film ubieha celkom svižne, síce pred bránami Berlína sú Sovieti ale Nemecko kapituluje nie kvôli spojencom ale kvôli súdruhom boľševikom z USA, aby tupuťké mozočky pochopili ako si to majú myslieť a nie ako to bolo naozaj. Treba pochváliť pomerne dobrú kameru, v poslednej dobe tradične výborný výber piesní a celkovo ozvučenie a síce jednoduchý avšak pomerne zaujímavý príbeh, vďaka ktorému film ubieha vo svižnom tempe a našťastie nemá 120 minút, ako je u Netflixu v poslednej dobre zvykom. 3*+, no tých takmer 70% je celkom objektívne hodnotenie zdejších filmových expertov. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu je skrytá pocta americkému režisérovi, producentovi a milovníkovi westernů Walteru Hillovi, viz náhrobek u hrobu, kde trojice hledala zlato. (SsgtJira)
  • Film sa natáčal v Českej republike, hlavne v Prahe a okolí. Využité boli aj miestne štúdiá Barrandov Studios, Prague Studios a Pokrok Studios. Obdobie natáčania trvalo od 12. marca do 25. mája 2022. (Arsenal83)
  • Ve 48. minutě, když padá německý voják z půdy kostela, zazní ikonický Wilhelm scream. (NiWi)

Reklama

Reklama