Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na samém konci druhé světové války nechce německý dezertér už nic jiného než být doma. Místo toho se ale musí postavit esesákům, kteří pasou po ukrytém zlatém pokladu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (178)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Dvakrát do stejné řeky...však to znáte. Po hrozným filmu Sisu jsem si řekl, že dám vlastně podobně laděnému filmu šanci a vlastně jsem se i ...no bavil jsem se rozhodně líp, než u zmiňovaného filmu. Není to sice žádný turbuletní hit do poličky, ale na jedný vesnici se toho odehraje dost. Jasně, že film avizoval ty české lokace a vlastně plno českých ručiček pod tímto filmem. Ono téma Nazi nevyprchá nikdy a zde to jako o jedné báchorce se zlatem bohatě stačí. Máme tu pár postaviček, žádné zvučná jména na castingové listině. Každý herec a herečka si ukrojí svůj potenciál a ten feel inu taky dobrý. Bohužel je to zde jen dobré, bez nějakých wau efektů. Digitální triky ještě vezmeš, bitky jsou nasnímané vcelku dynamicky jen trochu nebaví a ve vesnici je bohužel čím dál častěji spíše ke konci nuda, než se zapadne do kostela. Příběh tam je a pořád si říkáš, že musí něco přijít co tě zvedne ze židle, ale to prostě nepřijde.Nelze než souhlasit zde s místním hodnocením. Těch 65% tam vidím taky jako celek. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení……i když tohle německé hölle je všechno možné jen ne milé. Jako by si Sergio Leone pustil na svém starém gramofonu poslední album Rammstein a společně s Tommy Wirkolou a Jalmari Helanderem začal plánovat společnou letní dovolenou. S nadsázkou o tématech neveselých aneb krev a zlato, to je oč tu běží….a že té krve budou potoky. Ten druh „umění“, kdy jde samotný příběh na druhou kolej za vizuální stránku a nikdo nemůže říct ani asche. Určitě se tady objeví spousta komentářů o německém kopírování Quentina Tarantina….nutno dodat, že já jsem se bavil víc, než u jeho posledních kousků. ()

Reklama

kersten 

všechny recenze uživatele

Dejová línia bola zaujímavá. Celkove spracovanie už horšie. Nesmrteľnosť podaktorych postáv ma vytáčala do nepríčetnosti. Prehnané, silene....až sa rozum pozastavoval. Mám k tomuto filmu rozpoluplny názor. Na jednej strane som nadávala, aké je to hlúpe, zbytočne prehnané scény, už som chcela aby niektoré scény skončily, ale oni nie a tlačili na pílu, tlačili. Až mi to bolo nepríjemné. Na druhej strane som vydržala do konca, chcela som to vidieť aj keď od začiatku bol jasný finish. Nezatracujem ho. Slabší priemer. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Tak konečne sú nemci späť s nejakým zmysluplným moderným filmom a to dokonca o sebe samých. Jeden pomstiteľ s píšťalou verzus klbko náckov, ku tomu totálna surovosť, dobrá hudba a dynamika od prvej klapky po poslednú. Tá westernová muzika v titulkoch ku filmu z druhej svetovej ma odrovnala. Robert Maaser na ceste za dcérou a židovským zlatom bol presvedčivý a Alexander Scheer ako obersturmbannführer skoro ako vystrihnutý z Indianu Jonesa. Bolo jednoducho na čo pozerať. Mňa najviac prekvapila bojová choreografia jednotlivých súbojov. Peter Thorwarth očividne vedel čo robí. Mal presnú predstavu a zrejme sa mu vydarila, lebo z každého záberu na nás číha sebavedomosť. Na tak jednoduchú zápletku a pomerne krátku minutáž má film aj slušne prepracovaný scenár a postavy. Naozaj tomu v rámci žánru nie je čo vytknúť. Miestna modrá šesťdesiat päťka je nesprávna. A odložený prsteň v oku? Aaaahhhhh. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Kdyby to točil Tarantino, kterého by to rádo připomínalo, byl by to super film. Jenže to by obsazení vypadalo jinak, efekty by nebyly tak hnusně digitální a dialogy by byly o dvě třídy nápaditější. Takhle film boduje jen krvavou akcí, ke které je potřeba se pročekat přes nechutné množství hluchých pasáží. Oceňuju že měl příběh koule, takže se mrtvolama nešetří, jenže ani to dojem úplně nezachránilo. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Afroamerická jednotka amerických vojáků s buvolem ve znaku na konci filmu vychází ze skutečnosti, jednalo se o 92. peší divizi, která byla jedinou afroamerickou jednotkou přímo bojující na evropském kontinentu. Nebojovala však v Německu, ale v Itálii. (Všežrout)
  • Ve filmu je skrytá pocta americkému režisérovi, producentovi a milovníkovi westernů Walteru Hillovi, viz náhrobek u hrobu, kde trojice hledala zlato. (SsgtJira)
  • Kostel, kolem kterého se film odehrává, je kostel svatého Václava ve městě Výsluní. (CumajzCZ)

Reklama

Reklama