Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na samém konci druhé světové války nechce německý dezertér už nic jiného než být doma. Místo toho se ale musí postavit esesákům, kteří pasou po ukrytém zlatém pokladu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (176)

Olík 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení……i když tohle německé hölle je všechno možné jen ne milé. Jako by si Sergio Leone pustil na svém starém gramofonu poslední album Rammstein a společně s Tommy Wirkolou a Jalmari Helanderem začal plánovat společnou letní dovolenou. S nadsázkou o tématech neveselých aneb krev a zlato, to je oč tu běží….a že té krve budou potoky. Ten druh „umění“, kdy jde samotný příběh na druhou kolej za vizuální stránku a nikdo nemůže říct ani asche. Určitě se tady objeví spousta komentářů o německém kopírování Quentina Tarantina….nutno dodat, že já jsem se bavil víc, než u jeho posledních kousků. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Slabší odvar Sisu. Nie zlé, na Netflix si dovolím tvrdiť až nadpriemerné, ale spomínaný fínsky kúsok, ktorý som videl ako prvý mi bol štylistickým zameraním bližší a pre mňa bol preto omnoho zaujímavejší. Krv a zlato je viac určený pre mainstream a masy. Lepšie 3* a 65% ()

Reklama

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Název se k tomu hodí perfektně, krve i zlata je tady dost. Jinak film střídá horší a naivní momenty s těma lepšíma až výbornýma. Hlavní ženská postava nejdřív z pěti metrů netrefí z pistole stojícího esesáka, aby potom na konci snad i vyhrála olympiádu ve střelbě na letící terč. A následuje výborně udělaná scéna, kdy si řeknete, že být to takhle celej film, tak by to byla bomba. A takhle se to střídá vlastně celou dobu. 55%. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Krev a zlato se nehodnotí jako klasický film s duchaplným dějem. Je to "jen" snůška postupné likvidace osob, které touží po zlatém pokladu. A právě to je uděláno přímočaře a tvrdě a záměrně (s nadsázkou) to balí do hávu Tarantina, westernů a filmových melodií. Proč se to tak Němcům podařilo je asi v důkladné české pomoci, včetně lokalit. Zajímavá jednohubka. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Nemecký oddiel SS, tesne pred koncom vojny, chce zvrátiť jej výsledok nájdením židovského pokladu. V ceste im stojí odpor jednotlivcov ako aj obyvateľov dediny. Herecké obsadenie: Valnému zhromaždeniu Netflixu muselo byť zle, keď videli to rýdzo Árijské obsadenie. Ale povedzme si úprimne prekvapilo by niekoho keby z Adolfa urobili černocha? Mňa už veru ani moc nie.  Prevedenie: Drvivá väčšina komentárov sa zhoduje s Tarantínovým rukopisom. Ja som ho teda nevidel. Akože každý kto dáva surovosť do popredia používa tento rukopis? Quentin má dokonalo vybudované dialógy a charaktery postáv a preto si môže dovoliť spratať zo scény koho chce a ako chce. Ale tu som to vôbec nebadal. Osudy hlavných hrdinov mi boli absolútne ukradnuté a pevne verím že za mesiac si už na tento film nebudem ani pamätať. Ale jedno musím uznať vizuál je veľmi lákavý a myslím že vraždenie náckov je stále v kurze. Pridaná hodnota: One man show jedného nemeckého dezertéra.  55% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Film sa natáčal v Českej republike, hlavne v Prahe a okolí. Využité boli aj miestne štúdiá Barrandov Studios, Prague Studios a Pokrok Studios. Obdobie natáčania trvalo od 12. marca do 25. mája 2022. (Arsenal83)
  • Ve 48. minutě, když padá německý voják z půdy kostela, zazní ikonický Wilhelm scream. (NiWi)

Reklama

Reklama