Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na samém konci druhé světové války nechce německý dezertér už nic jiného než být doma. Místo toho se ale musí postavit esesákům, kteří pasou po ukrytém zlatém pokladu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (178)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Krev a zlato se snaží tvářit jako zběsilá šílenost, ale ve výsledku za mě zůstavá dost prázdným filmem, na který rychle zapomenete. Tvůrci se film snažili promovat vesměs jako akční rezničinu, kde budou lítat hlavy každou minutu, no ale k pořádné akci dojde skoro až v polovině filmu. Vizuálně dokáže film diváka určitě uspokojit, když už ne jeho touhu po násilí a vyhřezlých vnitřnostech a dalších nechutnostech, které byste v takovém filmu možná čekali. Ano, nečekejte, že tu budete hrůzou odvracet tvář, film nepřináší z hlediska akce či násilí něco převratného či znepokojivého. I při klasické stopáži se nakonec děj v určitých částech dost vleče a vesměs je tak jasné, že celý děj by vystačil klidně tak na 60 minut a tvůrci musí natahovat pomocí rádoby romantických a rodinných linek. Když k tomu vezmeme, že tvůrci hudby zřejmě až moc poslouchali Ennia Morriconeho, což filmu dodává ještě takový nádech westernu, tak už si pak nejste jistí, jestli koukáte na německého Tarantina, parodii od Asylum či regulérní vykrádačku. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film má veľa Tarantinových vibrácií, ktoré tu môžete cítiť. Je to evidentne, že režisér je veľkým fanúšikom. Dialógové scény nie sú úplne, tak dokonalé, ale stále sú dobré. Akčné scény nie sú príliš prehnané a dosť ma bavili. Film obsahuje veľa klišé a je celkom predvídateľný. Ale je to dobrý žánrový kúsok, ktorý by si fanúšikovia Tarantina mali pozrieť. 7/10 ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Sisu je mnohem stylovější a dravější jízda, a nebere se ani trochu vážně, což tady trochu ruší, když to není o nic méně akční výplach. Ale postavy sympatické, příběh funguje a akce slušně natočená s nápaditými killy nácků, taky bavilo dost. Na rozdíl od svého Finského bratra ve zbrani má Heinrichův příběh blíž ke Coenovkám než k Tarantinovi. 7/10 ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Sisu pod réžiou Nemecka, v podobnej réžii sa teraz nesie celý svet, či už povinnosť všetkých dodávať zbrane a uťahovať si opasky, či už majstrovstvá sveta v hokeji a celkový trend elého sveta klanať sa Amíkom a fašounom. Spracovanie príbehu nie je úplne zlé, pochopiteľne je to pod taktovkou Netflixu, tak sa dočkáme bububu bieleho uja kňaza, mladých sebavedomých klitorisáčiek odpaľujúcich jednu rpg za druhou, zničeného, podotýkam kresťanského kostola, ešte aby tak strieľali JUWE na svoju synagógu, to by im súdruhovia rabíni neodpustili a priškrtili by chechtáky už aj tak upadajúcemu Netflixu. Ale celkovo film ubieha celkom svižne, síce pred bránami Berlína sú Sovieti ale Nemecko kapituluje nie kvôli spojencom ale kvôli súdruhom boľševikom z USA, aby tupuťké mozočky pochopili ako si to majú myslieť a nie ako to bolo naozaj. Treba pochváliť pomerne dobrú kameru, v poslednej dobe tradične výborný výber piesní a celkovo ozvučenie a síce jednoduchý avšak pomerne zaujímavý príbeh, vďaka ktorému film ubieha vo svižnom tempe a našťastie nemá 120 minút, ako je u Netflixu v poslednej dobre zvykom. 3*+, no tých takmer 70% je celkom objektívne hodnotenie zdejších filmových expertov. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Dvakrát do stejné řeky...však to znáte. Po hrozným filmu Sisu jsem si řekl, že dám vlastně podobně laděnému filmu šanci a vlastně jsem se i ...no bavil jsem se rozhodně líp, než u zmiňovaného filmu. Není to sice žádný turbuletní hit do poličky, ale na jedný vesnici se toho odehraje dost. Jasně, že film avizoval ty české lokace a vlastně plno českých ručiček pod tímto filmem. Ono téma Nazi nevyprchá nikdy a zde to jako o jedné báchorce se zlatem bohatě stačí. Máme tu pár postaviček, žádné zvučná jména na castingové listině. Každý herec a herečka si ukrojí svůj potenciál a ten feel inu taky dobrý. Bohužel je to zde jen dobré, bez nějakých wau efektů. Digitální triky ještě vezmeš, bitky jsou nasnímané vcelku dynamicky jen trochu nebaví a ve vesnici je bohužel čím dál častěji spíše ke konci nuda, než se zapadne do kostela. Příběh tam je a pořád si říkáš, že musí něco přijít co tě zvedne ze židle, ale to prostě nepřijde.Nelze než souhlasit zde s místním hodnocením. Těch 65% tam vidím taky jako celek. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Kostel, kolem kterého se film odehrává, je kostel svatého Václava ve městě Výsluní. (CumajzCZ)
  • Afroamerická jednotka amerických vojáků s buvolem ve znaku na konci filmu vychází ze skutečnosti, jednalo se o 92. peší divizi, která byla jedinou afroamerickou jednotkou přímo bojující na evropském kontinentu. Nebojovala však v Německu, ale v Itálii. (Všežrout)
  • Film sa natáčal v Českej republike, hlavne v Prahe a okolí. Využité boli aj miestne štúdiá Barrandov Studios, Prague Studios a Pokrok Studios. Obdobie natáčania trvalo od 12. marca do 25. mája 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama