Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Další perla z pera Grahama Linehana, vlastně ta první, kde na sebe tenhle týpek poprvé upozornil. A stejně jako v jeho dalších seriálech (The IT Crowd, Black Books), i zde máme výrazné postavy, velmi absurdní situace, ale především pořádkou dávku toho nejlepšího britského humoru. Scény jako ta, kdy otec Dougal (btw nejlepší postava v seriálu) kouká z okna, když venku řádí neskutečný uragán, lítají tam pomalu auta, se otočí a na otce Teda: "Prší tam", jsou prostě nezapomenutelné... ()

Reckon 

všechny recenze uživatele

Prakticky všichni kolem mě hledají nejlepší Linehanův seriál mezi Black Books a IT Crowd, tak pro mě je jeho prvotina nejlepší. Není tam žádně špatně napsaná a zahraná postava, všechny díly jsou stejně vtipné, těžko mezi nimi hledat nejlepší a nejvtipnější. Proto bude vždy Linehan patřit mezi velikány britského humoru. (11/10) ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen jeden a to první díl, ale ten mě dostal. Byl velice vtipně napsán, se spoustou nápadu, neštítíc se ničeho (takové názory na církev z úst kněze-byť vypatlaného, bych nečekal). Musím jej vidět celý!!! A už jej mám a pomaličku jej skoukávám a žasnu kolik je v něm humoru za který by před nedávnou dobou jistě autory čekala hranice:-) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,LONI JSEM JEZDIL NA KONI A BYLO TO ÚŽASNÝ“...,,NEVĚDĚL JSEM, ŽES JEL NA KONI“...,,VLASTNĚ TO NEBYL OPRAVDOVEJ KŮŇ, TEDE...BYL TO STAREJ CHLÁPEK A MĚL NA SOBĚ SEDLO. BOŽE, MUSELO MU BEJT ASI 80. JASNĚ, ŽE NEBYL MOC RYCHLEJ. ŠLEHAL JSEM HO BIČEM A...“ /// Jestli vám vrtá hlavou, jestli k sobě pasuje černej humor a černokabátníci – tak to buďte v klídku. Kněz Ted Crilly se svejma dvěma kolegama a neodbytnou posluhovačkou tvoří partičku, který církev svatá nesvěří ani rybolov v akváriu. Otec Jack je notorik, pro kterýho není problém zkombinovat rychlý špunty se savem, otec Dougal je trotl, kterýho moudrost přesahuje jeho věk a otec Ted – ten taky ví, proč je tady. A tak si žijou kdesi na konci světa a hlásaj tam stanoviska církve. Ďábelsky břitkej britskej humor, kterej nedoporučuju věřícím, abstinentům ani knězům (ani těm, který nečeká cesta hlásat stanoviska církve někam na konec světa). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že i na faře může bejt prdel. 2.) Nevím, k čemu bych mohl využít ušní maz. 3.) Chtěl bych si sestrojit automatickej invalidní vozík na britskej způsob. 4.) Thx za titule ,,Viky“ a ,,sith.o“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Ragdoll 

všechny recenze uživatele

Zatím nejslabší práce Grahama Linehana, která je pozadu oproti IT či Black Books mílovými kroky, ale v té době ještě taková konkurence na Britských ostrovech nebyla, a tak se za klasu považovat dá. Velké mínus je strašlivý nepoměr vtipných scén, kde je jimi jeden díl zcela nabitý, ale na další už žádné nezbyly. Například po pilotu jsem měl ohromnou chuť to zabalit. Řekl jsem si tedy, že zkusím ještě druhý, a v případě neúspěchu končím. Ten mne doslova bavil, tudíž stahuji třetí. A vida, opět jsem se dočkal zklamání. A takhle to pokračovalo celou první sérii, a poté mi došla trpělivost. Prostředí, ve kterém se jednotlivé epizody odehrávají, je jistě zajímavé, herci sympatičtí, rozhodně je to nevšedně originální. 75%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Neil Hannon složil písničku "My Lovely Horse" pro díl s názvem "A Song For Europe". (HappySmile)
  • Jméno otce Gallaghera (Graham Linehan) je inspirováno skutečným knězem Timothy Gallagherem, který je mimo jiné autorem deseti nejprodávanějších knih o teologii a duchovnosti. (Nathaniell)
  • Jackova populární hláška "feck" původně pochází z irské angličtiny. Je hovorově zaměnitelná se slovem "fuck", ale nemá zde žádný sexuální podtext. (Asgy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno