Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

HAL 

všechny recenze uživatele

Proboha kdo může toto připodobňovat ke klasikám britských sitcomů jako black Books a Jistě pane ministře, to nepochopím. Sice sympatické téma dělání si srandy z kněžích na vesnické farnosti, a z církve celkově, ale po inteligentním suchém humoru tu není ani vidu, ani slechu. Místo toho... britská verze Blbého a blbějšího, kde se většina vtipu točí kolem hoven a tělních tekutin, retardovanosti všech okolo, a faktu že jsou na malém ostrově kde nic není. Satira na církev neexistuje, jen trapnost, hloupost, a nuda. ()

markul 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Black Books jsem měl chuť na další porci britského humoru, tak jsem si sehnal Father Ted. Pustil jsem první díl a nastalo velké zklamání. Skoro jsem se nezasmál a zdálo se mi to trapné. Už jsem to málem smazal a teď vím, že by to byla velká škoda. Přinutil jsem se podívat na další díly a moc se mi to zalíbílo. Jakmile jsem lépe poznal všechny hlavní postavy, tak jsem si tyto chlapíky moc oblíbil. Další zábavný britský seriál a pro mě taky ponaučení, že není vždy dobré dát na první dojem. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Nechcem si radsej ani predstavovat, ako by sa tvaril nejaky knaz po dopozereni jedinej epizody tohto serialu (ak by sa vobec dopozeral). To ako by sa knazi mali spravat a zit, to hadam vieme vsetci. Tak vedzte, ze v tomto seriali je to presne naopak :) Knazi tu chlascu, nadavaju, nechavaju sa unasat svojimi zvrhlymi predstavami a vtipky tohto razenia su dovedene hadam az na hranice unosnosti. Takze ak nemate nejake predsudky, tento serial bude pre vas kralovska, non-stop "lol" zabava. (10/10) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,LONI JSEM JEZDIL NA KONI A BYLO TO ÚŽASNÝ“...,,NEVĚDĚL JSEM, ŽES JEL NA KONI“...,,VLASTNĚ TO NEBYL OPRAVDOVEJ KŮŇ, TEDE...BYL TO STAREJ CHLÁPEK A MĚL NA SOBĚ SEDLO. BOŽE, MUSELO MU BEJT ASI 80. JASNĚ, ŽE NEBYL MOC RYCHLEJ. ŠLEHAL JSEM HO BIČEM A...“ /// Jestli vám vrtá hlavou, jestli k sobě pasuje černej humor a černokabátníci – tak to buďte v klídku. Kněz Ted Crilly se svejma dvěma kolegama a neodbytnou posluhovačkou tvoří partičku, který církev svatá nesvěří ani rybolov v akváriu. Otec Jack je notorik, pro kterýho není problém zkombinovat rychlý špunty se savem, otec Dougal je trotl, kterýho moudrost přesahuje jeho věk a otec Ted – ten taky ví, proč je tady. A tak si žijou kdesi na konci světa a hlásaj tam stanoviska církve. Ďábelsky břitkej britskej humor, kterej nedoporučuju věřícím, abstinentům ani knězům (ani těm, který nečeká cesta hlásat stanoviska církve někam na konec světa). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že i na faře může bejt prdel. 2.) Nevím, k čemu bych mohl využít ušní maz. 3.) Chtěl bych si sestrojit automatickej invalidní vozík na britskej způsob. 4.) Thx za titule ,,Viky“ a ,,sith.o“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Možná nejmontypythonovitější "neskečový" seriál, do něhož ani jeden z Monty Pythonů nezasáhl. Památná pro mě navždy zůstane scéna z vánočního speciálního dílu, kdy se banda knězů ztratí mezi regály dámského spodního prádla v obchodním domě. To je asi nejlepší parodie klišé vojenských filmů, jakou jsem kdy viděl. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Otce Teda si měl původně zahrát jeden ze spoluautorů scénáře, Arthur Mathews. Roli nakonec ale dostal Dermot Morgan poté, co jej tvůrci uviděli v jedné z jeho dřívějších rolí jako otce Trendyho. (HappySmile)
  • Neil Hannon složil písničku "My Lovely Horse" pro díl s názvem "A Song For Europe". (HappySmile)
  • Postava paní Doylové je inspirována matkou Grahama Linehana. (Asgy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno