Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ak by som hodnotil najviac vydarené diely, tak by dostali 4* cejch. Bohužiaľ na jednu sériu dostanete v takejto kvalite max. 2. Väčšina dielov je v podstate kvalita na úrovni jedným uchom dnu, druhým von. Čo však nikdy nesklame je Otec Jack. Účinná jednoduchosť vyťažená na maximum, ktorá sa za tri série neokuká. Jeho štyri slová a ksicht proste fungujú geniálne. Škoda, že tvorcovia nemali záujem byť viac kreatívny a zacyklili sa v tuposti na úrovni Joey z Priateľov. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Několik dílů mi trvalo zvyknout si na styl humoru i šílené postavy (otec Ted je z nich ještě docela normální, i když na otce se tedy vůbec nehodí, nejmladší otec Dougal se chová jako dítě a to ještě trochu postižené, dementní a bez představivosti...ale i z toho plyne spousta srandy "Existuje Bůh? Kdo ví.... Každopádně já nejsem žádný velký fanoušek organizovaného náboženství.", nejstarší a dosluhující otec Jack je zase opilec, který zná jen "nasrat, chlast, řiť, holky..." a vypadá jako oslizlý bezdomovec a nakonec paní Doyleová, která donutí k šálku čaje každého). Ale po zvyknutí si nemám připomínek a Father Ted mě vždy rozesměje a dodá dobrou náladu. A těch nezapomenutelných hlášek... ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Proboha kdo může toto připodobňovat ke klasikám britských sitcomů jako black Books a Jistě pane ministře, to nepochopím. Sice sympatické téma dělání si srandy z kněžích na vesnické farnosti, a z církve celkově, ale po inteligentním suchém humoru tu není ani vidu, ani slechu. Místo toho... britská verze Blbého a blbějšího, kde se většina vtipu točí kolem hoven a tělních tekutin, retardovanosti všech okolo, a faktu že jsou na malém ostrově kde nic není. Satira na církev neexistuje, jen trapnost, hloupost, a nuda. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ve světle seriálu IT Crowd je tenhle počin stejného tvůrce úplně neprávem ve stínu. Místy ho populárnější IT Crowd totálně přebíjí. Pochopitelně séroš z prostředí IT paniců bude asi vždycky více kůůl, než z prostředí fary na malém ostrově. Nevím, mně to přišlo takové jako britštější, tedy decentnější, přesto mnohem vtipnější, i když ne tak moderní. ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Člověk by nečekal kolik může být srandy s farářema. Nejlepší díl je, jak Ted musí kopnout Biskupa Brennana do zadku. To sem se vážně hodně zasmál. Jack jako alkáč, kterýmu stačí 4 slova a umí je použít vždy, kdy je třeba, dougalovi jde dobře se tvářit jako hovado a hospodyně Mrs. Doylová umí určitě dobrý čaj. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Jednu z vedlejších postav si zahrál scenárista seriálu Graham Linehan, a to otce Gallaghera. Je to ten, který se zeptal, zda by nebylo vhodné se pomodlit a jemuž jiný kněz vyznal lásku. (Nathaniell)
  • Když Otec Ted (Dermot Morgan) a Dougal (Ardal O'Hanlon) ulehají ke spánku, tak nad Dougalovou postelí visí plakát irské kapely U2, který je obalem alba „The Joshua Tree“ z roku 1987. (Trajektt)
  • Pauline McLynn si zopakovala svou roli ze seriálu a jako paní Doyleová se objevila v reklamě pro britské ministerské oddělení pro příjem z daní a poplatků, kde nabádá diváky, aby včas vyplnili svoje daňové přiznání, přičemž říká: Go on, go on, go on, go on....go on line! Go on line, go on line, go on line...." Ve Velké Británii byla tehdy tato reklama zvolena jako jedna z nejotravnějších toho roku. (HappySmile)

Reklama

Reklama