Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Zatím sice hodnotím jen první sérii, ale i tak to vypadá, že jsem se konečně dočkal a Graham Linehan mi taktéž přichystal skutečnou seriálovou bombu. Zparodování křesťanských zvyků je dle mě srovnatelné se samotným Životem Briana (nejlépe tohle dokázala epizoda o protestu proti náboženskému filmu), líbí se mi taktéž neotřelé rozvržení postav, které ani v nejmenším nepřipomínají pozdější opusy irského tvůrce - tentokrát neplatí, že jeden je cynik, druhý blázen a připlétá se k nim nějaká podobně laděná dáma. Za nejsympatičtější postavu zde považuji jednoznačně tu, po které se seriál jmenuje - Dermot Morgan svého Teda hraje pomocí brilantní kombinace funésovské mimiky a atkinsonovské dikce. Nikdy bych nevěřil, že se takto odlišné typy humoru dokáží syntetizovat. Zatím tedy za pět hvězdiček a doufám, že se to tentokrát nezadrhne. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Možná nejmontypythonovitější "neskečový" seriál, do něhož ani jeden z Monty Pythonů nezasáhl. Památná pro mě navždy zůstane scéna z vánočního speciálního dílu, kdy se banda knězů ztratí mezi regály dámského spodního prádla v obchodním domě. To je asi nejlepší parodie klišé vojenských filmů, jakou jsem kdy viděl. ()

Reklama

markul 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Black Books jsem měl chuť na další porci britského humoru, tak jsem si sehnal Father Ted. Pustil jsem první díl a nastalo velké zklamání. Skoro jsem se nezasmál a zdálo se mi to trapné. Už jsem to málem smazal a teď vím, že by to byla velká škoda. Přinutil jsem se podívat na další díly a moc se mi to zalíbílo. Jakmile jsem lépe poznal všechny hlavní postavy, tak jsem si tyto chlapíky moc oblíbil. Další zábavný britský seriál a pro mě taky ponaučení, že není vždy dobré dát na první dojem. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál, na který si je však nutno zvyknout (trvalo mi to asi 2 první díly). Příznivec britského humoru nebo přímo seriálu Black Books tady tímto nemůže šlápnout vedle a bude spokojen. Přestože se moc bráním srovnáním děl těchto tvůrců tak musím říct, že tohle je několikanásobně lepší než IT Crowd a tenhle seriál má určitě na to aby zde obsadil lepší příčky. Myslím si že největší jeho mínus je to, že jeden díl nebo jen část dílu diváka neupoutá a ten místo toho aby seriál rozkoukal, ho přímo zavrhne. Každopádně jeden z nejlepších anglických sitkomů který jsem měl tu čest zhlédnout a který svým humorem vůbec nešetří a pálí to do mě co to jde! PS: Jestli jste taky skalní ateisté a máte předsudky nebo obavy jako jsem měl já z téma tohoto seriálu, tak vás ujištuju že můžete být naprosto klidní. PS: Jinak Dougal mě podobou šíleně připomíná Bruce Dickinsona z Maidenů. :D PPS: Netušil jsem že během jednoho měsíce díky Black Books a tomuhle budu dvakrát měnit svou seriálovou topku. DODATEK: Nezapomeňte na speciální vánoční 55 minutový díl "Christmassy Ted", který je absolutně bezkonkurenční! :) ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Člověk by nečekal kolik může být srandy s farářema. Nejlepší díl je, jak Ted musí kopnout Biskupa Brennana do zadku. To sem se vážně hodně zasmál. Jack jako alkáč, kterýmu stačí 4 slova a umí je použít vždy, kdy je třeba, dougalovi jde dobře se tvářit jako hovado a hospodyně Mrs. Doylová umí určitě dobrý čaj. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Po odvysílání prvního dílu obdržela televize dvě stížnosti: První kritizovala to, že je seriál moc anti-katolický, druhá zase to, že je moc pro-katolický. (HappySmile)
  • Jim Norton, který hrál postavu biskupa Bishopa Brennana, řekl, že ke ztvárněné postavě cítil nenávist, neměl charakter který hrál, rád, a proto ho ztvárnil tak skvěle. Svými slovy ho zahrál tak, jak chtěl, aby ho viděli diváci. (Nathaniell)
  • Jméno otce Gallaghera (Graham Linehan) je inspirováno skutečným knězem Timothy Gallagherem, který je mimo jiné autorem deseti nejprodávanějších knih o teologii a duchovnosti. (Nathaniell)

Reklama

Reklama