Reklama

Reklama

Upíři

  • USA Vampires (více)
Trailer

Obsahy(1)

Parta Jacka Crowa (James Woods) pracuje jako zvláštní komando na vyhledávání a likvidaci upírů. Po úspěšném zničení jednoho z upířích hnízd se však na oslavu v malém motelu dostaví nezvaný host v podobě vůdce upírů, který vyvraždí většina Crowova týmu. Přežijí pouze Jackův kamarád Montoya (Daniel Baldwin) a Katrina (Sheryl Lee), kterou ale vůdce kousnul do nohy a ona se postupně mění v upíra. Odpověď na obrovskou výdrž a rychlost vůdce upírů dostane Jack na setkání s biskupem, který mu řekne, že se jedná o Jana Valka (Thomas Ian Griffith), kterého církev téměř upálila před několika stoletími. On však přežil a vrátil se jako upír. Jack musí začat rychle jednat, protože Valek chystá vlastní plán, který mu má dopomoci k tomu, aby se mohl pohybovat i ve dne. Dostane k tomu neobvyklého spolupracovníka, kněze Adama Guiteaua (Tim Guinee), ke kterému Jack chová značnou nedůvěru a dává ji chvílemi dost najevo. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tohle je můj čtvrtý film od Carpentera. První jsem viděl The Thing (dal jsem hodně silné čtyři hvězdy), druhý Ghosts of Mars (lepší tři hvězdy), třetí Escape from L.A. (dvě hvězdy). Vampires je v mých očích o něco níž, než The Thing, ale pořád je to dost slušný film o upírech (přemýšlím, kdy jsem naposledy viděl takovéhle čisté béčko, navíc s upírskou tématikou) kteří se na slunci netřpytí (Fuck Twilight!) ale naprosto normálně shoří. Sice místy jsem měl pocit, že tohle šlo udělat ještě lépe (buď přidat více hlášek, nebo krve) ale co, alespoň jsem se dozvěděl, že úplně první upír pocházel z Prahy. Takže za tuhle zmínku, za Sheryl Lee, za ta krvavá jatka a hlavně za připomenutí toho, jak vypadají správní upíři, dávám 70 %. A musím si sehnat více filmů od Johna. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

John Carpenter rezignoval na temnotu a napätie a vybral sa smerom rockovej hudby, splatteru, drsnej akcie a frajerských hlášok. Na jednu stranu ma sklamal, pretože v jeho podaní zbožňujem práve to, na čo rezignoval, ale na druhú ma týmto úletom pobavil viacej, než s Village of the Damned. Aby ale vystúpili Vampires z šedého priemeru podobných upírskych filmov, by museli ponúknuť aj niečo viac, než iba rozlietanú kameru s peknými filtrami. Museli by umnejšie a citlivejšie skĺbiť černohumornú a hororovú rovinu. A tam Carpenterova réžia zlyháva. ()

Reklama

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Masakrózní upíří punk aneb Jak by vypadal Twilight, kdyby místo Kristen Stewart hrál Edwardovu prcinu Danny Baldwin… Carpenter ozvláštnil krvesajnou tématiku katolickou mytologií, děj situoval na zaprášený americký středozápad a tahounem příběhu o hledání prvního upíra udělal hláškujícího rockera Woodse. Ano, je to až naivně blbé, ale zároveň nesmírně zábavné (nápad s navijákem super!). A pro poetiku à la Od Soumraku do Úsvitu jsem měl vždycky slabost. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono sa to snaží byť strašne cool a hype, ale to by tam nemohlo hrať ústredné duo Woods a Danny Baldwin. Film pracuje so zaujímavou premysou a aj prostredie je funkčné. Ale Carpenter nevie točiť akciu. Nevie pracovať s charaktermi. Vie pracovať s atmosférou. A tej tu veľa nie je. Je to béčko ako vyšité a čo je najsmutnejšie, ukazuje tvorcu bez režijného nápadu. Je to spravené veľmi rutinne. Scény typu - idem zbiť kňaza, postrčím prostitutku na ceste nech spomalene spadne - akože na efekt, alebo mám kopec dick jokes, ktoré sú dosť trápne, môže fungovať ak máte dvanásť rokov. O vyspelosti tu nemôže byť ani reč. Ale aj napriek výčitkám som sa celkom bavil. Má to v sebe taký ten guilty pleasure vibe. Asi to už nebudem vyhľadávať, ale ak to niekde uvidím, asi to dokukám. Každopádne s tou upirskou tématikou to pracuje fakt divne. Najviac potešia samotní upíri, ktorý sa pohybuje pomalšie ako dvadsať tučných ľudí idúcich po schodoch. A to bol svojho času Carpenter symbolom desu a hrôzy. , ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Upírské horory vždy obmotával šátek v podobě temnoty a jistého druhu ponurosti. Carpenter je legendou v hororové branži jenže tady na ponurost drobátko zapomněl. Scénář není a nebyl myšlen špatně, i když spád v některých částech připomíná spíš vesnický potůček nežli Niagaru. Woods není zas až tak špatný, i když oproti upírobijci Snipesovy z Bladea mu chybí svaly a naopak přebývá věk. Celkový dojem filmu spíš odpovídá nadprůměrnému televiznímu hororu než lepší videopodívané. Líbí se mi způsob likvidace upírů, kdy už nevzplanou po každém uprdnutí se, ale naopak dostávají slušnou nakládačku ze samopalů. No tak to podtrhnu ještě dobrou prací na hudbě a mám tu skóre se třemi hvězdičkami. Pokud preferujete horory kde brutalita převažuje mrazivost a napětí, nechť vaše video spočine s VHSkou Upíři. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Jack Crow (James Woods) má ve filmu zbraň Jericho 941 R ráže 9x19mm. (dc125)

Reklama

Reklama