Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1966. Saya je poslední žijící členkou rodu původních upírů a díky jejím schopnostem pracuje pro tajnou americkou armádní složku, která se zabývá likvidací démonů. V přestrojení je vyslána na střední školu v Yokotě, kde má za úkol lokalizovat a následně zabít skupinu nestvůr, které mají na svědomí několik vražd zdejších obyvatel... (-Ravee-)

(více)

Recenze (67)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přestože mám ve své filmotéce několik anime kousků, tak tento druh filmů doteď nepatřil k mým nejvyhledávanějším. Po shlédnutí tohoto snímku však přišel čas na změnu, protože jsem byl velice mile překvapený a hlavně spokojený s tím co jsem viděl. Hlavním plusem je nádherná animace prostředí, která je v určitých pasážích úžasně propracovaná do sebemenšího detailu. Ve spojení s hudebním doprovodem nabídne divákovi slušnou porci záživné podívané, kterou jen sem tam naruší poněkud kostrbatý děj. Některé místa jsou totiž trošičku nudnější, stejně jako charakteristika několika vedlejších postav. Tvůrci totiž všechno vsadili na kouzlo hlavní hrdinky, jenž ovšem v určitých chvílích také zrovna dvakrát nezabodovala. Narozdíl od své filmové kolegyně nám totiž animovaná Saya nenabídne takový krvavý masakr, což je ovšem odvozeno od pojetí, kterým se tvůrci nechali inspirovat. Film z roku 2009 sázel totiž především na svou akčnost a litry krve, zatímco jeho starší bratříček spíše kladl důraz na vytvoření co nejtemnější atmosféry. Trošku mi vadilo i divné ztvárnění upírů/démonů, které bylo ze slabšího soudku. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Blood: The Last Vampire je velmi krátký. Měl jsem pocit, jako by někdo vzal film a ořezal ho o začátek a konec. Děj je vytržen z nějakého širšího kontextu. Prostě nebyl čas na psychologii postav. Animace je nádherná. Hlavně ta v závěrečných titulcích. Pět let po tomhle snímku vznikl seriál Blood+, který na Blood: The Last Vampire, navazuje. Doporučuji se na film podívat společně se seriálem. Podle mě ani moc nezáleží na pořadí. Já viděl film dlouho před seriálem a pak po seriálu. Určitě v době vzniku filmu nebyl seriál plánovaný, protože se v něm najde pár odlišností, ale určitě stojí za shlédnutí. ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Upírov ja veľmi môžem ale Blood:The Last Vampire ma nenadchol až tak ako by som bol čakal. V prvom rade je v tomto anime veľmi zvláštny dizajn postáv, samotná Saya (inak saya je puzdro samurajského meča) má ústa ako po návšteve plastického chirurga a samotné príšerky sú príliš príšerkaté aby ma nejak zaujali. Na druhej strane je tu výborná animácia a časté využívanie CGI, čo však na rozdiel od mnohých iných anime nie je na škodu. Nuž a ak je toto pilot resp. prequel k Blood+ tak je to ten najnešťastnejší pilot aký som videl, pretože odhaľuje jeden taký spoiler, ktorý by si nedovolil snáď nikto, kto by plánoval vypustiť komerčný 50 dielny seriál. Za výbornú temnú atmosféru 8/10 ()

Rediik 

všechny recenze uživatele

Temná, drsná Saja zabíjející Chiropterany bez jakékoli milosti,ať už je u toho sama, nebo je kolem spousta lidí. Celkem zajímavá animace. Přesto mě to nijak výrazně nenadchlo, i když to temné prostředí, ve kterém se celý děj odehrával, mělo něco do sebe. Rozhodně jsou to lepší 3*. Mnohem více se mi líbil seriál Blood+. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Mizerná splácanina všech možných upírských motivů. která působí jako něco, co má scénář z hodně podprůměrného dílu Buffy, přemožitelky upírů, které někdo připsal vlastní sadu tesáků a Bladeovskou katanu, bohužel to ale není klon zábavný, on je totiž hrozivě blbý, mající logické díry velikosti dvou Gruzií, takže film je vážně hrozně hloupej a hlavním kamenem zkázy je tak fakt, že se celou dobu tváří hrozně vážně, bez nadsázky se fakt film o upírce čtvrtící démony na střední škole prostě dělat nedá, obzvlášť když v závěru přijde nehorázně űberdementní filozofování, které zcela koresponduje s nudnou a unilou hlavní hrdinkou s výrazem nakopnutého emo-štěnětě při záchvatu dráždivého kašle. Dobrej vizuál rozhodně nestačí. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno