Reklama

Reklama

První znamení: Přichází satan!

  • USA The First Omen (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když je mladá američanka poslána do Říma, aby začala sloužit církvi, narazí na temnotu, která ji přiměje zpochybnit vlastní víru a odhalí děsivé spiknutí, které doufá, že přivede zrození inkarnovaného zla. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (148)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Původní film řadím mezi nejlepší horory všech dob. Brilantní snímek, který i po letech perfektně funguje. Nový snímek nepůsobil z trailerů nejlépe a vypadalo to, že nás čeká průser. Ale nakonec po pozitivních recenzí jsem si řekl, že to kino zkusím. A jsem mile překvapen. The First Omen je celovečerní debut režisérky Arkasha Stevenson a odvedla hodně dobrou práci. Má to pomalejší tempo a buduje se zde atmosféra (lekačky zde nečekejte...i když jsou zde ty trapný momenty, kdy postavu ze zadu chytne někdo a řekne "tady jsi"). Snímek sice nemůže překvapit, protože děj a postup příběhu je předem daný díky původnímu filmu. I tak se zde pracuje dobře se zvraty. Příběh okolo antikrista a jeho zrodu je zajímavý a dokáže to pěkně vtáhnout a do konce filmu nepustit. Líbila se mi myšlenka, proč záporáci chtějí antikrista. Technicky je to pěkně zpracovaný film s dobrou kamerou, zvukem a hudbou o kterou se postaral Mark Korven (Čarodějnice, Maják), který svoje kvality nezapře. Za nejsilnější stránku filmu považuji herecký výkon Nell Tiger Free. Její výkon je zde velmi silný a když došlo na konec měla mě úplně zaháčkovaného. Scéna, kdy se začne probouzet démon a začne ten dlouhý záběr, kdy to stojí na hlavní herečce, tak to byla velká paráda. Následně přijde krásné napojení na původní snímek (hudba z původního filmu parádní), což jsem vůbec nečekal a nevěděl jsem, že se jedná o prequel. Tak či tak i přesto, že tohle byl prequel o který nikdo nestál, tak mile překvapil a jde o nadprůměrný horor, který jsem si užil. 7/10 ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Přichází Satan! patrí medzi TOP 10 hororov, aké som kedy videl. Preto som tento prequel najprv úplne ignoroval. Proste len ďalší pokus podojiť viac než dosť opotrebovanú značku. A kupodivu budem predovšetkým chváliť. Hneď z kraja je poznať, že tento horor dostal nadštandardnú filmársku péči. Takto kvalitne vizuálne pôsobiacu žánrovku dostávame raz za pár rokov. Scenár sa s nevýhodou, že každý dopredu vie ako to dopadne, popasoval najlepšie ako sa dalo. Na horor skvelo držiace pokope. Civilne pôsobiace drama s jemnými prvkami detektívky. Horor sa tu vkráda atmosférou a hudbou. Teda presne v duchu filmov z čias, z ktorých vzišiel originál. Nell Tiger Free bola výborná voľba. Pôsobila na mňa ako umiernenejšia Margaret Qualley. Chcelo to však menej posúvacích scén. Mať to o polhodinu menej, tak by sa všetko oveľa viac zhutnilo. Nečakajte horor roku, ale kvalitne doplnené informácie dnes už klasického príbehu. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tady mi srdíčko docela plesá, protože nejen že tu máme konečně kvalitní horor z pera ženské režisérky, ale tak trochu mi její komorní, nenásilný a plíživý styl připomínal zlatá léta tvorby Jamese Wana, který v první řadě nikdy nesázel na agresivní CGI a posazoval stvůry do kouta a čekal, až si jich všimnete. Za mě umně použitá kombinace stylů starších sedmdesátkových hororů s moderními prvky, prozíravými tématy a dobrým obsazením. Udrželo to mou pozornost i při únavě a nenechalo mě to zaspat, což se mi u dnešních tuctových kinohororů stává poměrně často. Potěšil i tribute legendární scéně z Possession s Isabelle Adjani. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Já na tyhle Satansko/Démonický porna moc nejsem, je tedy pravda, že sem tam se objeví kousek, který stojí za to, jako třeba Deliver Us from Evil, ale jinak tenhle žánr moc nevyhládávám. Tenhle film, mně celkem zlákal, jelikož to mělo být fakt velké a on je to přtim film, který nuceně vyplňuje mezeru mezi prvním Satanem. V první polovině ani neni příběh, nová jeptiška přijede do kláštera, následně ji kontaktuje kněz varuje ji před zlem, ona si o něm myslí že je šílený, pak se začnou okolo ní dít divné věci a je z toho jakože vyděšená. V druhé polovině, to pak nějak nabere směr a začne se ve filmu objevovat něco jako příběh, ale neni to žádné terno a ani ten plot twist nefunguje, jelikož film to prokecne hned na začátku, že tam bude plot twist. Jo co se týče mordů, oplodnění démonem a porod, to je celkem fajn, ale je takový ten standart. Co je však největší mínus, je atmosféra, film nemá žádnou a že bych se během filmu bál, ať o postavy a nebo že bych byl nějak napjatý, tak to fakt nééé, tohle je spíš taková pohádka, lehce krvavá pohádka. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Satan je věru moje nejméně oblíbená záporná postava, důvod vysvětlím. Rohatej nikdy nepřijde na natáčení včas, celou svou výplatu utratí za žhavou sýru, za ďábelské topinky a aby zaplatil alimenty Satanu Juniorovi, na to se nikdy nemá. Způsobí všem jen trable, panny po něm otěhotní s antikristem, potom zmizí a aby čert věděl, kde se jeho vocas zdekoval. Točí se neustále nové a nové pokračování, které kvalitou asi spadaj do kapes režisérů nebo amatérského komparzu [umělecky se tu ale někdo vyřádil, což cením..], Exorcisti jsou stejná pakáž.. jen tím krucifixem ladí noty elektrickými baskytary, a džemujou pekelný heavy metal. 666 it’s my Number.  ()

Galerie (30)

Zajímavosti (26)

  • Hlavné natáčanie sa odohralo v Ríme od 19. septembra do 22. novembra 2022. Na zobrazenie sirotinca boli použité budovy vo Villa Parisi a farma v Procoio. Produkčná dizajnérka Eve Stewart uviedla: „Chceli sme, aby to bola veľmi jedinečná a krásna budova a keďže sme nemohli nájsť všetko v jednej budove, spojili sme tri budovy a zabezpečili, aby boli všetky navzájom dobre prepojené.“ (Arsenal83)
  • Kostymér Paco Delgado chcel, aby kostýmy mali gotický nádych. Navrhol preto ľahké oblečenie, ktoré sa pohybuje s vetrom, aby sa zhodovalo so Stevensonovej víziou „postáv plávajúcich chodbami“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama