Reklama

Reklama

První znamení: Přichází satan!

  • USA The First Omen (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Když je mladá američanka poslána do Říma, aby začala sloužit církvi, narazí na temnotu, která ji přiměje zpochybnit vlastní víru a odhalí děsivé spiknutí, které doufá, že přivede zrození inkarnovaného zla. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 12

Recenze (148)

DJ Rocco iNc odpad!

všechny recenze uživatele

WTF? Čo to do pekla bolo za príšernú sračku? Ešte som z kina nešiel domov tak vytočený a toto je prvýkrát, kedy som z kina odišiel pred koncom filmu. A nebol som jediný. Veď táto psycho stupidita nemala s Omenom nič spoločné. Žiadna atmosféra, žiadny dej, príšerné herecké výkony, scenár, hudba a skoro žiadne ľakačky, iba nejaký drbnutý psycho príbeh o pripečenej mníške, ktorú pretiahol šakal? Jesus Christ aj všetci svätí. Nestačil som sa diviť, koľko ľudí odchádzalo znechutených z kina predčasne. Divákov totálne oklamali. A ako to skončilo ma už vôbec , ale vôbec nezaujímalo a ani ma nezaujíma. Pretože takýto nechutný a primitívny psycho brak už nechcem v živote vidieť. Za mňa strata peňazí a aj času, ktoré mi už nikto nevráti. Verzia od Johna Moora je jednoznačne lepšia a to ju veľa ľudí zatracovalo. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Popravdě od filmu jsem nic neočekával. Těch prequelů a sequelů těžících ze známých hororových značek už tu bylo za poslední roky tolik a povětšinou to neskončilo moc slavně. Ani jsem nekoukal jak si vede film procentuálně nebo jak ho hodnotí zdejší hororový kolegové. Ale nakonec z toho vylezla nečekaně kvalitní hororová filmařina. Navíc od režisérky Arkasha Stevenson pro níž je tenhle celovečerák prvotinou. Dosud měla prsty jen v nějakých seriálech. O to větší překvapení. The First Omen je prequelem dnes již kultovního The Omen(1976). Což je za mě jeden z nejlepších satanských hororů všech dob. Všiml jsem si, že jsem mu nějakým nedopatřením dal kdysi jen 4hvězdy(asi jsem se uklikl-napravuji). A jelikož jde o prequel měli tvůrci trošku omezený možnosti co se týče děje. Jelikož se museli držet v určitých mezích aby do sebe vše zapadalo a dávalo smysl. Myslím si ale, že se toho zhostili více než dobře a s kartami který měli rozehráli slušnou hororovou jízdu. Člověk sice ví kam to celý směřuje ale i přesto má snímek slušnou stupňující a mrazivou atmosféru. Pochválit lze taktéž hudební složku filmu a i herecké obsazení. Sice jsem film viděl z pohodlí domova ale za poslední dobu jde o jeden z mála kousků u kterýho bych nebyl nasranej kdybych na něj šel do kina. A proto se při rozhodování jestli dát 3 nebo 4 hvězdy přikloním k té vyšší variantě. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po emocionálnej a pre mňa aj intelektuálnej jazde The Servant je Nell Tiger Free môj najväčší objav za posledné roky a rovnako aj v The First Omen je obsadená typologicky absolútne dokonale. Rovnako sú dokonalé vo filme aj formálne prvky, ako kamera, svietenie, strih, zvukové efekty a aj solídna hudba. Ústredná konšpiračná teória však pôsobí ako ukradnutá zo scenára Scary Movie alebo z nejakého dodatku na plochazeme.cz. Rozširuje tak mytológiu série smerom, ktorý nejednému fanúšikovi môže skaziť dojem spôsobom, ako keď sme sa v taktiež kvalitne natočenom poslednom Terminátorovi dozvedeli, že Skynet nikdy neexistoval. Ide síce o diametrálne odlišnú pointu, ale ide mi skôr o dopad na fanúšikovskú obec. Každopádne ak bude Nell opäť "povolaná do boja", pokračovanie si určite pozriem. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Přichází Satan! patrí medzi TOP 10 hororov, aké som kedy videl. Preto som tento prequel najprv úplne ignoroval. Proste len ďalší pokus podojiť viac než dosť opotrebovanú značku. A kupodivu budem predovšetkým chváliť. Hneď z kraja je poznať, že tento horor dostal nadštandardnú filmársku péči. Takto kvalitne vizuálne pôsobiacu žánrovku dostávame raz za pár rokov. Scenár sa s nevýhodou, že každý dopredu vie ako to dopadne, popasoval najlepšie ako sa dalo. Na horor skvelo držiace pokope. Civilne pôsobiace drama s jemnými prvkami detektívky. Horor sa tu vkráda atmosférou a hudbou. Teda presne v duchu filmov z čias, z ktorých vzišiel originál. Nell Tiger Free bola výborná voľba. Pôsobila na mňa ako umiernenejšia Margaret Qualley. Chcelo to však menej posúvacích scén. Mať to o polhodinu menej, tak by sa všetko oveľa viac zhutnilo. Nečakajte horor roku, ale kvalitne doplnené informácie dnes už klasického príbehu. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak jsem včera sledoval tenhle filmek, a hodnocení byla jedna vošoupaná hvězda. Jenže je fakt, že jsem u toho slušně klimbal. Dnes teda druhej pokus. A světe div se, jedna hvězda zůstane. Ta  úvodní pasáž vypadá jak kdyby někdo vyhrabal v šuplíku scénář na film od Tinto Brasse, a zrealizoval jeho vlhkej sen na předskokana k hororový klasice. Ale jak sem koukal, svoje  fandy si to najde. Já ovšem tentokrát souhlasím s Verbalem. Nudná, pomalá, zbytečná. A navíc  tam toho z ranku hororu zase až tolik není, a je to takový unylý. Kravina , která mě slušně řečeno nebavila. 20%. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (26)

  • David S. Goyer o snahe film sprístupniť aj mladším divákom, ktorá narážala na tvrdý odpor: "Film sa svojou povahou zaoberá hrôzou týkajúcou sa ženského tela a myslím si, že v tom existuje dvojaký meter. To sa ukázalo pri vyjednávaní s ratingovou komisiou. Existuje viac zhovievavosti, keď sa hororovo ukazuje mužské telo než je to u ženského."  (Arsenal83)
  • Ve filmu se zjistí, že satanistický kult má šakala na oplodňování žen, aby se stal otcem Antikrista (budoucí Damien Thorn). Přichází Satan! (1976) a pokračování Damien (1978) zjišťují, že šakal byl Damienovou matkou, nikoliv otcem. (Johnny.ARN)
  • Hlavné natáčanie sa odohralo v Ríme od 19. septembra do 22. novembra 2022. Na zobrazenie sirotinca boli použité budovy vo Villa Parisi a farma v Procoio. Produkčná dizajnérka Eve Stewart uviedla: „Chceli sme, aby to bola veľmi jedinečná a krásna budova a keďže sme nemohli nájsť všetko v jednej budove, spojili sme tri budovy a zabezpečili, aby boli všetky navzájom dobre prepojené.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama