Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Q. Archibald (Denzel Washington) je obyčejný starostlivý otec rodiny, jakých jsou na celém světě miliony. Pracuje v továrně a se svými blízkými se snaží trávit co nejvíce času. Jednoho dne se mu však zhroutí celý svět. Jeho syn onemocní a má-li přežít, je nutná okamžitá transplantace srdce. Na ní se však nevztahuje pojištění a tak je nové srdce malému Michaelovi odepřeno. Čas běží a situace začíná být zoufalá. John se proto rozhodne pro krajní řešení. Vezme zaměstnance operačního sálu jako rukojmí, zabarikáduje se s nimi v nemocnici a trvá na operaci svého syna. V té chvíli vstupují do hry další dva muži. Zkušený vyjednanač s únosci Grimes (Robert Duvall) a horkokrevný šéf policie Monroe (Ray Liotta). John se tak ocitá v situaci, kdy nechce ublížit ostatním, ale pokud má zachránit život vlastního syna musí vše vsadit na jednu kartu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

igi B. 

všechny recenze uživatele

K O M E D I E ! ? . . . Q.uintessence howwniúúdské >srdeční< agitky a z palce vycucaného blábolu s tunami kašoidních multižánrových klišé aneb užijte si to blbouni a mazejte se pojistit... Nejdřív asi proti blbosti, nebo co... %-[.. . . . Jinak zase jednou fak škoda slov... - - - P.S. A komu tohle jako slouží?! - - - - - (Poprvé viděno 19.2.2012 na >novoidní íkvétykvovizi< /umocněno procítěným pražskočudlím dabingem ou jééé.../, hodnocení 4455., q.uasicomment zde znechucený jako stopětapadesátý - 20.2.2012) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Pozor, spoilery! Říkám si: "No jo, drama, to si zase pobrečím." Ve skutečnosti se mi brečet vůbec nechtělo. Šokoval mě sice surový a krutý přístup nemocnice (nemáš prachy, tak vypadni), ale jinak jsem čekala mnohem smutnější konec. Třeba že se John vážně zastřelí, než k němu přiběhne žena, nebo že se operace nestihne a synáček umře. Taky mi přišlo zvláštní, že se John s rukojmími jen tak vybavoval o životě, jako by vůbec o nic nešlo. A to, že "zlá paní" (Anne Heche) nakonec přistoupí na Johnovy podmínky, když tak protestovala... no to je prostě Amerika. Film měl ale i světlé okamžiky, tak hodnotím lehkým nadprůměrem. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ja sa u tohto určite nebudem vyhovárať na kalkul, hru na city, klišé a iné veci, čo sú tomu vyčítané. Je to skrátka spracovanie vážnej veci, ktorá je v dnešnom egoistickom svete reálna. Keby ste to zažili na vlastnej koži, byť na dne, ani nie svojou chybou a byť potrestaný životom, tak by ste to nikdy nebrali takto. Možno to nebolo niekedy až tak reálne, ale téma a dej sú podľa mňa výborne vystihnuté. Niektorí ľudia si skrátka nevedia vážiť, čo majú, nepochopia niektoré veci, pokiaľ o ne neprídu. Spamätajte sa kým nebude neskoro. Podľa mňa veľmi dobré. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Denzel tradicne podava k uzivani nudny vykon, a to ve filmu, ktery ma zrejme za cil zvysit prodejnost papirovych kapesniku pomoci slz vydojenych z oci navstevniku kinosalu. Hloupy namet prepracovany do naprosto sentimentalne-vypjate-dementniho scenare, diky cemuz dostavame za rovnitkem jedine mozne reseni teto rovnice - naprosto zbytecny film. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Niektoré scény vyrážajú dych. Je to smutný príbeh, ktorý by som nikdy nechcel zažiť. Príbeh je fakt úžasne napísaný. Jeden z filmov v ktorých Denzel Washinghton naozaj zažiaril. Veľmi dobre vydarený herecký výkon. Naozaj sa do tej role ponoril naplno. Verím, že keby sa mu to skutočne stalo, urobil by úplne to isté. Ale vlastne, kto nie? Veľmi dobrý thriller, ktorý ma zaujal svojím pomerne silným príbehom. Filmu nechýbajú emócie, ani trochu nie-príliš výrazné akcie. Čakal som iný koniec, ale nesklamalo ani náhodou. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

Související novinky

Denzel a Nick opět spolu

Denzel a Nick opět spolu

23.11.2005

Herec Denzel Washington a režisér Nick Cassavetes se už jednou sešli při natáčení filmu John Q. Ten měl sice rozporuplné kvality, ale vzájemná spolupráce těmto pánům zřejmě svědčila, takže další… (více)

Reklama

Reklama