Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Q. Archibald (Denzel Washington) je obyčejný starostlivý otec rodiny, jakých jsou na celém světě miliony. Pracuje v továrně a se svými blízkými se snaží trávit co nejvíce času. Jednoho dne se mu však zhroutí celý svět. Jeho syn onemocní a má-li přežít, je nutná okamžitá transplantace srdce. Na ní se však nevztahuje pojištění a tak je nové srdce malému Michaelovi odepřeno. Čas běží a situace začíná být zoufalá. John se proto rozhodne pro krajní řešení. Vezme zaměstnance operačního sálu jako rukojmí, zabarikáduje se s nimi v nemocnici a trvá na operaci svého syna. V té chvíli vstupují do hry další dva muži. Zkušený vyjednanač s únosci Grimes (Robert Duvall) a horkokrevný šéf policie Monroe (Ray Liotta). John se tak ocitá v situaci, kdy nechce ublížit ostatním, ale pokud má zachránit život vlastního syna musí vše vsadit na jednu kartu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Haymar 

všechny recenze uživatele

Značně rozporuplná záležitost, která je sice neuvěřitelně silná v celku (myšlence) ale naopak až brutálně infantilní v detailech (zpracování). Každá druhá scéna je buďto těžce nelogická (neschopný odstřelovač, sympatizující rukojmí, izolace pohotovosti, spousta šancí zneškodnění "únosce" ap.) nebo patetická až to bolí. A do toho všeho nám tvůrci vrší klišé přes klišé s větší kadencí než sem byl schopen unést! Denzel alias John Q sice zvládá svou roli standardně dobře i když občas těžce přehrává (což ale šacuju více na chybu rejži než samotného Mr. DW). Co nám zbývá? Dobrá (stále aktuální) základní premisa filmu + ztvárnění několika výborných epozodních roliček: Duvall, Liotta, Heche, Woods... ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Něco tak nudného, kde je každá vteřina ukázkou těch největších filmových klišé, jsem už dlouho neviděla. Divák si klidně může celý film dopředu odcitovat, protože snímek je od první do poslední minuty neuvěřitelně průhledný. K tomu je ještě nesnesitelně sentimentální a vy, místo abyste plakali, začnete dostávat nekontrolovatelné záchvaty smíchu. Nakonec si říkáte, že by byl dobrý vtip, kdyby Johnova syna (po úspěšné operaci srdce) přejelo třeba auto. Ano, až takový cynismus ve vás paskvil tohoto druhu může vyvolat. Jen mi nedochází, proč roli v téhle příšernosti vzalo tolik skvělých herců. ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Téměř učebnicovou přehlídku všech filmových klišé, které lze ve filmu najít, nezachraňuje ani dokonalý výstup Denzela Washingtona (který by měl mimochodem trochu pečlivěji vybírat role). Prázdná hříčka, u které sledujete mnohem častěji hodinky než plátno Krásná ukázka toho, jak mizerný scénář nezakryjí ani sebelepší herecké výkony a že s naprosto banálním půldruhé hodiny protahovaným motivem zkrátka nenatočíte zábavný celovečerní film. Pokud existuje něco jako čistý průměrtak tenhle snímek mu nesahá ani po nehet na palci. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč je tenhle film soustavně vydáván za thriller, když jde o standardní melodrama, které si jen chvíli na thriller hraje. I když ve scéně, kde James Woods souhlasil s navrhovanou operací, jsem vážně přemýšlel, jestli si ze mne tvůrci filmu střílejí, nebo se snad snaží o komedii. Potenciál silného hereckého obsazení zůstal zcela nevyužit – všichni hrají to, co už dobře předvedli v jiných filmech. I proto si myslím, že si výsledek třetí hvězdičku nezaslouží. ()

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Ó velký Cthulhu, co jsem komu udělala, že Tvé mocné chapadlo seslalo tohle na promítání do autobusu zrovna ve chvíli, kdy jsem v něm jela já? Příběh sám o sobě je odpadový a zpracování mu není nic dlužno aneb jak se hodný chudý černoch postavil se zbraní v ruce zlým bílým doktorům v bílých pláštích. Fuj. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Film bol natočený vo vládnych budovách v Toronte. (rador)
  • Odkaz "Pre Sashu" pred koncom a začiatkom titulkov je pre režisérovu dcéru Sashu Cassavetes. (Crybaby)

Související novinky

Denzel a Nick opět spolu

Denzel a Nick opět spolu

23.11.2005

Herec Denzel Washington a režisér Nick Cassavetes se už jednou sešli při natáčení filmu John Q. Ten měl sice rozporuplné kvality, ale vzájemná spolupráce těmto pánům zřejmě svědčila, takže další… (více)

Reklama

Reklama