Reklama

Reklama

Miluj mě, prosím

  • USA Wicker Park (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý, talentovaný bankéř je posedlý představou, že krásná dívka, kterou pravidelně potkává v kavárně, je jeho bývalou životní láskou. Zahoří touhou získat ji zpět. Začne ji pravidelně sledovat při jejich návratech domů, postupně se stále více a více přibližuje. Jednoho dne získá potřebnou odvahu a vkrade se až do jejího apartmánu. Jeho touha ho zde přivede až k nebezpečnému odhalení, které může změnit celý jeho život a nejen jeho... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (512)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Harnett, Kruger a Lillard nepatří do první tisícovky mých oblíbených herců, ale Wicker Park (i přes své chybky, projevující se zejména ve druhé půlce značnou překombinovaností) má tááákhle velké srdce a všichni, kteří pořád ještě věří na tu jednu pravou, osudovou lásku, si ho určitě užijí. Osobně se mi víc líbila polovina první, kde ještě nebyly karty rozdány a film nezatěžovalo tolik flashbacků a vysvětlování. Ale pro romantiky mezi námi každopádně povinnost. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Od McGuigana som takéto sklamanie nečakal. Rozhodne nie po záležitostiach ako Sherlock, Nabiť a zabiť či Zúčtovanie. Wicker Park je bohužiaľ obyčajná romantická báchorka, ktorú zhadzuje obrovské množstvo otravných flashbackov, ktoré nie sú nijako oddelené od súčasného deja, takže divk absolútne nechápe, čo za zmätok sa to tam deje, až kým sa flashback neskončí. Prekombinovanú zápletku s množstvom skutočne zlých dialógov ( to je ale možno chyba príšernej slovenskej verzie, preto to do výsledného hodnotenia nezarátavam), držia na hladine mierne vyššieho priemeru len angažovaný herci, mj. výborná Rose Byrne a v tomto filme neskutočne krásna Diane Kruger. 60% pokiaľ si nezoženiem českú verziu alebo originál, aby som mohol objektívne zhodnotiť aj spomínané dialógy. Takže možno ešte o hviezdičku menej. Len kvôli tomu, že mám McGuigana aj Hartnetta rád, dávať viac nebudem. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Láska je sladká, láska je hořká. Miluj mě, prosím je dobrý film, Miluj mě, prosím je špatný film. Když šel před několika lety do kin a následně byl vydán na DVD, z dnes již ne zcela patrného důvodu jsem jej cíleně ignoroval. Před uvedením na ČT jsem jenom pro jistotu mrknul na zdejší hodnocení a s poměrně velkým překvapením zkonstatoval, že zhlédnutí je žádoucí. S úvodními titulky vyšlo najevo několik dalších zajímavých skutečností – remake na DVD nedávno vydaného francouzského Bytu, režie: Paul McGuigan. Právě po přečtení jména režiséra a zhlédnutí prvních minut jsem, jakožto člověk znalý gangsterky Nabít a zabít od stejného člověka, začal tušit, čím si Wicker Park vysloužil tak vysoké hodnocení: Vizuální atraktivita. Forma jde ruku v ruce se zamotaným příběhem – kombinatorické možnosti milostného pětiúhelníku jsou nebývalé. Zásluhou neustálých flashbacků a poodkrývání skrytých rovin již jednou viděné události film pěkně nabobtnává a jeví se mnohovrstevnatějším, než ve skutečnosti je. Závěrečné vystavení všech karet, totiž karet, jež by vám v partičce pokeru těžko zajistily vítězství, mě proto nemalou měrou zklamalo. Scénář přitom celou dobu paradoxně spoléhá právě na komplikovanost příběhu. (Anebo byl komplikovaný jenom způsob vyprávění?) Velkou slabinou Wicker Parku jsou slabí herci – v emotivně vypjatých scénách se utápějící Josh Hartnett, nanejvýš sexy ksichtíky rozdávající Diane Kruger, naprosto nepřesvědčivý Matthew Lillard a cosik málo uhrávající Rose Byrne. Na ten film se dobře dívá, tváří se totiž, že něco skrývá. Nenechte se ošálit, chce vás jenom napálit. 70% Zajímavé komentáře: Renton, Silas, Nick Tow ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nejlepší romantický film. Fakt mě to totálně vzalo. Paul McGuigan dokáže přesně vystihnout náladu postav a vnutí ji i vám. Strašně chytře vymyšlený film až Shakespearovských rozměrů, proto taky ty narážky v divadle. Josh Hartnett a Diane Kruger podali monumentální výkony. Námitky, že hrdinové nepoužívali mobil atd. neberu, protože o tom ten film fakt nebyl. Podle zdejších komentářů koukám, že se to nelíbí každému a chápu proč. Je to pocitový film a vy musíte být na té správné vlně. Jméno Paul McGuigan si budu pamatovat. Je to režisér co mě dokáže napnout jako struna a zároveň naladit na romantickou strunu, což u mě dokáže málokdo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Absolutně mě pojetí tohoto filmu neoslovilo. Velmi jsem se nudil. Nechápu, co na tomto filmu bylo tak úžasného. že se vypracoval až do červených čísel. Pro mě jeden z nejhorších a nejméně záživných filmů s milostnou tématikou. Herci asi sami nevěděli, o co ve filmu jde, nebo alespoň mně tak připadali při ztvárnění svých postav. 40% ()

Galerie (119)

Zajímavosti (10)

  • Ačkoli se film v originále jmenuje Wicker Park, scény v parku se netočily ve Wicker Park v Chicagu. Tyto scény se natáčely v Quebecu. (Karlos80)

Reklama

Reklama