Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ranči v opuštěných kopcích Montany žije plukovník Ludlow se svými třemi syny a vychovává je daleko od krutosti indiánských válek. Alfred je racionální a klidný, Samuel je romantický idealista a Tristan, kterého od dětství vychovává plukovníkův indiánský přítel, má zase divokou a vášnivou povahu. Samuel se během studií zasnoubí se Susannah a přiveze si ji na otcův ranč, protože se s ní chce oženit. V Evropě ale zrovna zuří válka a Samuel přes otcův odpor přesvědčí oba bratry, že je jejich povinností narukovat. Samuel padne a plukovník požádá Susannah, aby u nich zůstala. Alfred se jí brzy přizná, že ji od prvního okamžiku miluje, ale Susannah je zamilovaná do Tristana a taky mu brzy podlehne. Zklamaný Alfred se odstěhuje do města a začne podnikat. Tristan se ale brzy cítí nespokojený a odjede do světa. Susannah mu slíbí, že na něj bude čekat. Z Tristana se stane dobrodruh a brzy jí napíše, aby na něj nečekala a vdala se za jiného. Dívka si nakonec vezme za muže Alfreda, který zbohatnul a chce se stát kongresmanem. Když se Tristan vrátí, otec je po mrtvici a ranč upadá. Rozhodne se ho postavit na nohy. Při setkání se Susannah si uvědomí, že už nemá právo zasahovat jí do života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (444)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Príjemný film, ktorý si divák plne vychutná, ak nebude rozmýšľať nad logikou deja, ale nechá sa ním unášať, bude sa kochať sa nádhernými scenériami, počúvať peknú hudbu a tešiť sa, ako im to všetkým sluší. Ak nedbá tejto možnosti objaví viacero miest, v ktorých scenárista využíval rôzne "spojenia na krátko" a to, čo nešlo silou riešil použitím väčšej sily. Určite som nebol nespokojný, len mi k plnej spokojnosti chýbali dve hviezdičky. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

KAŽDÝ BOJOVNÍK DOUFÁ, ŽE SI HO NAJDE DOBRÁ SMRT. ALE TRISTAN NEDOKÁZAL ČEKAT. VYHLEDÁVAL JI..... /// Stejně jako bratři Grimmové dokázali pohádky psát, tak E. Zwick je dokáže točit. D O K O N A L Á filmařina, příběh silný v dramatických scénách a v hereckých výkonech, s nádechem vášně a dobrodružství – tedy okamžiků, který dělají filmovýho diváka šťastným. ŠTĚSTÍ JE OŠIDNÁ VĚC. Šťastná? S Tristanem? A přitom taková kravina – o jedný ženský, která ,,koluje“ mezi třema bráchama, aby nakonec zjistila, že ....(tak schválně!...). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, proč nemám nechávat bratra objímat snoubenku (SVOJI!). 2.) Zjistím, proč měl mrtvej děda vyříznutý srdce (pokud samozřejmě policie vyloučila brutální vraždu). 3.) Nevím, jak to dopadá, když je široko daleko jediná ženská. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nudna obrazova ilustracia pravdepodobne kvalitnej kniznej predlohy, ktoru som samozrejme necital. Jednu hviezdicku davam za nadherny soundtrack a druhu za hviezdne herecke obsadenie. A to je tak vsetko. Pre mna to bol strasne sterilny film v ktorom sa striedala jedna scena za druhou, jak keby som si listoval knihou, ale chybal tomu zivot a nejake emocie. Dokonca ani R-kovy rating nebol vo vojnovej vrave absolutne vôbec vyuzity a to paradoxne pri nej mala jedna z postav monolog o tom aka je vojna kruta. V tomto filme vyzerala bezzubo. 4/10. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Anthony Hopkins, úžasná práce Johna Tolla za kamerou, který si nenechá ujít jedinou malebnější příležitost a romanticky rozmáchlá hudba Jamese Hornera (o chlup, ale jsou i lepší příklady Jamesova umu) tvoří mocný protipól k poněkud komplikovanějšímu dějovému pletenci, kde to jen hraje antickou tragikou. Přijde mi, že Zwick (poklona, pane) si nemůže ve svých filmech nechat ujít příležitost k válečným šarvátkám, ale když to někdo umí, tak proč ne. A už jsem se zmiňoval, že tam hraje Anthony Hopkins?_____Nakrmen vtipnou kaší bych se ale vyjádřil spíše takto: Trochu jako sága rodu XYZ, trochu jako reklama na Marlboro, trochu jako Já, písnička (Divocí koně) a navrch vědomí, že na Západní frontě rozhodně není klid... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Příjemná kombinace výpravného velkofilmu o lásce, přátelství, válce i smrti s komorním rodinným dramatem o... Mno... O těch samých věcech. Herecká esa se svých rolí zhostila velmi důstojně, postavy dýchají životem a samotný život ve zdejším filmovém prostředí působí věrohodně a lidsky. Jediný výraznější vroubek vidím ve scénáři, kdy je cítit, že některé emocionálně silné momenty jsou tak trochu vyumělkované, či samoúčelně, poslední smrti ve filmu dokonce zbytečné. Zkrátka to, že atmosféra filmu se neustále pohybuje mezi "pozitivním" a tragickým dramatem má i svou stinnou stránku (drncavá horská dráha). V kostce však pěkná, emocionální, podívaná. 8/10 ()

Galerie (88)

Zajímavosti (25)

  • Přesun filmování z Montany do Kanady ušetřil produkci celkem 2 miliony amerických dolarů. (PußyMagnet)
  • Calgary bylo vybráno pro filmování hlavně kvůli suchému podnebí. Jakmile se začalo filmovat, tak štáb zažíval rekordní srážky. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama