Reklama

Reklama

Hráči z Indiany

Trailer

Basketbalový trenér Norman Dale byl v padesátých letech minulého století hvězda. A každý tým pod jeho vedením byl předurčený k vítězství. Každý hráč, který byl ochotný podvolit se jeho mnohdy drsným a nesmlouvavým metodám, měl šanci dotáhnout to opravdu vysoko. Ale našli se i tací, kteří chtěli jít vlastní cestou. A proto má také Norman Dale nyní poslední šanci, jak po útoku na vlastního hráče zachránit svoji téměř mrtvou koučovskou kariéru. Jeho novým a možná posledním týmem se stává družstvo ze zapadlé lokální střední školy v Indianě, které se vždy potácelo na chvostu tabulek a nikdy neokusilo, jak vlastně vypadá opravdová košíková, což se nejvíc projevuje na jeho hráčích, hejskovitých dlouhánech s minimální herní morálkou a ještě menším citem pro zodpovědnost. A Daleovi je jasné, že v tomto družstvu se bude muset mnohé změnit. Otázka ale zní, zda tentokrát nezmůže víc než autorita obyčejná lidskost. Svoje hráče z Indiany dovede ke hvězdám v legendárním sportovním dramatu režiséra Davida Anspaugha držitel dvou Oscarů Gene Hackman. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Anspaugh vůbec neměl k Hackmanovi blízko, jejich vztahy během natáčení nebyly zrovna srdečné. Přesto vznikl krásně lidský film. Basktebal mě nikdy nebavil, ale zde jsou sportovní scény nasnímány tak dobře, že jsem je sledovala s napětím. Norman Dale je chlap, kterému nelze nefandit. A znovu, po kolikáté již?, obdivovat skvělý výkon Gena Hackmana. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších sportovních filmů ever ((C) Flyboeda-děkuji, pane). Na tomhle filmu jsem vyrůstal (a vyrostl nad 2m). Jde o jeden z krásných filmů (já mám takovou kategorii). Skvělý soundtrack od Jerryho Goldsmithe, úžasný retro feeling, lidi, city, zapadákov, basket! ..."Plivni si pod nohy, abys vůbec viděl na koš!" Jo, a dabing patří k těm vážně dobrým. "Víte co, jsou dva druhy bláznů. Ten první se svlíkne do naha, běhá ve sněhu a štěká na měsíc ... a ten druhej dělá totéž v mým pokoji. Ten první je mi fuk, zato s tím druhým si holt musím poradit!" Dennis Hopper s Hackmanem jsou tady úžasní. Po nich už jsou jen Billy Hoyle a Sidney Deane (Bílí muži neumějí skákat). ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ahoj trenére !! Nechcete ostříhat ??" - "A kdo stříhá vás ??" - "Přece já sám !!" - "Tak to né !! Díky.." ;) No, jedno je jisté.. Totiž že holič by s trenérem Normanem Dalem jako vždy výborného cholerického neřáda Hackmana měl rozhodně méně práce, než kolik jí s ním měli rozhodčí..;) Hoosiers režiséra Davida Anspaugha, který si tyhle sportovní bijáky zkoušel docela úspěšně již několikrát, sice věrně kopíruje žánrovou šablonu, nicméně opírá se o skvostné herecké kreace již zmiňovaného Hackmana právem na Oscara nominovaného Dennise Hoppera s tím jeho ochlastou, a opravdu velmi zajímavý scénář Angela Pizza, který ho oproti ostatním žánrovým zástupcům ozvláštňuje velkou spoustou zdánlivě nepodstatných detailů a charakterových znaků, díky čemuž film působí tak upřímně a životně, ale zároveň i komplexně.. Angelo Pizzo zkrátka nezapře, že až příliš dobře věděl, o čem vlastně píše.. A nakonec rozhodně i ten mocný soundtrack legendárního borce Jerryho Goldsmitha činí Hráče z Indiany opravdu jedinečným kouskem.. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Další pohádka z basketbalové školy. Povedou ortodoxní trenérské schopnosti Gene Kackmana k úspěchu? Cesta ke "Světovému" finále státu Indiany je spletitá, místní publikum je poměrně náročné a celé to dohromady trvá 115 minut, což je i na basket hodně. Ale zázraky se stávají a my máme tu čest být u jednoho z nich... 55% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jestli zničíte tenhle tým, tak Vás upozorňuju, že já osobně Vás přivážu ke kolejnici a odvleču za hranice okresu." Chtěli řádnýho, bohabojnýho muže s křesťanskou morálkou a dostali trenéra Dalea. To se tak někdy stává v místech, kde se za pokrok považuje druhej traktor v rodině. Já jsem byl z "kliďase" Dalea nadšenej od prvního zpražení přechytralýho vidláka a cestu Hickory Huskers si užívám pokaždý, když se kolem mě mihne. Není dokonalá, ale pořád mě dost baví. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (16)

  • Během jedné z her, hrají Hickory proti Decatur. Režisér se narodil v Decaturu v Indianě. (c.tucker)
  • Skutečný zápas se odehrál mezi Milan indians a Muncie Central Bearcats. Ve filmu byli oponenti South Bend Central Bears. Ve skutečnosti se šampionát odehrál v roce 1954 a ne 1952 jak ve filmu. Skutečné skóre zápasu bylo Milan 32, Muncie Central 30. (c.tucker)
  • V šatně před finálovým zápasem byla na tabuli napsána příjmení protihráčů. Ve skutečnosti to byli jména herců, kteří hráli Hickory team. (c.tucker)

Reklama

Reklama