Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drew Baylor (Orlando Bloom), někdejší vycházející hvězda významné společnosti na výrobu sportovní obuvi, právě přišel o práci. Jím navržená bota zklamala na celé čáře a výrobní společnost kvůli jeho životnímu fiasku prodělá 972 milionu dolarů. A když má pocit, že už ho nic horšího potkat nemůže, sestřin telefonát mu oznámí úmrtí otce – a tak musí sednout na letadlo a vydat se do městečka Elizabethtown v Kentucky, aby zařídil převoz jeho ostatků. V letadle Drew narazí na sympatickou letušku Claire (Kirsten Dunstová), která je doslova ztělesněný optimismus, a záhy mu dokáže, že štěstí lze nalézt i tehdy, kdy to vůbec nečekáte. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (271)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Oh, u amerických romanťáren jsem zvyklej na všelicos, ale že si v Elizabethtown svý místo "na slunci" najde i několik scén a záběrů jak z peruánský telenovely, to bych fakt nečekal. Bloom mluví a hraje jak šestiletej chlapeček, Kirsten jako nanejvejš sedmiletá holčička, všechno se to tváří děsně roztomile a zároveň dospěle. Nicméně finální produkt je daleko spíš "odlištněnej", jakkoliv leitmotivem tohohle podivně přeplácanýho snímku měl bejt (jak jsem pochopil ... nebo ... nepochopil?) samotnej život, jehož je snad právě lidskost čestnym tvůrcem. Kolosální zklamání. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe natočil aj lepšie filmy. To bezpochyby. Ale aj napriek tomu že sa Elizabethtown nemôže zrovnávať z filmami ako vanilkové nebo, alebo na pokraji slávy ešte neznamená, že nenesie typický Croweov rukopis a že to nie je príjemný film. Ja mám rád filmy, kde je hlavný hrdina na životnej križovatke a nevie čo zo sebou. Dáva mi to vždy taký pocit nádeje a zároveň elánu, že nikdy nieje neskoro niečo spraviť. Plus Bloom je tu naozaj sympaťák, ale len v scénach keď má byť sympatický. Keď sa snaží hrať, pôsobí až pateticky smiešne. Naopak Kirsten Dunst je neskutočne roztomilá. Jej výstupy som si dosítosti užil. Ale aj keď je stred filmu úplne zbytočný, moralizujúci a nudný, začiatok a hlavne koniec - také road tripovské prebudenie sú skvelo natočené a pre mňa bolo neskutočne príjemné sa na ne pozerať. A práve preto dávam 4 hviezdy aj keď by si film zaslúžil 3. Ale neviem. Dnes mi fakt sadlo si ho pozrieť. ()

Reklama

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem, na koho to svedu, že celý tento film je tolik průměrný. A rozhodl jsem se pro Orlanda Blooma. Ano, bohužel mu tato role zoufale nesedla. Filmy tohoto typu jsou v něčem krásné - sledují proměnu hlavního hrdiny, rozpláčou vás v jedné a rozesmějí ve druhé chvíli a závěr vás zcela jistě dojme. Bloom se neproměnil, nerozesmál mě, nerozplakal a nedojal, a že k tomu příležitostí měl dost. Možná kdyby ho nahradil někdo jiný - ale to jsou samé kdyby, chyby. Všechno výtečně připraveno, ale průměrně zpracováno. Ani výborná Susan Sarandon to nezachránila. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Celkovo príjemná komédia, aj keď zo strany Orlanda t malo určite isté rezervy, ten jeho neustále vymletý výraz,ktorý sa mal podobať ba výraz typu: Hanbím sa alebo Som smutný,mi od polovičky filmu veľmi liezol na nervy. No od trištvrtiny sa jeho výraz zmenil na výraz: si úžasná, a vtedy sa to dalo. Kirsten prekvapila. Celý film sa niesol v takom farebnom duchu, príbeh bol celkom dobrý. No soundtrack bol jeden z tých lepších. Vytkla by som mu iba toho Orlanda. V celku príjemný film.Okolo 70% ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Z objektivního hlediska bych Elizabethtownu mohl vytýkat jistou prvoplánovitost v útoku na divákovy emoce a fakt, že příběh obsahuje nemalé množství klišé. Čistě subjektivně ale tyto neduhy házím za hlavu, neboť mi tenhle Croweův film dokonale sedl a citově na mě dobře zapůsobil poněkud podivnou romantickou linií mezi Orlando Bloomem podávajícím překvapivě kvalitní výkon a Kristen Dunst, která mi v této roli doslova učarovala a i když je z její role cítit jistá vykonstruovanost, je to právě ona a kýčovité scény typu nekonečného rozhovoru po telefonu, kvůli čemu se k Elizabethtownu rád vracím. Linie točící se kolem pohřbu otce hlavního hrdiny mě zase upřímně bavila a když už se ve filmu najde nějaká hlušší pasáž, Crowe si již tradičně vypomůže dobře zvoleným hudebním doprovodem, ve kterém se zrcadlí autorova zkušenost jakožto redaktora hudebního časopisu Rolling Stone. Scénář, ač vyprávějící značně otřepané téma, je prodchnutý nemalým množstvím dobrých nápadů (například svérázný pokus o sebevraždu hned v úvodu) a vnitřní monology hrdiny spolu s dialogy mě příjemně překvapovaly po celou dobu filmu. Když k tomu všemu ještě přičtu skvělou scénu s živou kapelou hrající boží song Blue Bird od Lynyrd Skynyrd, vyjde mi velmi příjemný zážitek, který mi vždy spolehlivě zvedne náladu a v mém případě se jedná o tak moc příjemný zážitek, že některým z těch prvoplánových útoků na divákovy emoce bez nejmenšího odporu rád podlehnu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (26)

  • V původním scénáři byl Ben Claiřin bratr a Claire ho využívala k tomu, aby se zbavila nežádoucích nápadníků. (HappySmile)
  • Velkou společnost na výrobu bot, ze které na začátku vyhodí Drewa, vlastní chlapík jménem Phil. Tato společnost je z Oregonu a vyrábí sportovní obuv. Stejně tak Nike je původně z Oregonu, vyrábí sportovní obuv a jejím zakladatelem byl Phil Knight. (HappySmile)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama