Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dvaceti letech se dozvídá o svém skutečném původu i o vraždě otce - krále Aesona. Aby se pomstil, vrací se do rodného království, avšak zde je proradným strýcem Peliasem, jenž zde nyní vládne, odsouzen k smrti. Přesto má naději na záchranu života - pokud strýci přiveze Zlaté rouno, nejdrahocennější dar Bohů... (oficiální text distributora)

Zajímavosti (3)

  • Na rozdíl od filmového zakončení řecká báj měla tragické zakončení. Akastos (Tom Harper) nebyl Peliem (Dennis Hopper) úkladně zabit kvůli rounu, přežil jeho smrt, kterou zosnovala Médeia (Jolene Blalock), ovšem po Peliově smrti byli Iáson (Jason London) a Médeia přinuceni před Akastosem uprchnout a vzdát se iolského trůnu. Iáson Médeiu zradil, ta za trest zahubila jeho děti a Iásona potkala bídná smrt v naprostém opuštění ode všech. (Nick321)
  • V Brazílii byl název filmu přeložen jako A Vingança do Gladiador (v češtině Gladiátorova pomsta), což bylo pravděpodobně ovlivněno tehdejším úspěchem Scottova Gladiátora (2000). Ve filmu se však žádná postava gladiátora neobjevila. (Stanislaus)
  • Kolchida, odkud pochází Zlaté rouno, je historickou oblastí západní části Gruzie, která se rozprostírala na břehu Černého moře. (Stanislaus)

Související novinky

Návrat do Země-Nezemě

Návrat do Země-Nezemě

06.09.2010

Britský scenárista a režisér Nick Willing je uznávaným televizním veteránem. U nás jsme od něj viděli minisérie Alenka v říši divů či Iásón a Argonauti, mnohem vstřícněji ale byly přijaty jeho… (více)

Reklama

Reklama