Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zloděj diamantů Max je legenda ve svém oboru. Jeho milenka Lola je přesvědčená, že už mají dost a je čas začít si užívat zaslouženého odpočinku. Max se tedy rozloučí se světem zločinu dokonalou loupeží druhého ze tří tzv. Napoleonových diamantů, při níž, jako již několikrát předtím, zesměšní agenta FBI Stanleyho Lloyda, který se ho už sedm let marně snaží dopadnout. Pak slíbí Lole, že už nebude krást, a odjede s ní na ostrov Paradise. Zatímco energická žena má plno zájmů, Max se začne nudit. Jednoho dne se na ostrově objeví Stan Lloyd, který nevěří, že by Max odešel do důchodu. Řekne mu, že v nedalekém přístavu se bude konat výstava, na níž bude vystaven i třetí Napoleonův diamant. První dva už Max ukradl a Stan věří, že chce i třetí. Přestože tu nemá žádné pravomoci, je odhodlán ho dopadnout… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

ZnalecH 

všechny recenze uživatele

"Nebuď suchar a dej tomu pěkný hodnocení." Tohle jsem si řekl, když jsem podívanou dokoukal. Myslím, že tenhle film má cenu hned z několika důvodů. Prvním je děj, druhým je zábavná stránka a poslední jsou herci. I kdyby Pierce a Salmu obsadili do úplné blbosti, tak to nebude odpad, ale průměrný film. Opravdu parádní bahamská oddechová pohoda. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Jakoby se scénárista a režisér pokusili převést ty nejkýčovitější a nejschématičtější charaktery z brakové dobrodružné literatury s lupičskou tematikou. Zloděj gentleman, přismahlá kráska s touhou po konci nebezpečně vzrušujícího řemesla a policista (agent) idiot, který je našemu páru jen pro smích, aby se v samém závěru ukázal v lepším světle. Silnému hereckému obsazení se nelze divit, kdo by také odmítl několik týdnů povalování se po písečných plážích v tropech. Scénář je ještě schématičtější a tupější než samotné postavy a vizuální stránka celého díla podtrhuje dojem videa cestovní agentury, která se pokusila své propagační obrázky přibarvit něčím specifickým, nešokujícím a příjemným. Nemám nic proti dovoleným, ale řekl bych, že je lepší si na nějakou zajet, než se nechat za peníze obelhávat televizní inscenací, za kterou se nějaký vypočítavý drzoun rozhodl vybírat vstupné. ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Slusna zabava je to co som od tohto filmu chcel a to som aj dostal. Par krat som sa velmi dobre zasmial, co je uz podstatne lepsie. Horsie je to so smradlavym scenarom, ktory sice je celkom poprepletany, avsak je tak schematicky, ze to vadi viac ako by sa patrilo. Moje hodnotenie je skor 70%, pretoze som sa naozaj dobre bavil a film prekonal neprijemne ocakavania. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne drama, jen malinko akční, trošku krimi, jakžtakž komedie, kterou vytrčila z podprůměru pouze luxusní prdelka pí Hájkové a uvolněný projev Vůďáka. Pírsnenovi jsem superzloděje věřil podobně, jako kdyby si Arnold zahrál Johnyho v remaku Hříšného tance. Přesto jde o neškodnou komedii, která večer nepokazí a má potenciál udržet diváka min. v polobdělém stavu až do konce... . ()

tron 

všechny recenze uživatele

„O tvojich názoroch sa ešte porozprávame, moja zlatá.“ – „Moje názory si poznal už keď sme sa brali aj rozvádzali. Dnes sa už nič nové nedozvieš.“ Urobil to už John Travolta – tak dlho chcel pokračovanie GENERÁLOVEJ DCÉRY, kde hral armádneho vyšetrovateľa, a tak dlho sa mu v tom nedarilo, až sa na to vybodol a zahral si armádneho vyšetrovateľa, ktorý sa proste len inak volal, v ZELENOM PEKLE. Pierce Brosnan čakal na pokračovanie AFÉRY THOMASA CROWNA (1999) tak dlho, až sa na to tiež vybodol a zahral si v inej romantickej akčnej zlodejskej kriminálke (tzv. heist movie). Znova sa objavuje v spaľujúco charizmatickej zrelej forme špičkového lupiča, len sa nevolá Thomas Crown, ale Max Burdett. To je však jediný rozdiel. Obaja totiž kradnú, hoci finančne sú dávno za vodou, priťahujú snaživých ale neschopných vyšetrovateľov, krásne ženy a po humor a ranu nejdú ďaleko. Po ZÁPADE SLNKA je profesionálne a remeselne poctivo odvedená fuška, ktorá nemá na špičkových súrodencov (PODRAZ, DANNYHO JEDENÁSTKA), ale je o to lepšia, o čo viac nemáte radi rutinéra Bretta Ratnera. Pritom Ratner druhý raz (po prvej KRIŽOVATKE SMRTI) príjemne dokazuje, že čím má menšie ambície, tým je lepší. Snímka je vtipná, akčná, vďaka bombastickej výprave sa na ňu dobre pozerá a medzi výbornými hercami (Brosnan, Hayeková, Harrelson, Cheadle) to iskrí natoľko, až sú paradoxne „herecké“ scény zaujímavejšie, ako samotná „neuskutočniteľná krádež“ (nevraviac o takej slabej záverečnej prekvapivej pointe s „opitým Woodym“, až som nevedel, či si zo mňa niekto nerobí srandu). ()

Galerie (51)

Zajímavosti (13)

  • I když ve filmu nejsou volným okem postřehnutelné speciální efekty, jsou použity až ve 150 záběrech. (POMO)
  • New Line Cinema propagovali film na pytlících s popcornech, které sa prodávají v amerických kinech, ovšem s chybným jménem Salmy Hayek, která se zde jmenovala Hayak. (imro)

Reklama

Reklama