Reklama

Reklama

Hitler: Vzestup zla

(TV film)
  • Česko Hitler: Zrození ďábla (více)
Trailer

Velkoryse pojatý kanadský snímek mapuje životní cestu jednoho z nejhrůznějších diktátorů v dějinách lidstva od dob mládí až po jeho jmenování říšským kancléřem. Osobní neúspěch při snaze dostat se na malířskou akademii a válečný neúspěch jeho země v 1. sv. válce, kam narukoval, rozněcuje v mladém Hitlerovi nacionalistický fanatismus, provázený antisemitismem, chorobné vášně, které záhy přerostou v celoživotní posedlost. Pod jejím vlivem, využívaje celonárodní poválečné apatie a posléze i hospodářské krize, se v čele NSDAP pomalu, ale neúprosně vypracovává na politickém žebříčku, roste a sílí. O šílenství „jeho boje“, o jeho soukromí, ale i spolupracovnících a odpůrcích pojednává první díl výpravného snímku, jehož scénář je založen na pečlivě prostudovaných historických pramenech a jenž byl z velké části natáčen v Čechách. V druhé, závěrečné části tohoto životopisného historického snímku si Adolf Hitler kolem sebe pomalu utváří novou skupinu spolupracovníků, která ho bude provázet až do konce II. světové války. Zároveň se stupňují konflikty s jeho staršími souputníky, jako je např. generál Ernst Röhm, velitel oddílů SA. Na scénu se také dostávají dvě osudové ženy jeho života – jeho nevlastní neteř Geli a posléze i Eva Braunová… Titulní roli strhujícím způsobem ztvárnil britský herec Robert Carlyle, snímek sám obdržel mnohá ocenění, z toho dvě ceny Emmy. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (360)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +hodně věrné zpracování, herci a jejich výkony -předlouhá stopáž, z počátku hodně hektické vyprávění/// Prozatím jsem viděl jen první polovinu filmu (no jo hold druhé cd se nějak nechce rozjet) V každém ohledu se jedná o velice poutavý film, který mě silně zaujal. Marek Vašut a Jiří Maria Seiber jedině potěší a stejně tak herecký výkon hlavního představitele. Jen co si seženu zbývající část, napíši sem zbývající hodnocení, prozatím jsem však s filmem spokojen./// Celkem 81%/// Dokoukáno 27.9.2009. Hodnocení zůstává. Film pokrývá velkou historickou část a to až do roku 1934, potom už jen heslovitě. Troufám si tvrdit, že nic tak kompaktního tu jetě nebylo a nutno říct, že Robert Carlyle byl naprotsto výbornej. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Chorobně žárlivá zrůda využívající moderních technologií, jehož milenky spáchaly sebevraždu, mediálně známá jako bohatý státník, morálně bezúhonný, muž tíhnoucí k rodině. Stal se "idolem starších žen, které o něj chtěli pečovat, a mladých, které v něm viděli otce". Svérázný protest Němců proti globální ekonomické krizi. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výjmečně natočený film. Opravdu detailní a na televizní produkci více než působivý. Do detailů rozpitvaný příběh jedné z největších stvůr v dějinách Evropy. Skvělé obsazení. Carlyle je mimořádně nadaný herec a proměnu z slabého chudáčka až k nejmocnějšímu a nejobávanějšímu muži nacistického Německa zvládá bez sebemenších problémů. Během snímku člověk až s neuvěřením sleduje sled událostí, který vedl až k druhé světové válce. Tolik náhod, tolik klíčových okamžiků, které byly naprosto závislé na dokonalém načasování... neuvěřitelné že to došlo až tak daleko. Strýček Dolf! ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Dejme tomu - a v tuhle chvíli na to přistupuji a budu tomu věřit - že takhle to s Hitlerem do chvíle, než už naplno řádil a likvidoval, skutečně bylo. Z bezvýznamného chcípáčka se stalo monstrum, před kterým se všichni třásli a může se to zdát neuvěřitelné a absurdní, ale stalo se to, není to sci-fi, přestože u filmu nepřestávám kroutit hlavou a říkám si , že to přeci nemohla být pravda, i pokud jde o lidskou naivitu a lehkomyslnost. Robert Carlyle je mimořádně přesvědčivý, ráda bych řekla, že je to skvělý film, pokud jde o podání jistě, ale jinak......otřesné. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Robertu Carlylovi jsem Hitlera ani okamžik nevěřil, protože se mu prostě přes veškerou snahu maskérů či stylistů nepodobá ani malinko. Ale to nevadí, stejně jako nevadí poněkud zjednodušující pohled na Hitlerovu "kariéru". Před těmi cca 5 lety, kdy jsem snímek viděl poprvé, mě totiž seznámil s obdobím, o kterém jsem téměř nic nevěděl. Nejedná se o výukový film ani dokument, takže přivřu oči i nad jistou uměleckou licencí, která z Hitlera v tomto filmu činí ještě většího ubožáka, než kterým asi skutečně byl. Jinak filmařské kvality jsou nezpochybnitelné, hlavně když si člověk uvědomí, že se jedná o televizní film. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (21)

  • Všechny předměty s nacistickou tématikou (vlajky, uniformy, odznaky...) použité v tomto filmu byly po ukončení natáčení zničeny, aby se nemohly dostat do rukou neonacistickým skupinám. (ČSFD)
  • Vo svojej knihe „Mein Kampf“ opisuje svoju matku ako jednu z najúžasnejších postáv sveta, s ktorými sa stretol. Deň jej smrti nechal vyhlásiť po nástupe k moci ako Deň matiek. (vander19)
  • Producent filmu bol odvolaný potom, čo prirovnal vojnu prezidenta Busha proti terorizmu s udalosťami, ktoré viedli k vzostupu Hitlera a nacizmu. (martincba)

Reklama

Reklama