Reklama

Reklama

Final Cut

  • Česko Konečný sestřih (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v době, ve které je možné celý život nahrávat pomocí speciálního očního implantátu. Po smrti se tyto údaje sestříhají a vzniká tak záznam o životě každého člověka. Alan Hakman pracuje právě jako takový "střihač životů", práce ho nesmírně baví a ve svém oboru je opravdový odborník, neboť dokáže i z toho největšího zločince pomocí správného sestřihu udělat nejčistšího světce. Všechno jde hladce, dokud Alan ve své další zakázce neobjeví člověka z vlastních chmurných vzpomínek, který měl být dávno mrtvý... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

Han22 

všechny recenze uživatele

Jestli se mi na tomhle filmu něco líbilo, tak to byl především herecký výkon Robina Williamse. Jeho postava zlomeného muže, který se nikdy nevzpamatoval z dětské tragédie a místo toho aby žil svůj život radši prožívá a třídí životy jiných je jednoduše skvělá a táhne film dopředu a myslím, že se může přiřadit k té skvělé galerie tragédů, looserů a bláznů, které již Robin vytvořil. Samotný film? Myšlenka s nahráváním životů je jednoduše geniální, ale zpracování to sráží, spousta věcí není vysvětlených nebo dořešených - motivy odboje, proč je Bannisterů záznam tak důležitý a hlavně jak k čertu může jeden člověk projet a zmapovat za pár dní celý lidský život? A ta thrilerová linka se směšně akčním finále (které je jak z jiného filmu) působí dost nezajímavě. Celkově ale mírně nadprůměrné inteligentní sci-fi, které mě prostě jen příliš nesedlo. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela nudný thriller, kde režisér promrhal všechen potenciál námětu. Robin Williams je sice více než dobrý,ale celé se to moc vleče a člověk se i chvílemi kouká na hodiny.Atmosféra není správně vybudovaná a chybí nějaké to mrazení,které by se sem přece jenom hodilo.Chtělo to přece jenom schopnějšího režiséra.Takhle je toho filmu škoda ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Typická ukážka filmu, keď zo zaujímavého nápadu nedokázali vytvoriť dobrý príbeh. Celý čas čakáte, či sa z toho niečo zaujímavé nevyvinie a až do konca nič poriadne nepríde. A ani herci to nezachránia. Vyzerá to, že boli tiež riadne zmätení a hrali len na pól plynu. Celkovo priemer, ktorý neurazí, ale ani ničím nenadchne. 5/10. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"O mrtvých jen dobře, znásilněný bobře, až ten syčák umře, střihač klady vydře." Njn. Nejen na dětech, ale i na těch mravoučných scifárnách člověk vidí, jak ten čas letí. Střihač Alan Hakman, v kůži Robina Williamse, potřeboval strojovnu, nazvanou z divákovi (a obávám se, že i scenáristovi) neznámých důvodů Gilotina, o velikosti osmi pultů kosmického střediska Houston, na to, co si dneska v klídku střihne kdejakej blbej influencer na chytrém mobilu. I ten motiv s čipy už vyčpěl, dnes přece máme čipy už dávno všichni (říkají milovníci konspirací :-)). S etikou už taky dnes nejsme na štíru, ale hluboko pod ním. Zkrátka, pokrok se nedá zastavit. Jen tři vteřiny života do retro nekrologu stříhám. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Nápad se "vzpomínkovým implantátem" je velice zajímavý a přijde mi i poměrně originální. Navíc je tento nápad i skvěle rozvinut, zápletka je dobře napsaná. Důležité je také, že zajímavý příběh podpořil výborným hereckým výkonem Robin Williams. V takových rolích ho mám rozhodně raději než v taškařicích typu Flubber. Jeho umírněný výkon je naprosto přesvědčivý. Poslední věc, kterou mohu připsat k dobru je výborná hudba Briana Tylera. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama