Reklama

Reklama

Final Cut

  • Česko Konečný sestřih (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v době, ve které je možné celý život nahrávat pomocí speciálního očního implantátu. Po smrti se tyto údaje sestříhají a vzniká tak záznam o životě každého člověka. Alan Hakman pracuje právě jako takový "střihač životů", práce ho nesmírně baví a ve svém oboru je opravdový odborník, neboť dokáže i z toho největšího zločince pomocí správného sestřihu udělat nejčistšího světce. Všechno jde hladce, dokud Alan ve své další zakázce neobjeví člověka z vlastních chmurných vzpomínek, který měl být dávno mrtvý... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

Yardak 

všechny recenze uživatele

Hlavní atributy filmu: zajímavý námět, naprostá nešablonovitost děje, nečekaný konec. Dále k tomu připojme slušnou režii, hudbu a dobré herce, i když kromě Robina Williamse jsou ostatní pouze do počtu. Nakonec jsem se rozhodl pro slabších 5 hvězd, neboť film obsahuje opravdu mnoho netypických prvků a to musím ocenit. Tak já jdu něco nastříhat...aby si člověk řekl, že jeho život nebyl zbytečný:o)). ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, jak u některých filmů dokáže hodinka a půl uběhnout tak rychle, aniž byste měli pocit, že se v ní vlastně něco odehrávalo. To je zrovna případ Final Cutu. Děj ve mně vzbudil pocit, jako kdybych prošla okolo rozbouřené malé říčky, která plyne kamsi dál a dál. Projdu kolem ní, dívám se, jak teče, ale již za chvíli se má myšlenka na ni zcela rozplyne. Tento film je jakoby jen ve zpětném zrcátku. Velmi pomíjivý a nevýrazný. A především, co je na filmech častokráte největší škoda, má dokonale nevyužitý námět. A to velmi zajímavý námět, který skýtá neomezenou fantazii pro jeho realizaci. Stále jsem čekala nějaký zvrat v ději, či pointě, bohužel nedočkala jsem se ani jednoho. Prvek napětí je také velmi slabý. Tvůrci se možná příliš brzy rozhodli, že tento film, v této formě, obsahu a zpracování má již ten správný "Final Cut"... ()

Reklama

bidja 

všechny recenze uživatele

Opravdu to mohl být krásný film kdyby se ujal nějaký akčnější režisér. Mohlo to být něco ve stylu Deja Vu, Total Recall, atd. Takhle se to několika neštrnými střihy rozostřilo a na konci zůstává stejně otázek jako na začátku. Ne že bych neměl rád když si film musím pustit ještě několikrát abych ho rozpletl, ale nudné tempo, ostudné výkony béčkových či kastingových herců (mimo Williamse, ale i ten se ztrácel) s filmu dělaj nudu. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Thriller s velkým potenciálem (výborný scénárista by z tohohle námětu vytvořil podstatně originálnější příběh). Takhle to dopadlo jen mírně nadprůměrně. A není to zdaleka vina herců (Williams byl opravdu výborný) a řekl bych že ani režie nebyla úplně špatná. Ten příběh sám o sobě nemá tu zajímavost a gradaci, kterou nadprůměrné scénáře potřebují. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Trochu mě zarazila "bleděmodrost" v očích vás ostatních. 80 procet si v těch mých určitě zaslouží. Už jen krásně zříravá vina hlavního hrdiny, kterou v sobě má od dětství... že kvůli němu zemřel jiný chlapec. Už jen to má potenciál dobrého filmu s pomocí dobrých herců a scénáře. Ale když k tomu přidáte ještě tu sci-fi myšlenku Zoe imlantátů, spojíte ji s potencionálem č.1, dál k tomu přidáte otázku morálky, zda je v pořádku nahrávat vše co vaše oči vidí, dostane vás to na rovinu mnohem "uvěřitelnější". Škola střihu, originální nápad a bezchybný Williams. Prostě fajn filmový zážitek ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno