Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidný život malé moravské vesnice rozbouří podivné úkazy. Jako by se na poli za obcí odehrálo něco tajemného. Místní amatérský astronom Blažej (Filip Březina) je přesvědčen, že návštěva z kosmu je tady. Jen mu to nikdo nevěří. Starosta Picek (Vasil Fridrich) má zrovna spoustu práce s dotacemi a zdejší policistka Marková (Erika Stárková) rozjíždí pátrání po ukradené cisterně. Ale proč se tedy nedaleko vinice objevily na poli kruhy? A proč se soused Franta (Jakub Prachař) najednou chová tak divně? Blábolí nesmysly a hledá jakýsi Karadar. Jako by ho někdo vyměnil! Celá vesnice nicméně tvrdí, že Franta byl vždycky trochu z jiné planety, ale takové chování je moc i na jeho ženu Boženu (Tereza Ramba). A proč se tu najednou zjevila Rebeka (Kateřina Marie Fialová), která tvrdí, že do téhle na pohled nezajímavé obce přijela pouze kempovat? A komu ve skutečnosti velí generál Sokol (Jiří Langmajer)? (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (95)

esmoke odpad!

všechny recenze uživatele

U vesnice padne ufo Prachař začne klátivě chodit a divně mluvit, smysl to nemá. Natočit dobrou komedii je těžký úkol a tady se to opravdu nepovedlo. Také "zajímavá" volba plakátu, kde herci hlavních rolí Filip Březina, Kateřina Marie Fialová se vůbec nevyskytují nebo jen maličké obličejíčky se krčí někde vzadu. Tržby v ČR: 8,4 mil. Kč ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Slunce, seno, UFO a i s tím originálním Pláničkou. Největším překvapením je, že jsem to čekal úděsnější, ale ono to nebylo tak hrozný, ikdyž to naplnilo ty neblahé očekávání, že kdokoliv se tady pouští do crazy komedie nebo sci-fi, tak zabloudí do zoufalosti. Česká vesnice kde přistane létající talíř měla zábavnýho jen starostu - výborný Fridrich, ale jinak obec plná dementů tak jako vždy ve filmovém podání. PS: Langmajer tady měl jednu z nejméně uvěřitelných rolí kariéry a ještě trapnou, ikdyž se to v celém filmu celkem ztratilo ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když jsem slyšel Terezu Rambu (brrr já si na to její vdavkem získané příjmení nikdy nezvyknu) kdesi v nějaké talkshow vyprávět o tom, jak teď natáčela humornou sci-fi komedii odkudsi z Moravy o mimozemšťanovi, docela jsem se těšil. Krom skvělého Bodu obnovy jsem už dlouho u nás nic natočeného co by splňovalo žánr sci-fi neviděl. A přitom jsme to uměli skvěle a obzvláště u komedií. Návštěvníci, Zítra ráno vstanu a opařím se čajem atd... No jo, ale to byla jiná doba. Je smutné, že dnes, v době prakticky nekonečných filmařských možností nemůže vzniknout něco kloudného. No abych nechodil dlouho kolem horkých plazmových motorů létajícího talíře... Tohle sice žánr sci-fi splňovalo, tím to ale tak končí. Ani plejáda lidu oblíbených hereckých jmen nemohla nic udělat s tupým scénářem, kdy si divák několikrát povzdechne s útrpným výrazem a řekne si proč? Pár vtipných momentů tam sice je, ale jedná se převážně o hlášky mezi Kikinčukem, Fridrichem, Nohou a Navrátilem ve vesnické hospě u karet. A na to nebylo potřeba mít zápletku s mimozemšťanem...  Nad čím se podivuji, jsou neuvěřitelné možnosti pohybového aparátu Jakuba Prachaře. Protože jestli by na něco tenhle film mohl fungovat, tak jedině jako nějaká reklama na kloubní preparáty :-). Nechápu, jak dokázal ze svých kyčelních jamek při chůzi vytahovat a zase do nich vkládat své femury, a to ještě mimo nahodilé vyklubování horních končetin a vytáčení páteře ve 360 stupních... Tady jsem se jeho kreacím opravdu párkrát usmál a věřím, že u natáčení asi musela být ve štábu prča. Škoda, že se to neneslo v rovině my versus oni jako ve scénce kdy Tereza měla chuť na sex. Takových míst tam mohlo být více místo debilní zápletky s Langošem. Prostě pardon, ale scénář byl neskutečně tupý. Jako kdyby jej psalo děcko ze základky. Dávám za jeden kruh v obilí a nezastírám zklamání! * ()

klukluka odpad!

všechny recenze uživatele

Nechci být zlej, ale musím a budu. Tohle není film pro kulturní lůzu. Tohle je film, jehož tvůrci se o existenci kulturní lůzy zasazují, kteří by ji stvořili, pokud by už neexistovala. A že to podpořil pobídkou (vrácené DPH cca 4,9 mio Kč) Státní fond kinematografie? Kredit téhle instituce je dávno na nule, ale stejně bych je preventivně všechny vyházel. Ti noví, co přijdou po nich, se začnou chovat stejně zase až za pár let. ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

I v dnešní různorodější době v tuzemsku stále neobvyklý pokus o žánrovku, která ale svůj potenciál naplňuje tak maximálně slušnou technickou stránkou a citelným nadšením někoho, či pár lidí ze štábu. Co se týče scénáře, je mi jasné, že je to schválně tak blbé, ale zároveň tu absolutně selhává komedie a tempo, i když u druhého jmenovaného je jasnou příčinou fakt, že děj (nebo spíš myšlenka) se dá shrnout do jednoho krátkého souvětí. Herci jsou buď znudění, nepříjemně přehrávají nebo Prachař. Tohle se prostě nepovedlo. Měl jsem problém tuhle nudu dokoukat. 30% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se ve středočeských Sýkořicích, v Praze, v Brně a jeho okolí. (rakovnik)
  • „Myslím si, že od našeho filmu se dá očekávat zejména humor a situace, které pramení z toho, co by bylo, kdyby mimozemšťan omylem přistál místo v Americe v Čechách. Což už samo o sobě je legrace. Jakmile jsem začal psát a vykreslovat české reálie a charaktery a to, jakým způsobem se chováme sami k sobě i k přírodě, i k mimozemšťanům, tak se mi to zalíbilo. Díky tomu můžeme od Franty mimozemšťana očekávat zábavu a vtip,“ uvedl před uvedením filmu režisér a scenárista Rudolf Havlík. (SONY_)
  • „Mám velmi rád sci-fi filmy. Vždycky mě bavily, vyrůstal jsem na E.T. - Mimozemšťan (1982) a na všech dalších, které potom přišly, a tím, že mám rád komedii a humor, rozhodl jsem se, že sci-fi zkusím pojmout legračním způsobem, který je mi blízký,“ uvedl režisér Rudolf Havlík. (rakovnik)

Reklama

Reklama