Reklama

Reklama

Ve stokách pod pařížskou operou žije od narození znetvořený zahořklý muž známý pouze jako „Fantom“. Zamiluje se do neznámé sboristky Christine, soukromě ji vyučuje a zároveň terorizuje zbytek operního domu a požaduje, aby Christine dostávala hlavní role. Vše se ještě zhorší, když se sopranistka znovu setká se svým známým z dětství Raoulem a oba se do sebe zamilují. Fantom se rozhodne ji unést a uvěznit u sebe, ve svých tajemných kobkách. Raoul je nyní jediný, kdo Fantoma může zastavit a zachránit svou lásku… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (412)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

A tak skvěle to začíná! Fajnová režie, luxusní výprava, dynamická kamera a hlavně tahák večera - FANTASTICKÁ Webberova hudba. Jenže hořké procitnutí z prvotního okouzlení příjde asi po třiceti minutách, což je vzhledem k tomu, že od té doby zbývá ještě dalších 110 minut, sakramentský průser. Hudba je samozřejmě pořád užasná a vzbuzuje silné emoce, jenže zbytek zpočátku luxusně vypadajícího pozlátka se taví a odtéká do kanálu. Vizuál se propadne do kýče, cit pro choreografii si bere dovolenou a do kytek míří i celá Schumacherova režie. Je mi líto, ale ten film je až na pár světlých výjimek nudný brak. Raději si poslechněte soundtrack a obrazy si přehrávejte jen ve své fantazii - určitě budou nápaditější a krásnější, než ty filmové. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

První hodina naprosto úžasná, ta druhá trochu slabší, škoda, že si neudržela tempo a nebyla tak zajímavá jako ta první. Přesto je muzikál krásný, spousta nádherných písní, některé vám uvíznou v hlavě a prostě vám zní dokola. Gerard Butler jako Fantom byl dokonalý, dělalo mi problém ho někdy i poznat. Operu zbožňuji a možná proto se mi tenhle muzikál tak líbil. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem se snažila, ale muzikálům zkrátka na chuť asi jen tak nepřijdu. Samotná opera mi navíc už vůbec nic neříká, i když je pravda, že skladba Phantom Of The Opera měla něco do sebe. Pěkný příběh tudíž zakopává do země to nudné sálodlouhé zpívání, díky němuž jsem film dokoukávala asi dva týdny. Zpěv Butlera neuvěřitelně nepříjemný, zato Emmy Rossum byla výborná a zrovna tak krásně zpívala. Nebýt těch nudných momentů, kdy se zpívalo vlastně pořád dokola to samé,tak bych byla pravděpodobně nadšená.. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmová výzva v karanténě - oblíbené herečky, Emmy Rossum. Pro ni mám vážně velkou slabost, její oči a strhující hořkosladké podání Fiony někdy až na dřeň v Shameless mě ohromuje konstatně. Role Christiny sahá do jejích hereckých začátků. Bavil jsem se i vizáží vlasatého Patricka Wilsona a netradiční rolí Gerarda Butlera. Za plný počet bych jednoznačně hodnotil ústřední písníčku, resp. její melodii, již miluju v podání Sary Brightman a Antonia Banderase. Potýkal jsem se však s jedním zásadním aspektem - nudou. Nejsem příznivcem muzikálových filmů a ani v tomto případě se moje preference nezmění. Navzdory všem pozitivům kostýmním, výpravním a hereckým. Tři hvězdičky a ani kousek navíc. ()

Martyska 

všechny recenze uživatele

Nemôžem uveriť, že po tom, čo som čakala nudnú inscenáciu prenesenú na filmové plátno, som bola uchvátená silou tohto filmu. Za prvé, netušila som, že Butler dokáže aj niečo zaspievať (a jeho hlas má ten správny hlboký tón) a za druhé, že ma to bude baviť. Po tom, čo som videla Moulin Rouge (a nebolo to celkom podľa mojich predstáv) som si povedala, že muzikály seriózne nemusím. Ale hľa, prišiel Fantóm opery. Musím priznať, že už dávno ma skladby fascinovali a v tejto filmovej adaptácii vyzneli krásne. Treba pochváliť aj režiséra, lebo vypracovať muzikál ako film dá zabrať. Škoda, že nepremenil ani jednu z 3 oscarových nominácii. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (36)

  • Když Fantom (Gerard Butler) odvádí Christine (Emmy Rossum) do podzemí, má vlasy seplé do culíku. Jakmile už v podzemí jsou, má Christine vlasy rozpuštěné a viditelně jiný make-up. (skinny)
  • Převedení slavného muzikálu na filmové plátno stálo producenty 60 mil. dolarů a diváci zanechali během úvodních třech dní (24. - 26. 12. 2004) 4 miliony v limitovaném počtu kin. Po třech týdnech se Fantomovi opery podařilo vyzpívat už 27,5 mil. dolarů jen v Severní Americe. (imro)

Související novinky

John Travolta je žena!

John Travolta je žena!

10.09.2006

Tak to tedy alespoň bude v připravovaném remaku muzikálu Hairspray, kde ztvární postavu Edny Turnblad, jejíž dcera Tracy (začínající Nikki Blonsky) se zaplete do rasových nepokojů v Baltimore… (více)

Reklama

Reklama