Reklama

Reklama

Ve stokách pod pařížskou operou žije od narození znetvořený zahořklý muž známý pouze jako „Fantom“. Zamiluje se do neznámé sboristky Christine, soukromě ji vyučuje a zároveň terorizuje zbytek operního domu a požaduje, aby Christine dostávala hlavní role. Vše se ještě zhorší, když se sopranistka znovu setká se svým známým z dětství Raoulem a oba se do sebe zamilují. Fantom se rozhodne ji unést a uvěznit u sebe, ve svých tajemných kobkách. Raoul je nyní jediný, kdo Fantoma může zastavit a zachránit svou lásku… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (412)

Nautila 

všechny recenze uživatele

Šumacheré, ty patlale! Já mám kýče docela ráda, ale ty jsi i na mě moc. Je to pocit, jako když sníte příliš mnoho sladkých bonbonů - cpete se a cpete, až z toho máte na jazyku povlak a už necítíte žádnou chuť. Utáhněte Schumacherovi trochu vodítko, dejte mu jen omezený počet bonbonů a on z toho vydá skvělej film jako Volný pád. Pusťte ho ze řetězu, on sežere hromadu bonbonů, a protože už z toho necítí jazyk, bude se cpát ještě víc, aby se ujistil, že ten jazyk ještě má. (Ach, to jsem vymyslela pěknou analogii.) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

První hodina je geniální a už jsem přemýšlel o plném hodnocení. Bohužel, ta druhá si neuměla udržet tempo, některé písně se mi moc nezdály. Ale jinak naprostá paráda. Ať už obsazení (Butler - perfektní, Rossum - rozkošná a talentovaná) či hudbou (v mnoha místech výborná!) Škoda, že celek není takový, jako první hodina. I přesto ale můžu doporučit, nejen příznivcům opery (ke kterým se já nepočítám). ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

Operu vůbec nemám rád a když jsem dřív než film slyšel cd tak jsem říkal nic moc. Ale hlavní píseň jsem znal už asi před 20 lety a tak jsem to tak dlouho poslouchal, až se mi to zalíbilo celé. Pak přišel film. Podle hodnocení jsem měl strach, že to bude hrozná blbost. Nedalo mně to a šel jsem na to do kina. Hned od prvních záběrů mě to naprosto uchvátilo,výprava, kostýmy, hudba a hlavně dokonalý zvuk. Nemoh jsem se dočkat, až to vyjde na dvd. Jsem rád , že to vyšlo v dts. Nejlepší muzikál všech dob, už se těším na Mamma Mia. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Opulentní a načančaná..nuda! Zhruba po prvních deseti minutách jsem se začal modlit aby film skončil, takže shlédnout celý film bez pomoci přetáčení asi umřu. Film nemá prakticky jedinou zajímavou muzikálovou scénu a z toho krákání mě začala bolet hlava. Jediná pozitiva snímku jsou krásná (ale dost přeplácaná) výprava a docela ucházející herci- Emma je sympatická a Butler umí nejen dobře hrát ale i zpívat. Jejich výkony se ale stejně jako příběh většinou ztratí v záplavě napudrovaných kostýmů a kýče. Pro mě osobně nuda k posrání. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Byl by to perfektní muzikál, skvělá výprava, hudba ani nemluvě, nebýt chabého hereckého obsazení. Emmy Rossum sice vypadá celý film nádherně nevinně, ale její nikdy se neměnící romantický výraz, mám v polovině filmu chut začárat černou propiskou. A ten samý Gerard Butler, který jako král Leonidas zbuší hordy Peršanů, v tomhle filmu naprosto postrádá charisma a působí spíš jako nevyrovnaný, zakomplexovaný emofantom. Hudba a kostýmy ale nakonec výsledný dojem vyváží. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (36)

  • Nejdražší nezávislý film světa (na výrobě se nepodílelo žádné velké studio). (fannah)
  • Roku 1907 bylo v pařížské opeře Garnier nalezeno v zazděné podzemní místnosti tělo muže se zlatým prstenem a znetvořenou lebkou. (Asmodin)
  • Fantomovi (Gerardu Butlerovi) se během filmu mění umístění masky, jednou ji má na levé straně tváře, podruhé na pravé. (skinny)

Související novinky

John Travolta je žena!

John Travolta je žena!

10.09.2006

Tak to tedy alespoň bude v připravovaném remaku muzikálu Hairspray, kde ztvární postavu Edny Turnblad, jejíž dcera Tracy (začínající Nikki Blonsky) se zaplete do rasových nepokojů v Baltimore… (více)

Reklama

Reklama